میدری: سه مرحله كالابرگ از سال 1403 توزیع شده است

وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: علی رغم همه محدودیت‌ها دولت سعی كرد از طریق كالا برگ الكترونیكی امكان حمایت از اقشار كم درآمد را فراهم كند و از سال 1403 سه مرحله كالا برگ توزیع شده است.

1404/08/06
|
12:36
|

احمد میدری در جریان جلسه علنی امروز مجلس و بررسی گزارش عملكرد دستگاه‌های متولی در اجرای طرح كالابرگ، گفت: طرح كالابرگ خوشبختانه هم توسط مجلس و هم‌دولت با جدیت دنبال می‌شود. هم ریاست مجلس و هم رئیس جمهور با تلاش و جدیت این موضوع را پیگیری می‌كنند. از سال 1403 تاكنون سه بار كالابرگ الكترونیكی بین مردم توزیع شده است كه ارزش واقعی آن بیش از یك و نیم برابر سه سال گذشته بوده است. علی رغم همه محدودیت‌ها دولت سعی كرد از طریق كالا برگ الكترونیكی امكان حمایت از اقشار كم درآمد را فراهم كند. من ابتدا تشكر می‌كنم از مركز پژوهش‌های مجلس كه در هفتم و هشتم مرداد ماه با نظرسنجی ملی میزان رضایت و نقاط قوت و ضعف این طرح را بررسی كردند. بر اساس نظرسنجی كه مركز پژوهش‌های مجلس انجام داده؛ بیش از 85 درصد مردم مشمولان طرح از توزیع این طرح حمایتی رضایت داشتند و درصد محدودی ناراضی بودند.

وی افزود: این تعداد محدود هم باید تلاش شود كه بتوانیم طرح را به شكل بهتری ارائه دهیم. اتفاقاً یكی از نكاتی را كه مورد انتقاد مردم هست، در مورد دهك‌بندی است. در مورد دهك بندی ما گزارش تهیه كردیم، تحت عنوان تصویری از وضعیت اقتصادی مردم، این گزارش را اگر آقای قالیباف اجازه بفرمایند در جلسه دیگری ما خدمتتون ارائه خواهیم داد تا مشخص شود كه ما چه دهك‌هایی را می‌تونیم تحت پوشش قرار دهیم. اما در خصوص كالابرگ الكترونیكی گزارشی بین نمایندگان مجلس توزیع شده است كه درخواست می‌كنم مطالعه بفرمایید. ما كالابرگ الكترونیكی را باید اجرا بكنیم و چند نگاه متفاوت كمك میكند به اینكه این طرح بهتر اجرا شود.

وزیر تعاون گفت: در نوبت قبل مجلس یعنی قبل از تعطیلی بحث استنكاف از اجرای قانون مطرح شد و من خدمتتون عرض كردم كه در شرایط كنونی از 89 میلیون نفر 75میلیون نفر یارانه می‌گیرند؛ كه یارانه حدود 7 میلیون نفر بعد از تصویب قانون مجلس حذف شد. یعنی در دولت چهاردهم ما یارانه 7 میلیون نفر را حذف كردیم. گزارشی كه كمیسیون برنامه و بودجه به مجلس داد، برای هفته بعد از جنگ است كه ما بحث داشتیم كه، چون جنگ تازه تمام شده ما باید با طمأنینه یارانه افراد را حذف كنیم؛ وگرنه استنكافی از اجرای قانون صورت نگرفته است. اما وضعیت اقتصادی جامعه آیا اجازه میدهد كه مطابق قانونی كه مجلس تصویب كرده است ما یارانه حدود 27 میلیون نفر را حذف كنیم؟

وی افزود: ما از این تعداد، یارانه بخشی را حذف كردیم و میزان اعتراضاتی كه شده نشان دهنده این است كه ما از نظر شناسایی پیشرفت بسیار خوبی داشتیم. ما در سال‌های 94 تا 96 كه یارانه را حذف می‌كردیم، بالغ بر 50 درصد اعتراض وجود داشت، اما این بار در نوبت نخست حذف كه بالغ بر 4 میلیون نفر بود تنها حدود 5 درصد اعتراض كردند. در حدود 3 میلیون نفر دوم نیز 20 درصد اعتراض كردند. وضعیت و نحوه سامانه به شكلی است كه هر فرد با زدن كد ملی و رمزی كه می‌گیرد می‌تواند علت حذف خودش را مشاهده كند. ما شاخص حذف یارانه را به طور شفاف به مردم اعلام كردیم. نمایندگان محترم توجه بفرمایند اینكه سه دهك را چگونه تشخیص میدیم به این معنا هست كه بر اساس اطلاعات مركز آمار ایران خانواده‌ای كه با سه نفر عضو و صاحب خانه باشه با 30 میلیون تومان درآمد ورود می‌كند به دهك هشتم و اگر مستاجر باشه با حدود 42 میلیون تومان در آمد یارانه آن حذف می‌شود.

میدری گفت: تشخیص اینكه چه خانواده‌ای این میزان از درآمد را دارد به عهده ماست. در كشور‌های دیگر نمی‌گویند چند دهك می‌گویند چه درآمدی حذف شود. ما یارانه كسانی كه معلول دارند را حذف نكردیم. بر اساس قانونی كه شما تصویب كردید ایثارگران را حذف نكردیم. كسانی كه بیمار خاص باشند حذف نشدند. شاخص بسیار روشن و شفاف است. این میزان درآمد در جامعه شهری و یك مقدار پایین‌تر در جامعه روستایی یارانه آنان حذف می‌شود؛ بنابراین بر اساس قانون در یك خانواده سه نفره كه درآمد آنان بیش از 30 میلیون تومان است و اگر 5 نفر باشند بیش از 50 میلیون تومان درآمد داشته باشند یارانه حذف می‌شود. فرد می‌آید اعتراض می‌كند كه من درآمدم كمتر از این است. ما در واقع یك بازدید كاملی انجام می‌دادیم و مشخص میشود كه اگر فرد اطلاعات نادرست داده بود بر اساس قانون هدفمندی یارانه‌ها كه مصوب سال 1388 مجلس یارانه‌های قبلی آن باید استرداد شود. ما این هم در سامانه نوشتیم كه طبق قانون شما موظف به دادن اطلاعات صحیح هستین، اما ما چه اطلاعاتی داریم؟

دسترسی سریع