بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی كابینه دوازدهم، امروز نیز با سخنان نمایندگان موافق، مخالف و دفاعیات وزیران پیشنهادی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عزیز اكبریان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات درباره عملكرد سربازان گمنام امام زمان (عج) در كشور افزود: وزارت اطلاعات از اركان امنیتی كشور است كه در دوره اخیر مفهوم امنیتی، فیزیكی و روانی با مأموریت این وزارتخانه و آرامش مردم گره خورده است. این وزارتخانه برای مقابله با جریان نفوذ و برقراری امنیت اقدامات مناسبی انجام داده است.
رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملكرد وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته گفت: شناسایی 620 پرونده فساد و 1337 باند مواد مخدر نشان از عملكرد این وزارتخانه دارد.
نماینده مردم كرج در مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: وزارتخانه اطلاعات از افتخارات امنیت كشور است كه در كنار اطلاعات سپاه، ارتش، بسیج، نیروی قدس و نیروی انتظامی جزیره امنیتی را برای جمهوری اسلامی ایجاد كردهاند؛ شخص وزیر نیز نقش پدری و بزرگی در این وزارتخانه دارند كه آقای علوی، عالم مجاهد، توانسته است در طول چهار سال رسالت خود را به خوبی انجام دهد.
وی با اشاره به نظرسنجیها درباره سنجش میزان امنیت در سه سطح فردی، اجتماعی و ملی افزود: خوشبختانه شاخصه امنیتی ارتقا و احساس ناامنی كاهش یافته است؛ از سوی دیگر حمایت از سرمایهگذاری از اقدامات مهم این وزارتخانه بوده است، در حقیقت برای مقابله با بیكاری و مبارزه با مواد مخدر امنیت سرمایهگذاری باید تحقق پیدا كند.
اكبریان تشكیل ستاد اقتصاد مقاومتی در وزارت اطلاعات را از دیگر اقدامات مناسب این مجموعه در دولت یازدهم دانست و ادامه داد: در راستای تأكیدات مقام معظم رهبری با تشكیل ستاد اقتصاد مقاومتی، امنیت فیزیكی و روانی مناسبی ایجاد شده است، همچنین با معرفی متهمان اقتصادی به مراجع قضایی در كنار حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی، گامهای مثبتی برداشته شد.
نماینده مردم كرج در مجلس شورای اسلامی گفت: مفاسد اقتصادی مانند موریانه به جمهوری اسلامی آسیب میزند لذا عملكرد این وزارتخانه در مقابله با اختلاس، مفاسد اقتصادی، ارتشا و تبانی در مبادلات دولتی و صیانت از حقوق بیتالمال تأثیرگذار بوده است. وزارت اطلاعات بیش از 620 فقره پرونده مفاسد كلان تشكیل داده كه به كشف بیش از 37 هزار میلیارد تومان از حقوق بیتالمال منجر شده است.
وی ادامه داد: با مدیریت آقای علوی و تلاش سربازان گمنام امام زمان شناسایی بدهكاران بانكی، مبارزه با قاچاق كالا و ارز و معرفی بیش از 200 پرونده قاچاق كالا و ارز حدود 13.5 هزار میلیارد تومان از افتخارات وزارت اطلاعات است، كشف بیش از 300 تن مواد مخدر سنتی و صنعتی و متلاشی كردن 1337 باند مواد مخدر از اقدامات وزارت اطلاعات بوده؛ این وزارتخانه امروز درمورد مبارزه با مفاسد و در كنار آن حمایت از سرمایهگذاری اقداماتی انجام داده است كه مسئولان قوه مجریه و قوه قضاییه باید همكاری خوبی با آن داشته باشند تا به برقراری آرامش كمك شود.
اكبریان برقراری آرامش در فضای وزارتخانه اطلاعات را از دیگر اقدامات مناسب دانست و گفت: متأسفانه در دوره قبل بیشتر خدمتگزاران در این وزارتخانه بازنشسته اجباری شدند لذا آقای علوی با تشكیل كمیته خاص افرادی كه از سلامت اجتماعی برخوردار بودند و به عنوان سرمایه اجتماعی محسوب میشدند مجددا به مجموعه بازگرداند.
نماینده مردم كرج در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بیش از 120 گروه تروریستی به وسیله عملكرد مناسب وزارت اطلاعات شناسایی شده است؛ در واقع وزارت اطلاعات به وسیله اطلاعات سپاه و نیروی قدس برتری كاملی را در منطقه ایجاد كرده اند به نوعی كه هر گروه تروریستی قبل از ورود شناسایی و متلاشی میشود. در واقع دشمن باید خارج از مرزها زمینگیر شود چرا كه در داخل هزینه زیادی را شامل میشود. وزارت اطلاعات در این زمینه موفقیت كاملی داشته است.
وی در خصوص شخص وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: در بحث فقهی سابقه حضور در دو دوره نمایندگی خبرگان، چهار دوره نمایندگی مجلس و عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، رئیس عقیدتی - سیاسی ارتش با حكم رهبری و چهار سال تجربه كاری به عنوان وزیر اطلاعات را در كارنامه خود دارد. وی التزام عملی و اعتقادی به ولایت فقیه و اعتقاد به مردمسالاری دینی دارد و معتقد به رویكرد جهادی در این وزارتخانه است.
رئیس كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینكه علوی عزم جدی برای مبارزه با تروریسم دارد، افزود: جلوگیری از امنیتی شدن پدیدههای امنیتی از اقدامات مهم این وزارتخانه در چهار سال گذشته بوده است، متأسفانه پیش از این همه چیز امنیتی جلوه داده میشد در صورتی كه امنیتی نبود اما وزیر پیشنهادی در دوره قبل با این پدیده مبارزه كرد.
قبل از آغاز جلسه علنی دقایقی مجلس به صورت غیر علنی جلسه ای با موضوع بررسی وزرای كابینه برگزار كرد.
