شبكه ارتباطات كشور در جنگ تحمیلی سوم پایدار ماند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: با وجود اصابت پرتابه‌ها به بیش از 500 مركز ارتباطی در جنگ تحمیلی سوم، شبكه ارتباطات كشور پایدار ماند و اختلال گسترده‌ای در ارائه خدمات به مردم ایجاد نشد.

1405/04/08
|
11:59
|

سید ستار هاشمی روز دوشنبه در دیدار با امام جمعه همدان با اشاره به عملكرد خانواده ارتباطات كشور در جنگ رمضان، گفت: با وجود اصابت بیش از 500 سایت ارتباطی و حملات به برخی زیرساخت‌ها، شبكه ارتباطی كشور پایدار ماند و هیچ اختلال گسترده‌ای در ارائه خدمات به مردم گزارش نشد.

وی با بیان اینكه یكی از مهم‌ترین ماموریت‌های وزارت ارتباطات در شرایط جنگی حفظ پایداری ارتباطات بود، افزود: در روز‌هایی كه مردم بیش از هر زمان دیگری نیازمند اطلاع از وضعیت خانواده و بستگان خود و برقراری ارتباط بودند، تمامی بخش‌های حاكمیتی و خصوصی حوزه ارتباطات با تمام توان تلاش كردند تا ارتباطات بدون وقفه برقرار بماند و آرامش روانی جامعه حفظ شود.

هاشمی با اشاره به حملات انجام‌شده به زیرساخت‌های ارتباطی كشور اظهار كرد: بیش از 500 سایت ارتباطی در جریان جنگ مورد اصابت قرار گرفت كه می‌توانست اختلال جدی در شبكه ایجاد كند، اما با تلاش شبانه‌روزی همكاران و همكاری اپراتورها، این آسیب‌ها در كوتاه‌ترین زمان ممكن جبران شد و شبكه ارتباطی كشور پایدار باقی ماند.

وزیر ارتباطات ادامه داد: امروز بخش عمده‌ای از خدمات كشور بر بستر شبكه ارتباطی ارائه می‌شود؛ از توزیع سوخت و كالا گرفته تا خدمات بانكی، خرید و فروش، خدمات دولت الكترونیك و بسیاری از فعالیت‌های روزمره مردم؛ حفظ پایداری این شبكه موجب شد هیچ‌یك از این خدمات در دوران جنگ متوقف نشود.

هاشمی از همكاری نزدیك وزارت ارتباطات با صدا و سیما نیز خبر داد و گفت: با وجود حمله به برخی مراكز پخش، از ظرفیت‌های زیرساختی كشور برای استمرار پخش برنامه‌های رسانه ملی استفاده شد و در صورت بروز آسیب، خدمات در كوتاه‌ترین زمان ممكن به حالت عادی بازگشت.

وی همچنین افزود: همكاران وزارت ارتباطات با بهره‌گیری از بستر‌های رادیویی، بی‌سیم و ارتباطات ماهواره‌ای، ارتباط برخی جزایر را حفظ كردند.

وزیر ارتباطات با اشاره به افزایش استفاده از سكو‌های داخلی در دوره محدودیت اینترنت، اظهار كرد: با تأمین زیرساخت‌های پردازشی و ذخیره‌سازی از محل منابع داخلی وزارت ارتباطات، ظرفیت این سكو‌ها افزایش یافت و خدمات اقتصاد دیجیتال بدون وقفه در اختیار مردم قرار گرفت.

هاشمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری باشكوه مراسم تشییع رهبر شهید، گفت: معاونان وزارت ارتباطات به‌عنوان معین سه استان تهران، قم و خراسان رضوی تعیین شده‌اند تا در تعامل با استانداران، زیرساخت‌های ارتباطی مورد نیاز مراسم را فراهم كنند.

وی افزود: مسیر‌های برگزاری مراسم با استفاده از شبكه فیبر نوری برای صداوسیما و دستگاه‌های خدمات‌رسان تجهیز شده و امكانات لازم برای اسكان و خدمت‌رسانی به میهمانان نیز پیش‌بینی شده است.

وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود با تأكید بر اهمیت دسترسی به اینترنت بین‌الملل گفت: در دنیای امروز نمی‌توان مردم را از ارتباطات جهانی بی‌نیاز دانست، شبكه ملی اطلاعات در امتداد اینترنت جهانی تعریف می‌شود و جایگزین آن نیست.

وی تصریح كرد: دسترسی به اینترنت بین‌الملل تنها نیاز دانشگاهیان یا پژوهشگران نیست؛ همه قشرهای جامعه، از فعالان رسانه‌ای و كسب‌وكار‌ها گرفته تا صنعتگران، ورزشكاران، هنرمندان و صاحبان مشاغل مختلف برای فعالیت‌های روزمره خود به این بستر نیاز دارند.

هاشمی در پایان با گرامیداشت یاد شهدای حوزه ارتباطات و شهدای جنگ رمضان، گفت: وزارت ارتباطات در این مسیر چند شهید تقدیم كشور كرده است و امیدواریم به بركت خون شهدا بتوانیم خدمتگزار شایسته‌ای برای مردم و زمینه‌ساز رشد و پیشرفت كشور باشیم

دسترسی سریع