هیأت پزشكی حج و زیارت در دیدار با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، آماری از زائران فوت شده در حج امسال و همچنین گزارشی از وضعیت سلامت دیگر زائران ارائه كرد. هیأت پزشكی تا كنون درگذشت دو زائر زن ایرانی در حج 1401 را تایید كرده است.
به گزارش رادیو پیام از ایسنا، دكتر علی مرعشی ـ رییس مركز پزشكی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر ـ در این دیدار با بیان اینكه از 26 خردادماه تاكنون بیش از 160 هزار خدمت پزشكی به زائران داده شده است، از فوت یكی از زائران پس از مناسك حج خبر داد و گفت: خانم اكرم موسوی، زائر كاروان 17047 تهران، پنجشنبه شب (23 تیرماه) با 56 سال سن به دلیل ایست قلبی فوت كرد و با وجود انتقال به بیمارستان سعودی، اقدامات انجام شده برای زنده نگهداشتن این بیمار، مؤثر واقع نشد.
او هفتم تیرماه، پیش از آغاز مناسك حج نیز از درگذشت یك زائر زن دیگر خبر داده و گفته بود: متاسفانه یكی از هموطنانمان بعد از مراجعه به بیمارستان سعودی درگذشت.
بنابر گزارش رییس سازمان پزشكی حج و زیارت، درحال حاضر 9 زائر ایرانی در بیمارستان عربستان و در شهرهای مكه و مدینه و هشت زائر در بیمارستان مركز پزشكی حج و زیارت بستری هستند.
او در كل وضعیت سلامت زائران ایرانی را مطلوب دانست و تاكید كرد كه مشكل حادی تاكنون مشاهده نشده است.
حجتالاسلام و والمسلمین عبدالفتاح نواب ـنماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ در ادامه با تاكید بر ضرورت نیازشناسی زائران پیش از سفر حج، افزود: با بررسی دقیق و به موقع میتوان مشخص كرد زائران در استانهای مختلف معمولا چه مشكلات و آسیبپذیریهایی دارند تا ضمن هماهنگی با مدیران مجموعه و كاروان، درباره نحوه ارائه خدمات به آنها اقدام لازم صورت گیرد.
او تاكید كرد: برای خدمتگزاری بهتر باید نوع بیماریهای زائران احصاء و بر اساس آن برنامهریزی شود تا برای آنها مشكلی پیش نیاید و راحتتر به عبادت و زیارت بپردازد.
سرپرست حجاج ایرانی همچنین از هیأت پزشكی درخواست كرد با ارزیابی اتفاقاتی كه در گذشته برای زائران روی داده است تذكرات و راهنماییهای لازم را برای حفظ سلامتی و بازگشت توأم با آرامش زائران به كشور ارائه دهد و توصیه كند حاجیانی كه مشكلات حاد قلبی دارند برای حفظ سلامتی خود از انجام مكرر اعمال مستحبی بپرهیزند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت پس از گزارش پزشكان درباره وضعیت جسمی زائران و فوتیهای حج نیز تاكید كرد: پزشكان به زائران بگویند با توجه به وضعیت جسمیشان چگونه در این سفر عمل كنند و زائران هم حتما به راهنماییهای كادر درمان توجه كنند.
نواب همچنین به مسؤولان هیأت پزشكی توصیه كرد با برنامهریزی مناسب، زائران بستری شده در بیمارستان را با رعایت تمام نكات پزشكی سریعتر به كشور منتقل كنند تا زمینه ارائه خدمات به آنها در كنار خانواده فراهم شود.
ایران امسال با حدود 39 هزار و 600 زائر در حج تمتع شركت كرده است. عربستان حج امسال را پس از دو سال وقفه به دلیل كرونا، با حدود یك میلیون زائر برگزار كرد. در حج امسال فقط زائران كمتر از 65 سال كه دو دز واكسن كرونا را تزریق كردهاند، مجاز به شركت در این مناسك واجب شرعی شدهاند.
انتهای پیام