هم اكنون وزرای پیشنهادی اطلاعات، كشاورزی و اقتصاد و دارایی در صحن علنی حضور دارند.
روز گذشته بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی با سخنان دو ساعته رییس جمهور آغاز شد و در ادامه 9 نماینده مخالف و موافق كه برای هر گروه 75 دقیقه وقت اختصاص یافته بود به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
در آغاز جلسه علنی بعد از ظهر هم كه از ساعت 14:30 الی 19:30 برگزار شد آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور از 25 دقیقه دیگر زمان دوساعت و سی دقیقه ای دفاع از وزرای پیشنهادی استفاده كرد و بنابراین رییس جمهور یا معاون وی تنها 5 دقیقه دیگر برای دفاع از وزرا زمان در اختیار دارند.
همچنین در جلسه روز گذشته بحث و بررسی درباره دو وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان نظرات مخالفان و موافقان و وزیران پیشنهادی به پایان رسید و در پایان جلسه دو مخالف وزیر اطلاعات صحبت كردند و ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات هم اكنون در دستور جلسه علنی قرار دارد.
موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات/ نماینده ارومیه
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینكه علوی فردی ولایتمدار و تابع رهبر معظم انقلاب است، گفت: ایشان با رفتار عاقلانه در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و شورای عالی امنیت ملی و دولت حركت می كند.
نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (چهار شنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی كابینه دوازدهم، در موافقت با سیدمحمود علوی وزیر پیشنهادی اطلاعات، افزود: علوی نگاه فرهنگی به امنیت دارد و این یعنی عقل؛ عاقل كسی است كه مشكلات حاد امنیتی را به سیاسی و سیاسی را به اجتماعی و اقتصادی تبدیل و در نهایت در سازمان های مردم نهاد حل می كند اما فرد غیرعاقل یك مشكل كوچك یا بزرگ را سریعا مانند مظلوم دریاچه ارومیه امنیتی و مشكلات فراوانی بر نظام وارد می كند بنابراین علوی با رفتار عاقلانه در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی و شورای عالی امنیت ملی و دولت حركت می كند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه وزارت اطلاعات در مقابله با ضدانقلاب عملیات های بسیاری انجام داده است، تصریح كرد: اداره كل اطلاعات آذربایجان غربی تعداد زیادی از سركرده ها، سرگروه ها و سرمهره های ضدانقلاب را دستگیر كرد و این جای تشكر دارد.وی ادامه داد: برخورد با عناصر تروریستی و ضدانقلاب، شناسایی و ضربه زدن به 120 گروه تروریستی در شرق، غرب و جنوب، دستگیری هزاران عناصر تروریستی و ضدانقلاب در داخل كشور، استرداد چهار مرزبان گروگان گرفته، آوردن پیكر پاك شهید مظلوم دانایی فر از پاكستان، پایان دادن به تجمعات اعتراضی صوفی ها، كشف چند تن مواد منفجره و مهمات گوشه ای از عملكرد نیروهای خدوم وزارت اطلاعات از شرق به غرب، از جنوب به شمال در داخل بوده است؛ البته عملیات های خارج از كشور محرمانه است و خود وزیر اطلاعات آنها را اعلام كند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: وزیر اطلاعات و نیروهای تحت امر ایشان هماهنگی لازم را با تمام نهادهای نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و قضایی كشور دارند و به طور خلاصه علوی فردی ولایتمدار و تابع رهبر معظم انقلاب است و این جای سپاس دارد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس خطاب به معاون اول رئیس جمهور، گفت: دولت ها اگر از تمام لحاظ قوی و مستحكم باشند به نفع نظام بوده و تقویت دولت نیز به نفع نظام بوده و بابت تقویت دولت از شما سپاسگزاریم.
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینكه عملكرد علوی مصادیق بارز آیه 29 سوره فتح است، تصریح كرد: در برابر كفار سرسخت و شدید و در میان خودی ها مهربان هستند؛ انتظار می رود وزیر اطلاعات مشكلات قاچاق به ویژه مواد مخدر را در كشور حل كند.
مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات/ نماینده تهران
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاكید براینكه وزارت اطلاعات نقص ساختاری دارد گفت: وزیر اطلاعات نباید اجازه دخالت به حیطه كاری خود را بدهد.
علی مطهری در نشست علنی صبح امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات، اظهار داشت: مخالفت بنده با وزیر پیشنهادی اطلاعات، جناب آقای علوی، بیشتر ناشی از نقص ساختاری در حوزه اطلاعات كشور است، یعنی ما نقص ساختاری در حوزه اطلاعات داریم كه باعث كاهش نظارت مجلس و تضییع حقوق ملت مصرح در فصل سوم قانون اساسی شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این مخالفت در واقع دفاع از حقوق مجلس و مردم است، این نقص ساختاری عبارت است از تداخل مسئولیت ها و وظایف نهادهای اطلاعاتی مختلف كه به پاسخگو نبودن در برخی امور منجر شده است، به همین جهت نیاز به وزیری داریم كه زمینه رفع این نقص را فراهم كند.
وزیر اطلاعات نباید اجازه دخالت نهادهای دیگر در حیطه كاری وزارت را بدهد
وی گفت: باید وزیری را انتخاب كنیم كه به سایر نهادها و سازمان ها اجازه دخالت در حیطه كار وزارت اطلاعات را ندهد، قانون همین را می گوید، اساسا فلسفه تدوین قانون تاسیس وزارت اطلاعات مصوبه 1362 و قانون مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1374 ایجاد تمركز در امور اطلاعاتی كشور بود تا داخل وظایف و مسئولیت ها و از موازی كاری جلوگیری شود و نهاد مسئول واحد به مجلس پاسخگو باشد.
