محرز: زنجیره انتقال كرونا قطع شده است

عضو ستاد ملی مقابله با كرونا با قدردانی از مشاركت خوب مردم در رعایت پروتكل های بهداشتی و اجرای طرح محدودیت های كرونایی توسط دولت گفت: زنجیره انتقال ویروس كرونا اكنون قطع شده اما ابه منزله پایان این بیماری نیست.

1399/09/12
|
08:16
|

محرز: زنجیره انتقال كرونا قطع شده است


دكتر مینو محرز روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاكید بر اینكه این خبر خوشحال كننده است اما نگرانی من مربوط به پس از پایان محدودیت های دو هفته ای خواهد بود، اظهار داشت: ادامه روند موجود و رعایت هرچه بیشتر پروتكل های بهداشتی توسط مردم سبب قطع زنجیره كرونا برای همیشه خواهد شد.

وی با بیان اینكه مردم نباید با توجه به كاهش موقت بیماری و آمار مرگ و میر فكر كنند كه ویروس كرونا از بین رفته، گفت: مردم نباید خاطر تلخ پس از اردیبهشت ماه امسال را فراموش كنند زیرا به رغم اینكه در دو ماه ابتدای سال آمار ابتلا و مرگ و میر بسیار كم شده بود به دلیل جدی نگرفتن آمار تلفات بیماری كرونا پس از خرداد تا 10 روز پیش به مرز 500 نفر هم رسید.

اگر پروتكل ها را رعایت نكنیم همان آش و همان كاسه

این متخصص بیماری های عفونی با تاكید بر اینكه اگر پروتكل های بهداشتی جدی گرفته نشود همان آش و همان كاسه در انتظار مردم خواهد بود، اظهار داشت: به نظر من آمار مراجعه به مراكز درمانی، ابتلا، بستری و انتقال بیماری كرونا به دیگران به حدود 60 درصد كاهش یافته زیرا به عنوان مثال اگر تا 10 روز پیش روزانه حدود 30 بیمار به مراكز درمانی مراجعه می كرد این رقم به 6 نفر رسیده است.

اجرای طرح محدودیت ها بسیار موثر بود

عضو ستاد ملی مقابله با كرونا با بیان اینكه اجرای طرح محدودیت ها از سوی دولت تاثیرات خوبی در كاهش و كنترل كرونا داشته، افزود: منع تردد بین شهری، جلوگیری از تردد شبانه و تعطیلی مكان های موجب تجمعات مردمی و دیگر سخت گیرهای اعلام شده با مشاركت خوب مردم سبب قطع زنجیره كرونا شد.

محرز با بیان اینكه مراجع مختلف در سطح كشور حكایت جدی از كاهش بیماری كرونا دارد، در خصوص ادامه تعطیلات توسط دولت برای هفته آینده نیز گفت: با توجه به برخی عوارض اجرای این طرح در خصوص مشكلات اقتصادی، بیكاری و آثار روانی آن موافق ادامه تعطیلات نیستم اما موافق ادامه اعمال برخی محدودیت ها از قبیل تعطیی رستوران ها، باشگاههای ورزشی و مكانهایی كه موجب تشكیل تجمعات مردمی می شود، هستم.

مشكلات اقتصادی كمتر از كووید 19 نیست

عضو ستاد ملی مقابله با كرونا با تاكید بر اینكه موضوع اقتصادی كمتر از كووید 19 نیست، تصریح كرد: برای جلوگیری از آثار منفی و مشكلات آن دسته از افراد كه با تعطیلی كسب و كار آسیب پذیر هستند باید توجه جدی شود كه در این صورت می توان اینگونه طرح ها را به خوبی تا ریشه كنی كرونا ادامه داد.

وی اظهار داشت: در مجموع علاوه بر مشاركت مردم اجرای طرح محدویت ها در قالب مسدود كردن جاده ها، جلوگیری از شب نشینی و دورهمی های خانوادگی با محدودیت تردد شبانه در حال حاضر شاهد كاهش و كنترل بیماری كرونا هستیم.

درخواست سازمان بهداشت جهانی برای پیش خرید واكسن كرونا

این متخصص بیماری های عفونی در خصوص آخرین وضعیت تایید واكسن كرونا نیز گفت: شنیده ها حاكی از آن است كه سازمان بهداشت جهانی برای پیش خرید واكسن كووید 19 به كشورهای مختلف دنیا پیشنهاد داده است.

عضو ستاد ملی مقابله با كرونا در خصوص واكسن ایرانی نیز گفت: واكسن تولید شده به دست متخصصان ایرانی با موفقیت مراحل تست حیوانی را پشت سر گذاشته و منتظر نتیجه تست انسانی آن هستیم.

به گزارش ایرنا، از زمان شیوع كرونا در جهان (اواخر سال گذشته) تا كنون حدود 62 میلیون نفر از مردم جهان به این ویروس مبتلا شده و حدود یك میلیون 500 هزار نفر جان باخته اند.

شمار تلفات ویروس كرونا در ایران نیز تا كنون به 48 هزار و 628 نفر رسید است.

محدودیت‌های جدید كرونایی از شنبه اول آذر در 448 شهر شامل 160 شهر با وضعیت قرمز، 208 شهر با وضعیت نارنجی و 80 شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می‌شود.

بر اساس این محدودیت‌ها مشاغل غیر ضروری در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل می‌شوند، ادارات دولتی در حد تعطیل و با حداقل كاركنان فعالیت می‌كنند، تردد بین شهری با خودروهای پلاك غیر بومی ممنوع است و هر گونه تردد با خودرو از ساعت 21 تا چهار صبح در شهرهای قرمز ممنوع است. با اجرای این محدودیت‌ها 87 شهر از وضعیت قرمز كرونا خارج شدند.

دسترسی سریع