متخصص ویروس شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اراك از طراحی كیت تشخیص آبله میمونی در اراك خبر داد.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری فارس از اراك، بهزاد خوانسارینژاد ظهر امروز در نشست سلامت استان با اشاره به طراحی كیت تشخیص آبله میمونی در اراك اظهار كرد: این كیت در اراك طراحی و در اندازههای نمونهگیری از هفته گذشته مورد استفاده در داخل استان قرار گرفته است.
وی تصریح كرد: این كیتها را از قبل در اراك طراحی كرده و تعداد محدودی را به عنوان نمونه ذخیره كرده بودیم كه پس از شیوع این بیماری در جهان و مشاهده افراد مشكوك در كشور و استان از آن استفاده كنیم و خوشبختانه ضمن بدست آمدن جواب منفی، از كیفیت آنها نیز راضی هستیم.
متخصص ویروس شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی اراك افزود: با توجه به مشاهده چندین نمونه از ابتلا به آبله میمونی در كشورهای همسایه از جمله امارات، آمادگی تشخیص آزمایشگاهای داخلی برای مقابله با این موضوع ضروری است.
خوانسارینژاد تاكید كرد: علی رغم اینكه وزارت بهداشت حدود 15 دانشگاه علوم پزشكی را در كشور برای ساخت كیت تجهیز كرده، اما در اراك و در دانشگاه علوم پزشكی بسیار زودتر از موعد ابلاغ و تكلیف از سوی وزارت بهداشت، تولید كردهایم.
وی با اشاره به اینكه این كیت به زودی به عنوان یك كیت و قابلیت تشخیص انواع آبلهها امكان استفاده خواهد داشت و اقسام مختلف آبله را از یكدیگر تمایز خواهد داد، خاطرنشان كرد: عامل آبله میمونی، نوعی ویروس است، آبله میمونی یك بیماری به اصطلاح«خود محدودشونده» است؛ به این معنا كه علائم آن به طور خودبهخودی معمولاً ظرف 2 تا 3 هفته از بین میرود.
این متخصص ویروس شناسی همچنین نشانه معمول این بیماری را دانههای پوستی همراه با تاول در صورت، دست، پا، دهان و اندام تناسلی برشمرد و ادامه داد: این دانهها ممكن است با تب، احساس ناراحتی یا ناخوشی، سردرد، خستگی و تورم غدد لنفاوی همراه باشند، بروز دانههایی در ناحیه تناسلی در طغیان كنونی این بیماری بیشتر گزارش شده است.
خوانسارینژاد پرهیز از تماس پوست به پوست یا ارتباط رو در رو با افراد دارای علائم، و تمیز نگه داشتن دستها از جمله روشهای پیشگیری از ابتلا به آبله میمون دانست و افزود: این بیماری به راحتی بین افراد سرایت نمیكند اما با ارتباط مستقیم با فرد مبتلا، ممكن است افراد سالم هم به آن مبتلا شوند.
انتهای پیام/