این نماینده مجلس اظهار داشت: طبق این قانون بخش اطلاعات همه نهادها از جمله قوه قضاییه، سپاه پاسداران، ارتش و نیروی انتظامی غیر بخش حفاظت اطلاعات خودشان باید در وزارت اطلاعات متمركز باشد. تبصره 3 ماده یك قانون تاسیس وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی می گوید هر یك از وزارتخانه ها، موسسات و شركت های دولتی و نهادها و نیروی های نظامی و انتظامی كه در كسب اطلاعات تخصصی خود با مسائل امنیتی برخورد كنند و هر گونه اطلاعاتی را كه مورد تقاضای وزارت اطلاعات باشد، موظفند در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهند.
وی با تاكید بر اینكه اگر همین یك تبصره اجرا می شد نقص ساختاری به وجود نمی آمد، گفت: اما به مرور زمان برخی نهادها حوزه فعالیت خود را گسترش داده اند و وارد حوزه كاری وزارت اطلاعات شده اند، از ابتدای انقلاب وظایف اطلاعاتی و امنیتی سپاه پاسداران مشخص بوده و علاوه بر حفاظت اطلاعات خود شامل مخالفان مسلح، منافقین، گروه كردها، پژاك و امروز داعش بوده و رصدهای اطلاعاتی سپاه قدس در خارج از كشور نیز وظیفه آن شمرده شده است.
مطهری با تاكید براینكه این رویه درست و پذیرفته شده است، ادامه داد: اما در چند سال اخیر دایره كار این نهاد، البته با انگیزه پاسداری از انقلاب اسلامی وسیع تر شده و به موضوع رسانه ها و مطبوعات و خبرنگاران یا موضوع دانشگاه ها و دانشجویان و نشریه دانشجویی و مانند اینها گسترش پیدا كرده است و به مجلس پاسخگو نیستند.
عضو كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: اما آنكه می تواند مورد استیضاح و سوال قرار گیرد، وزارت اطلاعات است، این در حالی است كه ما در جمهوری اسلامی مقام یا نهاد غیرپاسخگو نداریم، مقام معظم رهبری در مقابل مجلس خبرگان رهبری و در مقابل مردم پاسخگو هستند، امام علی (ع) می فرماید همانطور كه حاكم بر مردم حقوقی دارد، مردم بر حاكم حقوقی دارند، اساسا حق دو طرفه است، تنها كسی كه همه بر آن حق دارد و كسی بر آن حق ندارد، خداست كه خالق همه موجودات است.
وزیر اطلاعات در برابر مجلس پاسخگو نیست
وی ادامه داد: مشكل امروز مجلس با وزارت اطلاعات این است كه به خاطر وضعیت موجود، وزیر اطلاعات نمی تواند به بسیاری از سوالات ما نمایندگان پاسخ دهد، وقتی از وزیر اطلاعات درباره بازداشت مدیران كانال های تلگرامی در آستانه سال 96 سوال كردیم، ایشان گفت این كار توسط نهاد دیگری انجام شده است و خود من هم معترض هستم.
این نماینده مجلس اضافه كرد: همینطور زمانی از بازداشت بعضی دانشجویان، خبرنگاران و افرادی كه به اتهام جاسوسی بازداشت شده اند سوال كردیم وزیر جوابی نمی دهد و می گوید از حیطه اختیار من خارج است، بنابراین مجلس نمی تواند به وظیفه نظارتی خود در اجرای فصل سوم قانون اساسی درباره حقوق ملت عمل كند.
مطهری تصریح كرد: روشن است كه این وضع قابل اصلاح نیست و باید راهی برای حل این معضل پیدا شود، وزیر اطلاعات باید فردی باشد كه بتواند این معضل را به كمك مقامات عالی كشور حل و فصل كند به طوری كه متولی اصلی اطلاعات در كشور وزارت اطلاعات باشد و سایر نهادهای اطلاعاتی كار تخصصی خود را انجام دهند.
وی با بیان اینكه تكلیف ما نمایندگان مجلس با وزارت اطلاعات باید روشن باشد گفت: وزیر باید حیطه كاری خود را مشخص كند، نمی شود وزیر در امور مختلف بگوید از دست من خارج است، به این ترتیب بهانه های حقوق بشری نیز به دست دشمنان انقلاب اسلامی داده می شود و آنها از آن برای ایجاد فشار بر جمهوری اسلامی استفاده می كنند.
مطهری افزود: در واقع صحبت من فراتر از وزیر اطلاعات و آقای علوی است و آن حل معضل سیاسی و امنیتی كشور است كه در چند سال اخیر آسیب هایی به نظام وارد كرده است.
وی اضافه كرد: نگاه درست علوی به مقوله اطلاعات و تلاششان برای تغییر نگاه بعضی كاركنان این وزارتخانه به مقوله حفظ نظام و رعایت حقوق ملت را درك می كنیم اما این كافی نیست بلكه وزیر اطلاعات باید به وضع موجود خاتمه دهد و از مجموعه اختیارات و حقوق وزارتخانه صیانت كند و در همه مسائل امنیتی و اطلاعاتی در مقابل مجلس پاسخگو باشد.
مطهری گفت: این امر نیاز به صراحت و صلابت دارد كه به فرموده امام علی(ع) كسی می تواند امر خدا را برپا دارد كه اهل مصالحه و رودربایستی و ملاحظه كاری نباشد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: علوی در چهارسال گذشته مرد این میدان نبود گرچه قدردان خدمات زیاد ایشان هستیم.
موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات/ نماینده بروجرد
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی در خصوص بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: كار ارزشمندی كه اطلاعات سپاه در خارج از مرزها در حفظ امنیت ملی انجام می دهد در سطح كشور الگوست.
علاءالدین بروجردی در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی اطلاعات به عنوان نماینده موافق افزود: بدون تردید وزارت اطلاعات یكی از مهم ترین ارگانهای تاثیرگذار در عرصه امنیت ملی است و در همین جا بر خود واجب می دانم كه چندین نكته را در خصوص وزارت اطلاعات و وزیر پیشنهادی آن اعلام كنم.
