نخستین عمل دریچه قلب بدون جراحی باز در كشور انجام شد

استاد جراحی قلب دانشگاه علوم پزشكی تهران از موفقیت‌آمیز بودن انجام عمل دریچه قلب بدون جراحی باز برای نخستین بار در كشور خبر داد و گفت: این عمل برای بیمارانی كه دچار نارسایی شدید بطن راست قلب بوده و قابلیت جراحی ندارند، انجام می‌شود.

1401/05/01
|
12:48
|

به گزارش رادیو پیام از ایرنا عمل دریچه قلب بدون جراحی باز (tric valve )، نخستین بار در ایران برای بیماران دریچه‌ای با ضایعات دریچه تریكسپید انجام می‌شود و حتی برای بیمارانی كه هیچ دارو و امكان عمل جراحی وجود ندارد و متقاضی عمل پیوند نیز نیستند هم قابل انجام است.

وی اظهار داشت: این عمل به صورت رادیولوژی مداخله‌ای (اینترونشن) انجام می‌شود؛ به طوری كه بدون بیهوشی عمومی و با بی‌حسی از طریق كشاله ران و ورید پا دو دریچه در ورید اجوف فوقانی و از اجوف تحتانی قرار می‌گیرد. براین اساس، پس زدن خون در كبد و عروق گردن و مغز كاهش قابل توجهی پیدا خواهد كرد.

ماندگار تصریح كرد: در مطالعات انجام شده در موارد مشابه، بهبود حال عمومی بیمار قابل توجه بوده و این عمل نخستین بار در كشور در بخش آنژیوگرافی بیمارستان پارس با موفقیت انجام شد.

این جراح قلب اضافه كرد: این عمل معمولا بدون بیهوشی با بی‌حسی موضعی و استفاده از دو دریچه كه در برابر دستگاه فوقانی و تحتانی قرار می‌گیرد، انجام می‌شود.

به گفته ماندگار، بیماری‌های قلبی اولین علت مرگ و میر در دنیا بوده و در سراسر جهان افراد بیشتر از هر علت دیگری به دلیل بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند. حدود سه چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های قلبی در كشورهایی با سطح اقتصادی پایین یا متوسط اتفاق می‌افتند.

وی خاطرنشان كرد: اغلب بیماری‌های قلبی عروقی قابل پیشگیری هستند و با توجه به عوامل خطری مانند مصرف دخانیات، فشار خون بالا، رژیم غذایی نامناسب، چاقی و اضافه وزن، بی‌تحركی و مصرف الكل می‌توان میزان مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری‌ها را كاهش داد.

كرونا ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش داد
این استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: كرونا در طی دو سال اخیر موارد ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش داده است، استرس، عدم تحرك، استفاده از غذاهای آماده و چاقی به خصوص با شیوع همه گیری كرونا و اینكه بسیاری از افراد خانه نشین شدند، بسیار افزایش یافته و باید برنامه‌های پیشگیرانه برای جلوگیری از روند رو به رشد این بیماری‌ها در كشور اطلاع رسانی شود.

ماندگار با بیان اینكه دیابت از عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی است و معمولا با عوامل خطر دیگر همراه است و گاهی شاید ایجاد كننده آنها باشد، تاكید كرد: مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند.

دكتر سیف الله عبدی جراح قلب نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: تكنولوژی جدید عمل دریچه قلب بدون جراحی برای بیمارانی كه انتخاب درمانی ندارند و حاضر به جراحی به علت خطر عمل جراحی بالا نیستند، انجام می‌شود.

وی ادامه داد: عمل دریچه قلب بدون جراحی باز (tric valve ) توسط جراح قلب و همكار متخصص داخلی غدد همكاران اكوكاردیوگرافی انجام می‌شود.

عبدی افزود: با انجام این روش، بیمارانی كه نارسایی شدید برگشت خون دارند و در دریچه‌ها مشكل نارسایی دارند و به علت اینكه خون به دیگر نقاط بدن فشار نیاورد انجام می شود.

این جراح قلب اضافه كرد: در این روش جراحی، برگشت خون بهتر می شود، اندام تحتانی، بزرگی كبد، ورم اندام‌ها بهبود می‌یابد و بعد از چند مدت، عوارض كاهش پیدا می‌كند و كاركرد و پمپاژ قلب بهبود می‌یابد.

عبدی تصریح كرد: این عمل امروز شنبه یكم مرداد با همكاری پزشكان آلمانی در بیمارستان پارس انجام شد و استفاده از این روش در اروپا دارای تاییدیه است.

به گزارش ایرنا، دوم مرداد ماه نیز جراحی تعبیه دریچه TricValve برای 2 بیمار در بیمارستان‌های رجایی و بهمن به همراه این تیم آلمانی توسط شركت تایماز انجام می‌شود.



دسترسی سریع