قطع دوربین‌های آژانس، شكست آمریكا در برابر ایران را اثبات كرد

پایگاه خبری «اینترسپت آمریكا» اعلام كرد كه قطع دوربین های فراپادمانی آژانس توسط ایران، نشانه دیگری از شكست آمریكا در برابر ایران است.

1401/03/22
|
10:54
|

به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری مهر، پایگاه خبری «اینترسپت آمریكا» روز جمعه در واكنش به تحولات چند روز گذشته در خصوص برجام از جمله تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی و در نتیجه آن قطع دوربین‌های فراپادمانی آژانس توسط ایران، اعتراف كرد قطع دوربین‌های آژانس توسط تهران نشانه دیگری است از شكست آمریكا در برابر ایران.

این پایگاه آمریكایی ضمن محكوم كردن اقدام رئیس جمهور سابق آمریكا دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای ایران كه در سال 2015 بین تهران و نمایندگان 6 كشور روسیه، آمریكا، انگلیس، چین، فرانسه و آلمان امضا شده بود، یادآور شد كه توافق مذكور برپایه یك تعهد ساده شكل گرفت و آن این كه ایران در قبال رفع تحریم‌های اقتصادی علیه خود فعالیت‌های هسته‌ای اش را تحت نظارت بین المللی انجام دهد تا به این ترتیب از بروز یك جنگ احتمالی در خاورمیانه كه می‌توانست برای آمریكا بسیار پرهزینه باشد جلوگیری شود.

نویسنده مقاله، مرتضی حسین كه تحلیلگر مسائل امنیت ملی و سیاست خارجی است، ضمن انتقاد شدید از اقداماتی كه در دولت ترامپ و پس از او در دولت جو بایدن رئیس جمهوری كنونی آمریكا برای به بن بست كشاندن برجام صورت گرفت هشدار داد: برخلاف تمام جنگ‌های آمریكا و متحدانش كه بعد از حوادث تروریستی 11 سپتامبر و فروپاشی برج‌های دو قلوی مركز تجاری نیویورك در سال 2001 به وقوع پیوست، ورود به هر نوع جنگی با ایران برای آمریكا و متحدان آن به معنای تحمل تلفات سنگین و مصائب فراوان خواهد بود.

نویسنده با حمایت ضمنی از پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود افزود: این آمریكا بود كه به تعهداتش عمل نكرد و در اقدامی كه ناشی از فوران هیجانات شخصی ترامپ و ترغیب رژیم صهیونیستی و برخی كشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بود پس از خروج از برجام در سال 2018 سیاست فشار حداكثری علیه ایران را در پیش گرفت و با هدف نابودی اقتصادی این كشور تحریم‌های یك جانبه ای را علیه آن اعمال كرد و باعث شد تا برجام از آن زمان به بعد به بیمار محتضری بدل شود كه برای ادامه حیاتش به دستگاه وصل شده است.

اكنون پس از اقدام ایران برای قطع دوربین‌های فراپادمانی در سایت‌های هسته‌ای خود شاید به نظر برسد این تهران است كه می‌خواهد این دستگاه را خاموش كند اما این كه بخواهیم ایران را برای این كار سرزنش كنیم اشتباه است چرا كه اقدام اخیر تهران نتیجه سال‌ها نقص تعهدات برجام از سوی آمریكاست.

در پی تصویب قطعنامه ضد ایرانی مورد حمایت آمریكا در شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی كه چهارشنبه شب با وجود 2 رأی منفی چین و روسیه، 30 رأی موافق، و 3 رأی ممتنع از سوی هند، لیبی و پاكستان به تصویب رسید، سازمان انرژی اتمی ایران در اطلاعیه‌ای از قطع دوربین‌های فراپادمانی آژانس بین المللی انرژی اتمی در یكی از مراكز هسته‌ای خود خبر داد. گفته شده كه این اقدام همچنین شامل توقف فعالیت دستگاه اندازه گیری برخط سطح غنا و فلومتر (OLEM) می‌گردد.

نویسنده مقاله اینترسپت با ابراز تأسف از به خطر افتادن توافقی كه حاصل سال‌ها مذاكره بود و می‌توانست نتایج خوبی برای همه طرفین داشته باشد، گفت به نظر می‌رسد تلاش‌های جنگ افروزان برای نابودی برجام به نتیجه دلخواه آنان نزدیك می‌شود.

وی با انتقاد از رئیس جمهور آمریكا كه به جای بازگشت به تعهدات برجام، تحریم‌هایی را كه از زمان ترامپ علیه ایران اعمال شده بود همچنان ادامه داد، به سخنان مدیر اجرایی مركز كنترل تسلیحات و تكثیر سلاح جان تی یر نی اشاره كرد كه گفته بود: این كه امروز آژانس دیگر به اطلاعات مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران دسترسی ندارد و چشمش به روی آن بسته شده (اشاره به قطع دوربین‌ها) به دلیل خروج آمریكا از برجام است.

به عقیده نویسنده مقاله نباید از یك سو ایران را بخاطر اقدام اخیرش سرزنش كرد و از سوی دیگر تمام اقدامات آمریكا از جمله اعمال تحریم‌های بیشتر را نادیده گرفت. چرا وقتی آمریكا هیچ قدمی برای احیای برجام بر نمی‌دارد باید از ایران انتظار داشت كه به تعهداتش ادامه دهد؟ قطع دوربین‌های آژانس توسط تهران نشانه دیگری از شكست آمریكا در برابر ایران است.

در پایان مقاله اینترسپت آمده است: با این كه ترامپ نمی‌خواست پیامدهای درگیری تمام عیار با ایران دامنگیرش شود اما خروجش از برجام زمینه ساز همین اتفاق شد. اكنون ایران با موشك‌های پیشرفته‌ای كه در اختیار دارد در حالت آماده باش كامل است بنابراین ورود به یك جنگ جدید در خاورمیانه به هیچ وجه به نفع آمریكا نخواهد بود. بعلاوه باید به یاد داشت كه این آمریكا بود كه با اقدامات خود راه برون رفت از بحران هسته‌ای را از بین برد.

دسترسی سریع