وی ادامه داد : شخص وزیر حجت الاسلام و المسلمین دكتر علوی وزیر پیشنهادی وزارتخانه حساس اطلاعات از ویژگی های لازم برای چنین مسئولیت مهمی برخوردار است ، وی دارای صلاحیت تدین ، ولایتمداری ، تعامل ، سعه صدر ، قاطعیت، حساسیت به موضوع اطلاعات كشور ، سرعت و تصمیم گیری به هنگام در مواضع امنیتی كشور در ایشان كاملاً مشهود است و همیشه مسائل مهم را شخصاً و به موقع پیگیری می كنند. بروجردی افزود : نكته دوم بدنه وزارت اطلاعات است كه مجموعه ای به این مهمی مسئولیت خطیری را بر عهده دارد و افراد ولایتمدار ، متدین و كارآ در این مجموعه فعالیت می كنند و بنده از نزدیك در شورای امنیت با چند تن از معاونان وزارت اطلاعات ارتباط دارم ، هم در حساسیت مسائل و هم در حفظ امنیت كشور بیش از هر ارگان دیگری بر مسائل امنیتی كشور نظارت دارند در واقع فرازی از قرآن در خصوص این ارگان مهم كه عالم محضر خداست بعینه مشهود است و دیده می شود .
نماینده بروجرد تصریح كرد : نكته سومی كه در خصوص وزارت اطلاعات می توان مطرح كرد ارزیابی عملكرد و برنامه های وزارت اطلاعات و اشراف اطلاعاتی بر امور داخلی و خارجی است كه البته كار ارزشمندی كه اطلاعات سپاه در خارج از مرزها در حفظ امنیت ملی انجام می دهد در سطح كشور الگوست و دوستان ما بخش مهمی را در این خصوص انجام می دهند و این عین الموضوع است .
وی ادامه داد : شاید شما مطلع نباشید ولی من مطلع هستم كه شورای عالی امنیت ملی وجود دارد و در این شورا هر هفته جلسه برگزار می شود و ممكن است اختلاف نظری وجود داشته باشد كه این طبیعی است و این طبیعت یك نظام آزاد مانند جمهوری اسلامی است ولی اینگونه نیست بنده معتقدم نكاتی كه در اینجا مطرح شد با واقعیت فاصله دارد و دنیا هم بداند كه اگر این اقتدار امروز به نمایش گذاشته می شود در پس پرده یك هماهنگی با محوریت جایگاه والای ولایت وجود دارد و این افتخار ما را بس كه در همین تهران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سازمان های اطلاعاتی مهم دنیا با محوریت امریكا ، میزبان ساواك ، سی آی ای ، موساد و تعداد زیادی از سازمان های اطلاعاتی همه جمع می شدند تا بتوانند به ژاندارم منطقه آن روز كمك كنند .
بروجردی افزود : امروز وزارت اطلاعات و نیروهای اطلاعاتی ما یك تنه در مقابل همه سازمان های اطلاعاتی قدرتمند دنیا می ایستند و ایستاده اند .
وی ادامه داد : آنچه امروز در سوریه اتفاق افتاد و در جای جای منطقه نشان دهنده این است كه جمهوری اسلامی ایران یك تنه حریف همه قدرت های بزرگ دنیاست و این ویژگی مومنین است كه از قدرت عظیمی برخوردارند.
بروجردی گفت : صیانت اطلاعات در ارگان های حساس نظام از طریق حراست ها یك ماموریت بسیار مهمی است كه وزارت اطلاعات با موفقیت انجام می دهد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: جلوگیری از نفوذ دشمن ، معاونت محترم ضدجاسوسی ، مسئولیت بسیار مهمی را بر عهده دارد و ده ها مورد مشكل وزارت اطلاعات و عزیزان ما در این عرصه این است كه بحق سربازان گمنام نام گرفتند. بسیاری از مطالب را نمی توان مطرح كرد اما دوستان بدانند صدها مورد علیه نظام را معاونت ضد جاسوسی رصد و كشف و خنثی می كند .
وی گفت : در این عرصه هم عرصه نفوذ كه مورد عنایت مقام معظم رهبری هم قرار دارد بسیار موفق عمل كرده است و وزارت اطلاعات ستادی را تحت عنوان ستاد ویژه مقابله با نفوذ تشكیل داده است .
بروجردی اظهار كرد : هزاران نفری كه در معرض جاسوسی دشمن قرار دارند ، عزیزان مطلع هستید و این را همه می دانند كه در برخی از ارگان های حساس افرادی را دشمن توانسته بود در همین سفرهایی كه انجام می دهند به اصطلاح سمینارها، نفوذ كند ؛ وزارت اطلاعات كشف كرد و با دقت ، بسیاری از افراد كه تعداد آنها به صدها هزار نفر می رسد واكسینه شدند توجیه شدند ، توطئه دشمن خنثی شد بنابراین كشف و شناسایی اقدامات دستگاه های اطلاعاتی بیگانه یك كار ارزشمند دیگر وزارت اطلاعات است كه حفظ كرد این نیروهای ارزشمند متخصص ما را كه دشمن نتواند آنها را برباید .
وی گفت : نكته چهارم تامین امنیت پایدار است كه امروز ما در نظام جمهوری اسلامی ایران به آن مفتخریم و سرمان را بالا می گیریم ، روسای دستگاه های اطلاعاتی كشورهای اروپایی كه به تهران می آیند و از وزیر اطلاعات سوال می كنند كه شما چه كرده اید؟ در این محیطی كه پیرامون شما همه بحران است از یك امنیت پایدار برخوردارید و اگر غفلتی صورت گیرد و حمله ای كه به مجلس شد برادران غیور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با یك فاصله كوتاه كاری كردند كارستان و این موج اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است.
نماینده مردم بروجرد گفت : مبارزه بی امان با تروریسم، رصد فضای مجازی و مقابله با تهاجم سایبری و گسترش همكاری و تبادل اطلاعات با كشورهایی است كه امروز بیش از 60 كشور می آیند و ارتباط دارند در تبادل اطلاعات با كشور ما و این موضوع در مقابله با تروریسم بسیار تاثیرگذار است ، مبارزه با مفاسد اقتصادی و تامین امنیت اقتصادی از دیگر كارهای مهم وزارت اطلاعات محسوب می شود.
