سالانه 4.3 میلیون تن سیب درختی در كشور تولید می‌شود

معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی گفت: محصول سیب در سبد صادراتی كشور قرار دارد و سالانه حدود یك‌ میلیون تن از این محصول را صادر می‌كنیم و درآمد ارزی بسیار خوبی نیز از این محل برای كشور وجود دارد.

1401/05/04
|
10:37
|

سالانه 4.3 میلیون تن سیب درختی در كشور تولید می‌شود
معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به وضعیت بسیار خوب كشور در تولید محصولات باغبانی، گفت: یكی از مهم‌ترین محصولات باغبانی سیب است و سالانه بیش از چهار میلیون و 300 هزار تن سیب در كشور تولید می‌كنیم.

به گزارش رادیو پیام از ایرنا از وزارت جهاد كشاورزی، «محمدمهدی برومندی» در حاشیه رونمایی از 91 ژنوتیپ سیب درختی با بیان اینكه مهم‌ترین رسالت وزارت جهاد كشاورزی تأمین امنیت غذایی كشور است، افزود: معیشت باغداران و صرفه جویی در آب با تولید سیب زودرس و فوق زودرس تامین می‌شود.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی گفت: محصول سیب در سبد صادراتی كشور قرار دارد و سالانه حدود یك‌ میلیون تن از این محصول را صادر می‌كنیم و درآمد ارزی بسیار خوبی نیز از این محل برای كشور وجود دارد.

وی با بیان اینكه پایداری و افزایش تولید در واحد سطح و ارتقای كیفیت تولید از مهم‌ترین برنامه‌های معاونت باغبانی و موسسه تحقیقات علوم باغبانی كشور است، یادآور شد: در اقدام شایسته در بخش تحقیقات موسسه علوم باغبانی از 91 ژنوتیپ امیدبخش سیب رونمایی شده و همچنان در نقاط مختلف كشور برای مشخص شدن میزان سازگاری در این زمینه آزمایش و تحقیق انجام می‌شود.

برومندی با بیان این كه در این زمینه می‌توانیم دو مسئله بسیار مهم در حوزه تولید سیب را حل كنیم، گفت: با توجه به این كه 95 درصد تولید ما تولید پاییزه بوده و تقریباً هم‌زمان رسی سیب داریم؛ به‌ طور مثال در استان آذربایجان غربی با برداشت یك میلیون سیب با مشكلاتی مانند سردخانه، حمل‌ونقل، بازار و مجموعه مشكلاتی در این زمینه مواجه می‌شویم.

معاون وزیر جهاد كشاورزی ادامه داد: با این اقدام، به ارقام زودرس دست می‌یابیم و در ازای برداشت 3.5 میلیون تن سیب در پاییز تولید را در طول تابستان تقسیم می‌كنیم؛ یك باغدار در این زمینه می‌تواند مدیریت كند كه در زمان‌های مختلف محصول سیب را تولیدی داشته باشد.

وی تصریح كرد: كشور ما جزو مناطق خشك و نیمه‌خشك دنیا است و آب به‌عنوان مهم‌ترین محدودیت و مهم‌ترین نهاده در تولید به شمار می‌رود كه با این اقدام با توجه به دستیابی به ارقام زودرس آب كمتری مصرف می‌شود.

به گفته برومندی، از نیمه دوم خرداد تا اوایل تیرماه برداشت سیب انجام می‌شود و تا شهریورماه نیازی به مصرف آب به میزان تولید سیب پاییزه نیست.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی خاطرنشان كرد: معیشت باغدار در تولید ارقام زودرس و فوق زودرس به نحوی خواهد بود كه در اواخر و اوایل تیرماه سیب‌درختی را برداشت می‌كند و قیمت هر كیلو از آن محصول عدد بالاتری است و به اقتصاد بهره‌بردار نیز كمك می‌كند.

وی اظهار امیدواری كرد‎؛ با ریل‌گذاری و اقدامات خوبی كه در وزارت جهاد كشاورزی توسط مقام عالی وزارت در بخش تحقیقات، اجرا و تولید در برنامه تنظیمی به مجلس ارایه شده و به‌عنوان سند بالادستی به شمار می‌رود، بتوانیم در چند سال آینده توفیقات بسیار خوبی را در حوزه باغبانی به‌ویژه در تولید سیب داشته باشیم.



دسترسی سریع