ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر كشور از 6 هزار مگاوات گذشت

رئیس كنفرانس نیروگاه‌های خورشیدی با اشاره به رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر كشور و عبور آن از 6 هزار مگاوات، بر ضرورت هماهنگی توسعه نیروگاه‌ها با زیرساخت‌های شبكه برق، تأمین تجهیزات و تقویت ساخت داخل تأكید كرد.

1405/07/21
|
10:32
|

دودابی‌نژاد،در همایش نیروگاه‌های خورشیدی با اشاره به رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دو سال گذشته گفت: آمار‌ها از جهشی بی‌سابقه در این حوزه حكایت دارد و ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر كشور از 6 هزار مگاوات عبور كرده است؛ ركوردی قابل توجه كه به ثبت رسیده است.

وی افزود: افزایش ظرفیت تولید نباید به‌تنهایی هدف توسعه این بخش باشد، بلكه لازم است برنامه‌ریزی یكپارچه‌ای برای گسترش نیروگاه‌های تجدیدپذیر انجام شود.

رئیس كنفرانس نیروگاه‌های خورشیدی با تأكید بر ضرورت هماهنگی توسعه نیروگاه‌ها با زیرساخت‌های شبكه برق گفت:: هم‌زمان با افزایش ظرفیت تولید، باید آمادگی شبكه، افزایش انعطاف‌پذیری، محدودیت‌های شبكه و كیفیت و نوع مولد‌های انشعابی نیز مورد توجه قرار گیرد تا توسعه این بخش به‌صورت پایدار دنبال شود.

دودابی‌نژاد افزود: با توجه به وسعت جغرافیایی كشور، بی‌توجهی به این ملاحظات در برنامه‌ریزی‌ها می‌تواند به كمبود سرمایه‌گذاری و بروز مشكلاتی در مسیر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر منجر شود.

وی همچنین با اشاره به اهمیت فناوری و ساخت داخل گفت: تجهیزات موردنیاز باید در كوتاه‌ترین زمان ممكن تأمین شوند و توسعه توان داخلی در ساخت این تجهیزات نیز مورد توجه قرار گیرد.

رئیس كنفرانس نیروگاه‌های خورشیدی با اشاره به بررسی تجهیزات موردنیاز، از جمله پست‌ها، ترانسفورماتور‌ها و تجهیزات پایش و كنترل افزود: در پژوهشگاه نیرو تلاش شده است با ارزیابی گزینه‌های فناورانه، به پیشبرد این مسیر كمك شود.

دودابی‌نژاد در پایان، كنترل كیفیت تجهیزات و ایجاد شبكه‌ای از آزمایشگاه‌ها را از الزامات توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر دانست.

دسترسی سریع