وزیر پیشنهادی اطلاعات: ثبات و انسجام مدیریتی وزارت اطلاعات در چهار سال گذشته
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: این وزارتخانه در چهار سال گذشته از ثبات، آرامش و انسجام مدیریتی برخوردار بوده است.
آقای سیدمحمود علوی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با تسلیت شهادت شهید حججی و شهیدان انصاری و پورابراهیمی، دو شهید مدافع حرم از وزارت اطلاعات افزود: امروز با وزارت اطلاعاتی مواجهیم كه عرصه سربازی سربازانی مومن، فداكار، ولایتمدار و دلسوز وحدت و امنیت ملی كشور هستند.
وی گفت: در این مدت چهار سالی كه بر وزارت اطلاعات گذشت اهتمام به حفظ استقلال وزارتخانه و نبود وابستگی جناحی و كار حرفه ای و كارشناسی جزو محورهای راهبردی بود.
علوی افزود: وزارت اطلاعات در این مدت تلاش كرد كار اطلاعاتی مردم پایه را با مشاركت آحاد ملت و همچنین كار دانش پایه را با تقویت بنیه علمی كاركنان وزارتخانه انجام دهد و هم اكنون چندین هزار نفر در مقطع دكتری و تحصیلات تكمیلی در رشته های مورد نیاز وزارت اطلاعات درحال تحصیل هستند و از علوم و فنون روز دنیا بهره می گیرند.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: وزارتخانه در این چهار سال پژوهش پایه و آینده نگرانه و راهبردمحور بوده است كه در این مدت راهبرد وزارتخانه تدوین و نسخه ای از آن به محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد تا حركت وزارت اطلاعات برپایه نقشه راه باشد.
وی افزود: وزارت اطلاعات در این مدت به ارتقای تجزیه و تحلیل اطلاعاتی اهتمام ورزیده و تحلیل های عمیقی را در عرصه های مختلف برای مسئولان تصمیم گیر و صاحبان تریبون ارسال داشته است.
علوی گفت: اهتمام وزارتخانه این بوده است و در چهار سال آینده هم اینگونه خواهد بود كه كار اطلاعاتی برپایه احكام شرعی و رعایت حلال و حرام الهی و ارزش های اخلاقی و قوانین نظام مقدس جمهوری اسلامی در همه جا از جمله با متهمان باشد و اگر با گلایه بحق ریاست جمهوری مواجه بودیم قطعا از برنامه های ما تلاش در زدودن كوچك ترین لكه نامناسب با نظام در عملكرد وزارتخانه است و امیدواریم گلایه رئیس جمهور را نیز بتوانیم برطرف كنیم.
وزیر اطلاعات دولت یازدهم افزود: در مدت چهار سال وزارت اطلاعات از انضباط مالی و هزینه كرد برنامه ای اعتبارات و بهره وری منابع مالی و شتاب فعالیت های عمرانی و ایجاد اماكن مورد نیاز برای عملكرد بهتر سربازان گمنام برخوردار بودیم.
وی گفت: ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت و آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی وزارت اطلاعات برقرار بوده است و مجموعه معاونان در حركت هم افزا مسئولیت خود را انجام داده اند و این وزارتخانه كار خود را در همه ابعاد دنبال كرده است و به تعبیر مقام معظم رهبری در بخش هایی از موارد كار خود را خوب و در بخش هایی بسیار خوب انجام داده است و لكن ایشان فرمودند انتظار ما این است كه وزارت اطلاعات در همه بخش ها عملكرد عالی داشته باشد.
علوی افزود: همگرایی، همدلی و هماهنگی با جامعه اطلاعاتی در این چهار سال به گونه ای بود كه همه اعضای جامعه اطلاعاتی اذعان دارند كه چنین هماهنگی در گذشته مسبوق به سابقه نبوده است.
وی گفت: جلسات مرتب و تصمیم گیری ها، كارگروه ها و كمیته های مختلف جامعه اطلاعاتی كار خود را به نحو اثرگذاری دنبال كرده است.
برخورد انقباضی با فعالان اقتصادی نداریم
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: تدبیر مسائل اقتصادی و برخورد با مفاسد آن از تاكتیك های وزارت اطلاعات است.
آقای علوی در دفاع از برنامه های خود افزود: برنامه ما یك برنامه ذهنی و انتزاعی نیست و این برنامه را كه در دوره قبل هم پیش گرفته بودیم با ارتقاء كمی و كیفی دنبال خواهیم كرد.
وی ادامه داد: بحث صلاحیت ها و استعلام صلاحیت ها ساماندهی شده و كمیسیون شورای عالی تعیین صلاحیتها تشكیل شده است تا از حقوق افراد مورد استعلام و عامه مردم در زمینه واگذاری مسئولیتها دفاع شود.
علوی ادامه داد: وزارت اطلاعات در این مدت به مقابله هوشمندانه با جاسوسی دشمنان و نفوذ سرویس های مختلفشان پرداخته ، موارد جاسوسی را شناسایی كرده و جلوی بسیاری از نفوذها و ضربه ها را گرفته است گزارش های مختلفی از این اقدامات را تقدیم مقام معظم رهبری و رئیس جمهور كرده ایم و آنها ما را مورد لطف خود قرار داده اند.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: ما به مسئله آموزش در مقابل نفوذ اهتمام ویژه داشته ایم و از دو مسیر حراست ها و معاونت ضد جاسوسی برنامه های آموزشی زیادی برای مدیران گذاشته ایم، آموزش در زمینه تخلیه تلفنی و انواع نفوذ از مواردی است كه به مدیران آموزش داده ایم و در 4 سال آینده هم دنبال خواهیم كرد و با وجود این آموزش ها امكان نفوذ تلفنی و دیگر نفوذها بسیار كم شده است.
