بیش از 4 میلیون پناهجو و مهاجر قانونی در ایران واكسینه شدند

رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر گفت: جمهوری اسلامی ایران در ارائه خدمات بهداشتی به مهاجران از هیچ تلاشی فروگذار نكرد و 4 میلیون و 129 هزار نفر از پناهندگان واكسینه شدند.

1400/12/25
|
15:45
|

دكتر محمد مهدی گویا رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر افزود: قریب به 40 سال است كه جمهوری اسلامی ایران پذیرای پناهندگان از كشور‌های مختلف بخصوص از مرز‌های شرقی است. مهمترین اقدامی كه با جدیت كامل انجام شده حفظ سلامت پناهندگان بوده است. الان پدیرای بیش از 4 میلیون نفر پناهنده غیر ایرانی هستیم و خدمات مختلف در بخش‌های متفاوتی در سیستم بهداشت و درمان داده می‌شود. در زمان كنترل تولید 19 یكی از مهمترین دغدغه‌های ما پیشگیری و كنترل این بیماری در پناهندگان كشور بود.

یكی از مهمترین اقدامات ما واكسیناسیون این جمعیت هدف بود. ما گفتگو‌هایی با سازمان ملل داشتیم تا برنامه واكسیناسیون را اجرا كنیم و از سازمان ملل كمك خواسته بودیم. ما نمی‌خواستیم با جمعیت عادی و پناهندگان فاصله‌ای قائل شویم. ما تحت شرایط تحریم برای تهیه واكسن بودیم. تعهدات سازمان جهانی بهداشت دیرتر از موعد انجام شد و ما واكسن را باید از منابع دیگری خریداری می‌كردیم. ­

وی گفت:، ولی حقیقت این بود كه متتظر تامین واكسن از طریق سازمان ملل برای پناهندگان نشدیم و با كمك این سازمان 2 میلیون نفر و واكسینه كردیم. اكنون 4 میلیون و 129 هزار مورد واكسینه شده اند. ­

حدود 81 درصد جمعیت هدف یعنی 2 میلیون و 126 هزار نفر واكسن نوبت اول را دریافت كرده اند­و­حدود 61 درصد آن‌ها یعنی­ یك میلیون 627 هزار نفر دو نوبت واكسن دریافت كرده اند. گاهی متقاعد كردن این جمعیت برای دریافت واكسن سخت بود و در برخی موارد كارشناسان بهداشت برای تزریق واكسن راهی درب منازل این افراد می‌شدندتلاش برای واكسینه كردن این افراد ادامه دارد.

دكتر گویا افزود: در حدود 103 هزار مورد تست مثبت كرونا از این افراد داشتیم كه آن‌ها را تحت مراقبت و درمان قرار دادیم، از این تعداد نزدیك به 58 هزار نفر در بیمارستان تحت درمان قرار گرفتندو21 هزار نفر بیماری شان در بیمارستان تایید شده است كه عمده آن‌ها بهبود یافته و به زندگی عادی برگشته اند. ما در ارائه خدمات بهداشتی تفاوتی برای این جمعیت قائل نشدیم و این سیاست همچنان ادامه خواهد یافت. هیچ كشوری حتی كشور‌های اروپایی چنین خدمتی ارائه نكرده است. ­

بیمه پناهندگان و مهاجران قانونی
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران برنامه ارزشمند دیگری، چون بیمه پناهندگان و مهاجران قانونی انجام داده است. ­

رئیس مركز مدیریت بیماری‌های واگیر درباره كنترل مسافران نوروزی افزود: من اطلاعات كافی ندارم بهتر این است كه مسئولان مربوطه پاسخگو باشند، اما پیش بینی ما درباره كرونا هیچ وقت بیش از 2 هفته نباید باشد، چون پیش بینی‌های طولانی مدت فریب دهنده است. الان موارد ابتلا و بستری و فوت به وضوح كاهش یافته است هرچند كه در همه استان‌ها این كاهش یكسان نبوده است. اما مردم ما نباید از رعایت پروتكل‌ها غافل باشند. هر گونه تجمعی در كشور می‌تواند عامل محرك ابتلای تعداد زیادی از افراد جامعه و شعله ور شدن بیماری شود بنابراین رعایت پروتكل هدی بهداشتی بسیار مهم است.

وی درباره تزریق دز چهارم واكسن گفت: برنامه‌ای در این مورد نداریم و فقط برای كسانی كه سیستم ایمنی ضعیف شده دارند یا در معرض خطر ابتلای شدید هستند توصیه می‌شود.

دكتر گویا درباره قرنطینه یكی از شهر‌های چین افزود: در چین سویه امیكرون رخ داده است. اما چین در طغیان بیماری با قوانین سخت گیرانه‌ای برخورد می‌كنند. این همان سویه امیكرون است و سویه جدید نیست.

دسترسی سریع