رئیس انجمن علمی مددكاری اجتماعی ایران گفت: ازدواجی كه بر مبنای وام چند میلیونی انجام شود كه ازدواج نیست، با چنین سیاستهای غلطی كه اجرا میكنیم ارزش ازدواج و قبح طلاق را از بین میبریم.
اقلیما رئیس انجمن علمی مددكاری اجتماعی با اشاره به اینكه در هیچ جای دنیا چیزی به اسم وام ازدواج نداریم، گفت: ازدواج در دین اسلام امری ارزشمند است و گفته شده مردی كه میخواهد ازدواج كند باید توانایی تامین هزینههای خود و همسرش را داشته باشد و بتواند خانهای در محل زندگی پدر دختر اجاره كند یا بخرد. وقتی پسر بیكار است، منجر شدن ازدواج به طلاق امری عادی است.
وی ادامه داد: واقعا كسی هست كه هنوز نداند ازدواج با وجود نداری چه عواقبی دارد؟ الان جوانان با وام ازدواج میكنند و حتی قسط آن را خودشان نمیتوانند بدهند و پدر و مادر دختر یا پسر باید آن را بپردازند. به این ترتیب، همه را مقروض و گرفتار میكنیم و بعد میگوییم چرا طلاق زیاد شده. خب پایه زندگی از اول غلط و مشكلدار بوده.
این مددكار اجتماعی بیان كرد: ازدواجی كه بر مبنای وام چند میلیونی انجام شود كه ازدواج نیست. با چنین سیاستهای غلطی كه اجرا میكنیم، ارزش ازدواج و قبح طلاق را از بین میبریم. ازدواج كلا به تبلیغ و ترویج نیاز ندارد. وظیفه دولت كه این نیست. وظیفه دولت ایجاد شغل است. وقتی من شغل داشته باشم، شخصیت اجتماعی داشته باشم، درآمد و آتیهام مشخص باشد، خودم ازدواج میكنم.
وی گفت: هیچ جای دنیا به آدم نمیگویند بیا این پول را بگیر و برو ازدواج كن. حالا اصلا به من پول دادید و ازدواج كردم. وقتی كار ندارم، خانه ندارم چه كنم؟ قدیم نیست كه دهتا بچه در خانه پدر و مادرشان زندگی كنند. الان كسی كه ازدواج میكند میخواهد مستقل شود و برای این هم حداقل یك سرپناه میخواهد. وقتی كار و درآمد نباشد، توانایی تامین هزینهها و مسكن نباشد، طلاق هم رخ میدهد.
این آسیب شناس با اشاره به تفاوتهای سبك زندگی در گذشته و امروز گفت: زمانی كه من در دانشگاه درس میخواندم، فارغالتحصیلها بلافاصله ازدواج میكردند چون كار برایشان موجود بود. وام میگرفتند و راحت خانه میخریدند و زندگیشان حتی با حداقلها راحت میگذشت اما الان چنین چیزی وجود ندارد. اول از همه اینكه كار نیست. 80 درصد تحصیلكردههای ما بیكارند و بقیه هم بیشترشان در تخصص خودشان كار نمیكنند كه این هم ارزش آنها را پایین میآورد. ازدواجی كه با وجود این مشكلات و بدون فكر كردن به آنها انجام شود، عارضهاش طلاق است.