وی افزود: به آموزش های كلاسیك برای مدیران اكتفا نكرده ایم و به مدد هنر اقدامات قابل توجهی از جمله تولید فیلم روباه در سال 93 جهت ارتقای عمومی انجام داده ایم.
علوی ادامه داد: وزارت اطلاعات در 4 سال گذشته در عرصه اقتصاد كشور بر دو محور امنیت اقتصادی و سلامت اقتصادی حركت كرده است، برای حل مشكل اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی باید كشور برای سرمایه گذاری سرمایه گذاران از امنیت برخوردار شود.
وی اضافه كرد : تدبیر مسائل اقتصادی و برخورد با مفاسد آن از جمله تاكتیكهای وزارت اطلاعات است ، ما با مفاسد اقتصادی برخورد كرده ایم به گونه ای كه امنیت اقتصادی كشور مختل نشود و در تحكیم امنیت اقتصادی گام برداشته ایم.
علوی افزود: بر این باور هستیم كه فعالان اقتصادی مانند گنجشكان روی سیم هستند و در صورت برخورد انقباضی با یك فعال اقتصادی ، سایر فعالان فرار می كنند و وزارت اطلاعات سعی كرده برخورد اینچنینی نداشته باشد، در كنار این برخورد هزارها میلیارد فرار مالیاتی، هزارها میلیارد قاچاق كالا و موارد زیادی از فساد بانكی را با تدبیر شناسایی و حل كردیم.
فعالیت های اطلاعاتی را با قدرت بیشتر ادامه خواهیم داد
وزیر پیشنهادی اطلاعات با تاكید بر اینكه به فعالیت های اطلاعاتی خود در چهار سال آینده با قدرت بیشتری ادامه خواهیم داد گفت: تلاش خواهیم كرد نظام مقدس جمهوری اسلامی با تلاش های وزارت اطلاعات و سربازان گمنام امام زمان از لوث مفاسد اقتصادی و دیگر موضوعات امنیتی و تروریستی پاك شود.
سیدمحمود علوی در مراسم رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی و توضیح عملكرد وزرات اطلاعات افزود: با اینكه مسئولیت مستقیمی در امر مبارزه با مواد مخدر نداریم با جدیّت به این امر پرداختیم و با همكاری مستمر و تنگاتنگ با ستاد مبارزه با مواد مخدر توانستیم بسیاری از سرباندهایی را كه بالای هزار تن مواد مخدر قاچاق می كردند بازداشت و صدها تن مواد مخدر را ضبط كنیم.
وی ادامه داد: در برابر تهدیدهای امنیتی نیز ضربات پیاپی و كوبنده برحدود 120 تیم تروریستی وارد كردیم و فرصت و مهلت هیچ حركتی به آنها ندادیم، در این مسیر بسیاری از سركردگان آنها مانند ابوحبس بلوچی، ابوعایشه كُردی و دیگر سركردگان آنان به لطف پروردگار از بین رفتند و حدود 3 تن مواد منفجره، هزار قبضه سلاح، هزاران فشنگ، ده ها بمب كنار جاده ای آماده انفجار و ده ها جلیقه انفجاری را كشف و ضبط كردیم و از اقدام تیم های تروریستی با این امكانات جلوگیری كردیم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات با بیان اینكه تمام این عملیات ها با هوشمندی و دقت صورت گرفته است، تاكید كرد: در چهار سال ضربه زدن به 120 گروه تروریستی تنها با یك شهید انجام شده است كه نشان دهنده مبارزه هوشمندانه سربازان گمنام امام زمان(عج) با جریان های تروریستی است.
علوی افزود: ارتباط با دستگاه ها و تبادل اطلاعات نتایج بسیار درخشانی داشته است كه از جمله آن استرداد آقای دولت زاده، استرداد نیك بخت دیپلمات گروگان گرفته در یمن و چهار سرباز گروگان گرفته و موارد بسیار دیگری كه دستگاه های اطلاعاتی برای تبادل اطلاعات با وزارت اطلاعات دارای ارزش حرفه ای قابل توجهی هستند.
وی گفت: در این مدت همچنین وزارت اطلاعات تلاش كرده است از اینكه مسائل صنفی، مالی، اقتصادی و اجتماعی به موضوعات امنیتی تبدیل شود و حل آنها برای نظام هزینه زیادی داشته باشد جلوگیری كند و موارد امنیتی را نیز به گونه ای هدایت كرده است كه با راهكارهای اجتماعی، صنفی، سیاسی و اقتصادی قابل حل باشند.
علوی افزود: در این مدت زیرساخت های فنی برای اشراف بیشتر اطلاعاتی در حد 300 درصد افزایش توان داشته است و امروز اشراف اطلاعاتی و فنی وزارت اطلاعات بر تحركات دشمن و هر حركت ضدامنیتی زبانزد است.
تعامل سازنده وزارت اطلاعات با قوای سه گانه در دولت دوازدهم دنبال می شود
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: تعامل سازنده با قوای سه گانه كشور، نخبگان، اشراف صیانتی بر مسئولین و دستگاه های مختلف از جمله اقداماتی بوده كه وزارت اطلاعات در این مدت انجام داده و در چهار سال آینده آن را دنبال می كند.
آقای علوی در دفاع از برنامه های خود افزود: این وزارت خانه در عین صیانت از مسئولان و نخبگان كشور و ایجاد امنیت برای فضاهای آموزشی، فعالیت های فرهنگی و اقتصادی در عین حال مراقب بوده كه فضا در اینگونه مراكز امنیتی نشود تا با آرامش بتوانند فعالیت های علمی، پژوهشی، اقتصادی و مالی خود را دنبال كنند.
وی افزود: تعامل سازنده با حوزه های علمیه، اساتید و مجموعه های دنیا از جمله فعالیت هایی بوده كه وزارت اطلاعات تلاش خود را بكار برده است.
