آمارهای ساختگی مسئولان دولت درباره كاهش نرخ تورم

خنده مردم به آمارهای دولت

1401/01/28
|
17:59
|

علیرضا پاك‌فطرت، نماینده شیراز معتقد است «آمار» پایه اصلی برنامه‌ریزی در هر كشوری است كه ضرورت دارد این آمار، واقعی و نه ساختگی و به نفع عده‌ای باشد.
بگزارش سایت رادیو پیام از رویداد 24 پاك فطرت می گوید: حتی كشور برای اینكه بتواند میزان موردنیاز غذا و آب مردمش را تامین كند، باید دسترسی به آمار درست داشته باشد. یعنی بداند كه جمعیت چقدر است، رشد جمعیت به چه صورت است، مهاجرت چه شرایطی دارد و... حال اگر این مولفه‌ها هر كدام با واقعیت تفاوت داشته باشد، به همان میزان برنامه‌ها به هم می‌ریزد و به تبع آن، نارضایتی در جامعه شكل می‌گیرد.
عضو كمیسیون عمران مجلس تصریح كرد: متاسفانه در ایران، مركز آمار یك مجموعه دولتی است. در كشورهای پیشرفته، نهادهایی هستند كه كار آمارگیری را دقیق و به روز انجام می‌دهند و چون دولتی هم نیستند، با مراكز دولتی رودربایسی ندارند و بدون تعارف، واقعیت‌ها را اعلام می‌كنند. آن‌ها حتی میزان محبوبیت ماه به ماه روسای جمهور خود را به سمع و نظر مردم می‌رسانند و اتفاقاً كارشان به قدری دقیق است كه آن رییس جمهور به جای نقد آمار، براساس واقعیت اعلام شده روی به برطرف كردن ضعف‌های خود می‌آورد.
رییس مجمع نمایندگان استان فارس اظهار داشت: مردم كوچه و بازار به راحتی خودشان متوجه افزایش هفتگی تورم و بالا رفتن نرخ بیكاری هستند و نیازی نیست كه یك مقام مسئول دولتی بیاید و آماری دهد كه در جامعه ملموس نباشد. وقتی آمارها به دور از واقعیت باشد نه تنها خروجی حاصل نمی‌شود، بلكه آن فردی كه دانشجو، كارمند، كاسب، خانه‌دار و... است فقط به آمار اعلام شده می‌خندد.
پاك‌فطرت در ادامه بیان كرد: اقتصاد ایران به خاطر رفتار جناحی دولتمردان فلج شده است. سیاست باید در خدمت اقتصاد باشد، آن هم برای رونق تولید و پویایی اقتصاد مملكت. متاسفم كه باید بگویم موضوع در كشور ما برعكس شده و اقتصاد در خدمت سیاست قرار گرفته است.

او در پاسخ به اینكه نقش مجلس برای تغییر این مسیر چیست؟ گفت: به اعتقاد من، گیر كار از مجلس است. كمیسیون‌های تخصصی مجلس، اسم تخصص را یدك می‌كشند، اما خبری از دانش و تخصص نیست. جالب است نمایندگانی كه چند دوره نماینده بودند و در وضع قوانین اقتصادی و بودجه‌ای اثر گذاشتند، امروز به وضع موجود اعتراض می‌كنند. فكر می‌كنم باید آیین‌نامه داخلی مجلس تغییر كند و افراد براساس تخصص وارد كمیسیون‌ها شوند. اكنون 50 درصد نماینده‌ها در كمیسیون‌ها سر جای خود نیستند و تخصص ندارند.
عضو كمیسیون عمران مجلس با تشبیه كشور به بدن انسان، افزود: وقتی فردی صورت و یا چشمانش زرد می‌شود یا با بدن نحیفش روبرو می‌شویم، سریع می‌فهمیم كه او یا به لحاظ روحی یا جسمی مشكل دارد، یعنی سیستم داخلی بدنش ایراد پیدا كرده است. حال اگر چهره كشور مساعد نیست، یعنی مجلس ایراد دارد. مجلس اول باید خودش را درست كند و سپس تاثیر مثبت در روند دولت بگذارد.

دسترسی سریع