رئیس اداره جنگلكاری اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینكه به دلیل كاهش نزولات جوی و افزایش دوره خشكی استفاده از آب پشت دریاچهها برای آبیاری جنگلها دشوار است.
رئیس اداره جنگلكاری اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اینكه به دلیل كاهش نزولات جوی و افزایش دوره خشكی استفاده از آب پشت دریاچهها برای آبیاری جنگلها دشوار است، اظهار كرد: استفاده از پساب تصفیهخانه پتانسیلی مهم است كه هم برای توسعه و هم برای مراقبت از فضای سبز امری ضروری و اجتناب ناپذیر محسوب میشود.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا ؛یونس بابایی درباره نحوه آبیاری پاركهای جنگلی تهران اظهار كرد: برای آبیاری پاركهای جنگلی همچون تلو و لویزان در شرایط عادی از پمپاژ سد لتیان و مقداری هم از پساب لویزان استفاده می شود.
وی ادامه داد: حلقه چاههایی كه در پاركهای جنگلی چیتگر و سرخهحصار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری حق آبه آنها را دارد، در اختیار شهرداری قرار داده است تا در قالب مدیریت بهره وری همچنین آبیاری و نگهداری و جنگل كاری استفاده شود.
رئیس اداره جنگلكاری اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: به دلیل اینكه سطح آب برخی از چاهها كاهش یافته است، نیاز به عمقزنی و كفشكنی دارند. بهطور مثال در پارك چیتگر و سرخه حصار مسئله اصلی بحث حق النظاره چاههای دراختیار شهرداری است و شهرداری منطقه 22 برای اجرای عملیات عمقزنی و یا كفشكنی با سازمان آب در تفویض اختیار چاهها با مشكل روبرو است چراكه شهرداری نمیتواند بدون در اختیار داشتن حق النظاره از خدمات سازمان آب بهره ببرد.
وی ادامه داد: پارك چیتگر از آب خام سد كرج و چاههایی كه در اختیار دارد، استفاده میكند. چندسال گذشته برای آبیاری چیتگر از آب پساب استفاده میشد اما چون این آبها تصفیه نشده و خام بود، به درختان آسیب وارد كرد و در نتیجه این شیوه آبیاری متوقف شد.
به گفته بابایی بسیاری از پاركها همچون لویزان و چیتگر در آستانه تهیه طرح تجدیدنظر مدیریت بهرهوری جنگلها هستند و درخواست كردند كه بخشی از فضاهای خالی در محدوده پاركها برای اجرای سیستم تصفیه پساب در اختیارشان قرار گیرد تا با تعامل سازمان آب و فضلاب بتوانند از این امكانات و پتانسیل استفاده كنند چرا كه هرساله با كاهش نزولات جوی و افزایش دوره خشكی استفاده از آب پشت دریاچهها برای آبیاری با مشكل روبرو خواهد شد.
وی افزود: به همین دلیل استفاده از پساب تصفیهخانه پتانسیلی است كه باید هرچه زودتر برای بهرهگیری از آن اقدام شود. این كار هم برای توسعه و هم برای مراقبت از فضای سبز امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
بابایی در پایان درباره روند ایجاد فضای تصفیه خانه تصریح كرد: در حال حاضر اقدامات اولیه همچون جانمایی و امكانسنجی برای ایجاد فضایی انجام شده است كه بتوان بدون استفاده از سیستم پمپاژ بهصورت ثقلی (بدون پمپ) آبیاری كرد و مراحل بعدی تعامل شهرداری با سازمان آب و فاضلاب و در نهایت اجرا و نظارت است كه این كار هم به عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است و هم شهرداری و امیدواریم كه این كار به زودی محقق شود.