علوی گفت: ضمن تشكر از برادر عزیزم جناب آقای دلخوش كه اشاره كردند به یكی دو نكته از كارهای وزارت اطلاعات من در پاسخ وی اشاره می كنم كه در حوزه فضای سایبری تقسیم وظایف شده است به طوری كه حوزه جرایم عمومی سایبری به نیروی انتظامی واگذار شده كه در قالب پلیس فتا این اقدامات انجام می گیرد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: در زمینه جرایم امنیتی در حوزه سایبری این مسئولیت به وزارت اطلاعات واگذار شده كه در قالب فضای تبادل اطلاعات قرار دارد و وظیفه خود را انجام می دهد.
وی گفت: در حوزه امنیت زیرساخت این مسئولیت برعهده وزارت ارتباطات است كه عزیزان این وظیفه را انجام می دهند. آنچه برادر عزیزم جناب آقای دلخوش به آن اشاره كردند از نوع جرایم عمومی یعنی نوع اول است.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: در عین حال كه این مساله به وزارت اطلاعات مربوط نمی شود به دلیل روابط خوب با همكارانمان مساعدت های لازم با این برادران انجام گرفته است.
علوی گفت: مرتبطانی را كه به رادیو گیلان اطلاعات می دادند درخواست كردند و احضار نمودند و تذكرهای لازم به آنها داده شده تا آنجا كه در حد زیادی محدود شده اند و بیش از این وزارت اطلاعات وقت خود را نمی تواند از اهداف امنیتی و حساس به مسایل اجتماعی واگذار كند.
وی افزود: در عین حال نیروی انتظامی تاكنون نفرات زیادی از آنها را احضار كرده ضمنا كسانی كه از این كانال استفاده می كنند در حد نیم درصد جمعیت استان گیلان هم نیست. این است كه من از آقای دلخوش استدعا دارم كه به این مساله به طور رسانه ای حساسیت نشان ندهند زیرا بدین وسیله تبلیغ غیرمستقیم برای آن كانال انجام می گیرد.
علوی گفت: اما در مورد برادر عزیزم جناب آقای مطهری كه از ارادتمندان همیشگی به وی بوده ام و افتخار شاگردی پدر بزرگوارشان یعنی استاد شهید مرتضی مطهری را داشته ام تشكر می كنم از نكاتی كه بیان كرد.
وی افزود: من به این نكته اشاره می كنم كه وزارت اطلاعات یك وزارت قانون مدار است و برای اختیارات قانونی هر دستگاهی احترام قائلیم و از اختیارات قانونی خودمان نیز صیانت می كنیم. اختیاراتی كه قانون به ما داده از آن استفاده و از دستبرد به آن نیز جلوگیری می كنیم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: آقای مطهری به گونه ای به این مساله واكنش نشان داد كه گویا كسی یا نهادی به اختیارات قانونی وزارت اطلاعات تعدی كرده یا دست چپاول به سمت ما دراز شده است درحالیكه چنین نیست.
علوی افزود: حضار می دانند اختیاراتی كه به نهادهای مختلف واگذار می شود یا مرجع ولایی دارد یا مرجع قانون گذاری یعنی مجلس شورای اسلامی.
وی گفت: ما برای هر دوی اختیاراتی كه از این دو مرجع واگذار می شود احترام قائلیم و به اختیاراتی كه از سوی مقام معظم ولایت فقیه واگذار می شود پایبند هستیم و تمكین می كنیم و احترام می گذاریم و برای كاهش اختیارات خود از این مسیر كوچكترین واكنشی نشان نخواهیم داد.
علوی تاكید كرد: اگر مقام معظم رهبری تمام اختیارات وزارت اطلاعات را به نهاد دیگری واگذار كنند دست ادب و تمكین به سینه می گیریم و آن را می پذیریم بنابراین ما در اینجا مواجه با تعدی به حوزه قانونی وزارت اطلاعات نبوده ایم و همچنین اختیارات قانونی را كه مجلس به نهاد دیگری می دهد در برابر آن دست ادب و تمكین به سینه می گیریم و آن را با دل و جان می پذیریم. حال اگر در این زمینه صلابت و برخورد داخلی با نهادهای دخیل در امنیت باشد ما اهل این نیستیم.
وزیر پیشنهادی اطلاعات افزود: امروز الحمدلله تعاملی كه بین ما و دستگاه های اطلاعاتی از جمله برادران هم وزن مان در سپاه حاكم است به گونه ای است كه طی چند نوبت مقام معظم رهبری از این وضعیت احساس مسرت كرده و فرموده بودند از اینكه می شنوند ارتباط خوبی بین وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه حاكم است خوشحالم و ما نیز خوشحالیم كه با این همدلی، رهبر عزیزمان را خوشحال كردیم.
مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد/ نماینده مشكینشهر
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از عدم ارائه شاخصهای كمی در برنامههای وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی انتقاد كرد و گفت: آقای كرباسیان باید توضیح دهد كه با چه مكانیزمی میخواهند سطح سرمایهگذاری مردمی را ارتقا دهند.
ولی ملكی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مرداد) مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با مسعود كرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: صحبت كردن به عنوان مخالف به منزله عدم توانایی كاندیدای وزارت نیست بلكه منظور بنده نقد منصفانه است.
نماینده مردم مشكینشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه نقد منصفانه و عالمانه را میپذیرند به دلیل اینكه به ارتقای عملكرد منجر میشود. خدا را شاهد میگیریم كه از روی حب و بغض نظر نمی دهم و منظورم تهدید، تخریب و باج گیری نیست، از شانس خوب یا بد شماست كه اسم بنده به عنوان مخالف اعلام شده است.
وی افزود: پروفسور حسابی اظهار داشتند عبارت "ولش كن" پدر مملكت را درآورده است به دلیل اینكه این عبارت در فرهنگ لغت هیچ كشوری نیز وجود ندارد، متأسفانه گاهی به دلیل دوستی با یك شخص در زمینه بررسی كارها این موضوع عنوان میشود كه بررسی این بخش را ولش كن.
