دبیر انجمن واردكنندگان برنج گفت: محدودیت ایجاد شده برای تجار برنج، مانع از ویرایش و ایجاد ثبت سفارش شده و تجار قادر به ترخیص محموله ها نیستند.
به گزارش رادیو پیام خبرگزاری صدا و سیما؛ مسیح كشاورز، دبیر انجمن واردكنندگان برنج، با اشاره به لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج گفت: این اتفاق خوبی است كه از تكرار تجربه تلخ سال گذشته جلوگیری میكند چرا كه اگر مجدداً ممنوعیت فصلی واردات وضع میشد، دیگر قیمت برنج ایرانی قابل كنترل نبود و سربه فلك میكشید.
وی همچنین با اشاره به سیل زاهدان، افزود: تمام دستگاههای مربوطه با ما همكاری لازم را داشتند تا این برنجها سریعتر به انبارهای دیگری منتقل و آسیب كمتری به محمولههای برنج وارد شود.
كشاورز با اشاره به اینكه در حوزه واردات كالاهای اساسی باید كالا وارد و بعد ثبت سفارش آن انجام شود، گفت: این شیوهای است كه دولت در سالهای اخیر دنبال میكند تا مطمئن شود ارز به كالاهایی داده میشود كه وارد كشور شده اند. در این راستا محمولههای برنجی كه وارد كشور شده برخی نیاز به اصلاح و ویرایش ثبت سفارش دارند و برای برخی نیز باید ثبت سفارش جدید ایجاد شود.
وی توضیح داد: متأسفانه در شرایطی كه واردكنندگان میخواستند اقدام به ویرایش و یا ایجاد ثبت سفارشها كنند متوجه شدند كه در سامانه جامع تجارت از سوی وزارت صمت برای آنان محدودیتی ایجاد شده بدین صورت كه میانگین سقف عملكرد دو ساله واردكنندگان ملاك ارزیابی قرار گرفته و براین اساس بسیاری از واردكنندگان قادر به ثبت سفارش و ترخیص برنجهای مانده در گمركات نیستند.
كشاورز با بیان اینكه وزارت جهاد كشاورزی به واردكنندگان اعلام كرده كه موافق این محدودیت نبوده و وزارت صمت چنین كاری را انجام داده است، گفت: با اینحال وزیر جهاد كشاورزی در جلسه ستاد تنظیم بازار با معافیت روغن و شكر از این محدودیت موافقت كرده اما درباره برنج اقدامی انجام نداده كه این با سخنان مسئولان وزارت جهاد تناقض دارد.
وی با بیان اینكه قبل از این واردات براساس رتبه و اعتبار سنجی واردكنندگان انجام میگرفت، افزود: این سیاستهای دوگانه عملاً منجر به توقف واردات شده و تجار را بلاتكلیف نگه داشته است.
كشاورز با اشاره به اینكه واردكنندگان در این زمینه نامهای به معاون اول رئیس جمهور نوشته اند، گفت: درباره سیل زاهدان نیز ما حدود دو ماه قبل در نامهای به آقای مخبر هشدارهای لازم را داده بودیم و وی نیز دستورات لازم را داده بود اما متأسفانه كسی به آن اعتنا نكرد و این وضعیت ایجاد شد.