كدام شكر سالم تر است ؟ سفید یا قهوه ای ؟

شكر یكی از مواد طبیعی بشمار می‌رود و هزاران سال است در رژیم غذایی افراد در شربت، مربا، كیك، نوشابه بكار می‌رود

1404/04/10
|
09:52
|

شكر از جمله موادی است كه حتی مقدار كم آن هم كالری بالایی دارد به همین خاطر برخی افراد سعی دارند همیشه به دنبال جایگزین‌هایی باشند كه ضرر كمتری برایشان داشته باشد كه یكی از آنها شكرقهوه‌ای است.

تفاوت در ارزش غذایی شكر قهوه‌ای و سفید:

با توجه به این كه شكر سفید و قهوه‌ای از یك نوع محصول تولید می‌شود. نیشكر یا چغندر قند - آن‌ها كاملا شبیه هم هستند. در واقع، بیشتر شكر قهوه‌ای مخلوطی از شكر سفید و شهد است، كه نوعی شربت گرفته شده از شكر است. شهد مسئول تیره‌تر كردن رنگ آن است و ارزش غذایی آن را كمی افزایش می‌دهد.

مهم‌ترین تفاوت غذایی بین این دو این است كه شكر قهوه‌ای مقدار كمی كلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.

گفته می‌شود كه مقادیر این مواد معدنی در شكر قهوه‌ای ناچیز هستند، بنابراین منبع خوبی از ویتامین یا مواد معدنی نیست هم چنین شكر قهوه‌ای حاوی كالری كمتری نسبت به شكر سفید است، با این حال كمی تفاوت دارد. یك قاشق چای خوری (4 گرم) شكر قهوه‌ای 15 كالری دارد در حالی كه مقدار مشابه شكر سفید 16.3 كالری دارد. گذشته از این اختلافات جزئی، از لحاظ ارزش غذایی شبیه هستند تفاوت‌های اصلی آن‌ها در طعم و رنگ آنهاست.

نحوه تولید هر دو نوع شكر چگونه است:

شكر در مناطق گرمسیری تولید می‌شود به این ترتیب كه ابتدا نیشكر یا چغندر قند را پرورش می‌دهند.

هر دو این گیاه‌ها تحت یك فرآیند مشابه برای تولید شكرقرار می‌گیرند. با این حال، روش‌های مورد استفاده برای تبدیل آن به شكر قهوه‌ای و سفید تفاوت دارند.

اول، آب شیرین هر دو محصول استخراج، تصفیه و گرم می‌شود تا یك شربت قهوه‌ای و غلیظ شده به نام ملاس را تشكیل دهد.

بعد از آن، شكر متبلور شده به منظور تولید كریستال‌های شكر سانتریفیوژ می‌شود. سانتریفیوژ ماشینی است كه به شدت برای جدا كردن كریستال‌های شكر از ملاس به كار می‌رود. سپس شكر سفید برای حذف هر گونه ملاس اضافی و ایجاد كریستال‌های كوچك‌تر فرآوری می‌شود. متعاقبا، از طریق یك سیستم فیلتراسیون انجام می‌شود كه اغلب با استخوان‌های خرد شده حیوانات برای تشكیل قند سفید استفاده می‌شود. لازم به ذكر است شكر قهوه‌ای تصفیه شده، همان شكر سفید است كه ملاس به آن افزوده شده. در همین حال، شكر قهوه‌ای تصفیه نشده در پردازش كم‌تر از شكر سفید قرار می‌گیرد و به آن اجازه می‌دهد تا مقداری از ملاس و رنگ قهوه‌ای طبیعی خود را حفظ كند.

مصارف شكر قهوه‌ای و سفید در آشپزخانه:

شكر سفید و قهوه‌ای را می‌توان به روش‌های مختلف پخت، مورد استفاده قرار داد. در حالی كه گاهی اوقات آن‌ها می‌توانند به جای یكدیگر مورد استفاده قرار گیرند، انجام این كار ممكن است بر رنگ، طعم و یا بافت محصول نهایی شما تاثیر بگذارد.

ملاس در شكر قهوه‌ای رطوبت را حفظ می‌كند، بنابراین استفاده از آن منجر به نرم‌تر شدن چیزی كه پخته‌اید می‌شود.

مثالا، كوكی كه با شكر قهوه‌ای درست شده، مرطوب و فشرده خواهد بود، در حالی كه كوكی كه با شكر سفید درست می‌شود، تا حد زیادی بهتر می‌شود، چون هوای بیشتری وارد خمیر شود منجر به پف كردن بافت كوكی می‌شود.

به همین دلیل شكر سفید در بسیاری از محصولات پخته شده به كار می‌رود كه نیاز به پف دارند.

آن‌ها در رنگ و طعم تفاوت دارند و این تفاوت اصلی است.

تفاوت اصلی بین شكر سفید و قهوه‌ای، در طعم و رنگ آنهاست. جانشین كردن شكر قهوه‌ای به جای شكر سفید در دستور العمل ها، رنگ غذا‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد و به رنگ قهوه‌ای یا قهوه‌ای روشن تغییرخواهد كرد.

برعكس، پخت با شكر سفید منجر به یك محصول به رنگ روشن‌تر خواهد شد؛ بنابراین هر كدام را كه انتخاب می‌كنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی خواهد داشت.

شكر سفید و قهوه‌ای هر كدام دارای پروفایل‌های منحصر‌به‌فرد هستند. شكر قهوه‌ای به خاطر ملاس اضافه شده یك طعم قوی، كاراملی یا آب نباتی دارد. به همین دلیل، در كیك‌های شكلاتی و كلوچه و طعم خوبی دارند.

از طرف دیگر، شكر سفید شیرین‌تر است، بنابراین می‌توانید از آن كمتر برای رسیدن به مزه مطلوب استفاده كنید. طعم خنثی آن باعث می‌شود كه آن یك جز چند منظوره در پخت شیرینی و كیك باشد.

شكر قهوه‌ای و سفید ؛ كدام را انتخاب می‌كنید؟

انتخاب شكر سفید و یا قهوه‌ای به سلیقه شخصی شما بستگی دارد، چون طعم و رنگ تفاوت‌های اصلی بین این دو هستند. اگرچه شكر قهوه‌ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شكر سفید است، اما مقادیر این مواد معدنی به قدری ناچیز است كه هیچ گونه مزایایی برای سلامتی ندارد.

به طور مهمی، تصور می‌شود كه شكر یك عامل موثر برای اپیدمی چاقی و بیماری‌های عمده از جمله دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی است. به همین دلیل توصیه می‌شود كه بیش از 5 تا 10 درصد كالری روزانه خود را شكر مصرف نكنید. با این حال، این باید حتی برای سلامت بهینه نیز محدود باشد در حالی كه خوب است كه اكنون از یك درمان شیرین لذت ببرید و پس از آن، همه انواع شكر باید در رژیم غذایی سالم محدود شوند.

دسترسی سریع