ملكی با بیان اینكه كرباسیان فردی اخلاقمدار است، ادامه داد: با مطالعه برنامه آقای كرباسیان جز نظریهپردازی، خبری از برنامههای كمی وجود ندارد این در حالی است كه باید با عدد و رقم مشخص شود كه اهداف برنامههای وزارت اقتصاد در 4 سال آینده چیست، البته برای من عجیب است كه آقای كرباسیان با حجم بالای كاری كه در سال های گذشته توانستهاند این همه تحلیل، تقدیرنامه و مقاله را در كارنامه داشته باشد.
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: كرباسیان در4 سال گذشته مسئولیت گمركات كشور را بر عهده داشتند بنابراین مطلوب این بود كه كارنامهای از عملكرد خود ارائه و نقاط قوت و ضعف را بیان كنند اما ایشان اشارهای به عملكرد 4 ساله خود نداشتهاند بنابراین نمایندگان نمیتوانند بر اساس نظریهها، نظر خود را ارائه كنند. باید مشخص شود در گمرك میزان قاچاق كالا از بین رفته است؟ در گزارشها آمده است قاچاق از مبادی رسمی نیز وارد میشود كه بیانگر این است كالاهای غیرضروری وارد كشور میشود بنابراین باید ریاست گمرك در این خصوص گزارش ارائه دهد.
ملكی گفت: ریاست مجلس چندی پیش شاخصهای 18گانهای را در خصوص وضعیت كشور معرفی كردند كه چند شاخص مستقیماً مربوط به عملكرد وزارت اقتصاد است، رتبه ایران از لحاظ رشد ناخالص داخلی از بین 24 كشور منطقه رتبه 10 است و در این شاخص رتبه ایران در جهان 111 است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی باید در سال 1404 رتبه اول منطقه را از لحاظ شاخصهای توسعه داشته باشد این در حالی است كه از لحاظ آزادی اقتصادی رتبه ایران در منطقه 22 از 22 است و در جهان رتبه ایران از بین 181 كشور 174 است كه بیانگر این است در 4 سال گذشته تغییری وجود نداشته و تنها رتبه ایران از 173 به 174 تبدیل شده است، از لحاظ نرخ تورم نیز رتبه ایران از بین 24 كشور منطقه 19 است و این رتبه در دنیا 158 است كه البته بیانگر این است از لحاظ تورم 30 رتبه ارتقا یافتهایم اما باید وزیر پیشنهادی اقتصاد بگوید قصد دارد رتبه ایران در پایان مسئولیتش از لحاظ تورم به چه میزان باشد.
ملكی افزود: بنده سابقه كاری در بخش بنگاهداری دارم و با اعداد و بودجه آشنا هستم و رتبه ایران از لحاظ GDP در منطقه از بین 24 كشور 22 است و همچنین رتبه ایران از لحاظ حمایت از سرمایهگذاری خارجی از بین 20 كشور منطقه 19 است و این رتبه در دنیا 120 است.
وی ادامه داد: بنده احساس میكنم وزرای پیشنهادی رأی اعتماد كسب خواهند كرد اما این نقدها را برای ثبت در تاریخ می گویم و فردا از وزیر مربوط مطالبه خواهم كرد، رتبه جمهوری اسلامی در خصوص رقابتپذیری در اقتصاد13 از 20 است و در جهان از بین 138 كشور رتبه ایران 76 است و از لحاظ شفافیت سرمایه گذاری رتبه ایران در بین 20 كشور 18 است و در جهان رتبه ایران از 131 كشور رتبه 116 است یعنی شفافیت كامل وجود ندارد بنابراین رشد اقتصادی با مشكل رو به رو میشود و حتی وزیر اطلاعات نیز گفته است سرمایهگذار مانند آهوی رمنده است بنابراین باید از سرمایهگذار خارجی حمایت كنیم و آقای كرباسیان نیز باید صریحاً بگوید با چه روشی میخواهد سرمایهگذاری مردمی را ارتقا دهد.
ملكی افزود: میزان نقدینگی در كشور بالاست بنابراین باید كرباسیان عنوان كند با چه مكانیزمی می خواهد جذب سرمایهگذاری را ارتقا دهد. زمانی كه بانكهای اصلی كشور 18 تا 20 درصد نرخ سود پرداخت میكنند بنابراین باید دقت كرد كه كدام سرمایهگذار حاضر به این است كه نقدینگی خود را وارد بخش تولید كند.
وی ادامه داد: آقای طیبنیا در دوره وزارت خود عنوان كردند هیچگونه اشرافی بر مسائل بانك مركزی ندارند كه این صحیح نیست بنابراین شما باید شفاف بگویید كه به چه نحوی می خواهید سرمایه گذاری مردمی را بالا ببرید و با چه روشی میخواهید نظام بانكی را اصلاح كنید به دلیل اینكه با شعار بخش تولید یا ارتقای ارزش افزوده یا اصلاح ساختار انجام نمیشود.
كرباسیان گفت: باید بر اساس تأكیدات مقام معظم رهبری تلاش كرد كه رونق تولید اتفاق بیفتد و اشتغالزایی انجام بگیرد و این موضوع را باید به یاد داشت كه مقابله با فساد بانكی تنها با شعار حل نمیشود.
وی ادامه داد: سیف توضیحاتی در مورد عملكرد موسسات مالی و اعتباری دادند اما باید توجه داشت كه كاسپین و فرشتگان با مجوز بانك مركزی فعالیت را شروع كردهاند بنابراین باید مشخص شود با چه مكانیزمی میخواهید با این نوع مشكل مبارزه كنید. منطقی سازی سود بانكی را در نظریه عنوان كردهاید اما باید بگویید با چه روش عملیاتی می خواهید نرخ سود بانكی را كاهش دهید، باید با اعداد و شاخصهای كمی بگویید كه نمایندگان بتوانند بر اساس آن در 4 سال آینده اقدامات نظارتی را انجام دهند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: آقای كرباسیان من بهتر از شما میتوانم شعار بنویسم اما تیم اقتصادی دولت باید هم قسم شود تا به اهداف خود برسد.
خبر تكمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد