بررسی زیرساخت های اربعین در مرزها-10 پیش بینی تردد 20 هزار زائر اربعین از مرز باشماق مریوان

برای اولین بار در تاریخ كردستان مرز رسمی باشماق مریوان به عنوان یكی از دروازه های پنجگانه كربلا انتخاب و این مهم با استقبال گسترده مردم این استان مواجه شده است.

1401/06/14
|
10:07
|

عشق و ارادت كردستانی‌ها به خاندان رسول الله (ص) در طول تاریخ مثال زدنی بوده و از دیرباز تاكنون مردم این دیار اعم از شیعه و سنی با حرمت و احترام به اهل بیت پیامبر (ص) نگریسته اند و در ایام و مناسبت‌های مختلف نام و یاد این بزرگواران را گرامی می‌دارند.

مناطق كردنشین ایران و عراق در یكی از مهمترین نقاط جغرافیایی دنیای باستان قرار داشته و پس از حلول اسلام نیز این جایگاه و موقعیت حفظ شده است.

به بركت انقلاب اسلامی ایران و پس از نابودی رژیم بعث عراق شاهد گسترش حضور زائران اربعین حسینی در كربلا هستیم و اكنون پس از گذشت دو سال از شیوع جهانی كرونا چندین دروازه مرزی در كشورمان برای حضور میلیونی زائران ایرانی و دیگر كشورهای جهان انتخاب شده است.

استان كردستان نزدیك ترین استان مرزی به پایتخت بوده و مرز رسمی باشماق مریوان در استان كردستان نیز به دلیل فاصله 477 كیلومتری با كربلا یكی از بهترین و نزدیك ترین دروازه‌های مرزی به این سرزمین مقدس است.

استاندار كردستان گفت: پیش‌بینی می‌شود 20 هزار زائر اربعین حسینی امسال برای اولین بار از مرز باشماق مریوان تردد كنند كه برای رفاه زائران، همه دستگاه‌های اجرایی استان بسیج می‌شود.

اسماعیل زارعی كوشا در جلسه هماهنگی ستاد اربعین اظهار كرد: باید تدابیر لازم برای كاهش معطلی زائران در مرز اندیشیده شود و در كنار آن مبادلات تجاری و ترانزیتی نیز به هیچ مشكلی نخورد.

وی افزود: در شهرستان مریوان نیز برنامه‌ریزی و آمادگی لازم برای پذیرش و اسكان زائران فراهم شده و پاركینگ‌هایی در داخل شهر و جوار مرز برای خودروی زائران اندیشیده می‌شود.

استاندار كردستان خاطر نشان كرد: با توجه به وضعیت بیماری كرونا، باید دستگاه‌های اجرایی حوزه بهداشت و سلامت نظارت كاملی بر موكب‌ها و پایانه مرزی داشته باشند.

زارعی كوشا افزود: باید ملزومات پذیرایی و اسكان مناسب زائران كربلای معلی در استان به سرعت فراهم و به روزهای منتهی به اربعین موكول نشود.

وی خاطرنشان كرد: پیش‌بینی می‌شود 20 هزار زائر اربعین حسینی امسال برای اولین بار از مرز باشماق مریوان تردد كنند.

استاندار كردستان تصریح كرد: برای رفاه زائران، همه دستگاه‌های اجرایی استان بسیج شده و همه خدمات برای تسهیل تردد زائران فراهم می‌شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تعداد قابل توجهی از زائران، مسیر مرز باشماق را برای سفر اربعین انتخاب كنند.

استاندار كردستان خاطر نشان كرد: سلیمانیه عراق آمادگی لازم برای پذیرش زائران را دارد و از انتخاب پایانه مرزی باشماق به عنوان مسیر ترددی زائران با روی گشاده استقبال كردند.

زارعی كوشا افزود: موكبی در سلیمانیه عراق به ظرفیت 10 تا 15 هزار نفر در نظر گرفته شده است.

مراسم اربعین نماد ارادت مسلمانان جهان به خاندان رسول الله (ص) است

نماینده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: مراسم اربعین حسینی نماد ارادت مسلمانان جهان به خاندان رسول الله (ص) بوده و برای ما كردستانی‌ها افتخار بزرگی است كه امسال میزبان زائران هستیم.

ماموستا فایق رستمی اظهار كرد: همه مسلمانان به خاندان رسول الله (ص) احترام ویژه ای می‌گذارند و اهل سنت كردستان نیز از این امر مستثنی نیستند.

وی افزود: ما اهل سنت بر این باوریم كه هر فرد مسلمانی كه بر عقیده دینی خود راسخ باشد و محبت به خاندان رسول الله (ص) تا آخر عمر در وجودش متبلور باشد، بهشت نصیب وی خواهد شد.

امام جمعه سنندج در ادامه سخنان خود به موافقت وزارت كشور برای تردد زائران اربعین حسینی از مرز رسمی باشماق مریوان اشاره كرد و گفت: میزبانی از زائران حسینی برای ما كردستانی‌ها افتخار بزرگی است.

ماموستا رستمی از اربعین حسینی به عنوان نمادی بزرگ برای نشان دادن اتحاد مسلمانان یاد كرد و گفت: بسیار خرسندیم كه مرزهای كردستان قدمگاه زائران حسینی است.

راه اندازی 4 موكب برای پذیرایی از زائران اربعین در كردستان

مدیركل اوقاف و امور خیریه كردستان گفت: با همكاری متولیان موقوفات، چهار موكب به منظور پذیرایی از زائرین اربعین در شهرهای سنندج، مریوان، بیجار و مرز باشماق دایر شده است.

حجت الاسلام محمد كاروند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار كرد: برای اولین بار شاهد عبور زائران اربعین حسینی از استان كردستان و مرز باشماق مریوان به كشور عراق هستیم و این سعادت نصیب مردم متدین استان شده كه میزبان كاروان‌های زائران اربعین در نقاط مرزی باشند.

وی افزود: در همین راستا و برای پذیرایی از زائران اربعین چهار موكب در شهرهای سنندج، بیجار، مریوان و مرز باشماق دایر شده است.

مدیركل اوقاف و امور خیریه استان كردستان اعلام كرد: این موكب‌ها از محل نیات موقوفات مرتبط با نیت عزاداری ایام شهادت سید الشهدا امام حسین (ع) دایر شده و به مدت 15 روز از زائران و عزاداران اربعین حسینی پذیرایی می‌كند.

حجت الاسلام كاروند گفت: موكب اجرای نیت موقوفات اهل سنت در خروجی شهر سنندج به سمت كرمانشاه در میدان جهاد این شهر آماده شده و فعالیت خود را از 15 شهریور آغاز خواهد كرد.

وی افزود: 2 موكب نیز در شهرستان مریوان راه اندازی شده كه یكی در داخل شهر و دیگری هم در مرز باشماق مستقر شده و موكب داخل شهر مریوان علاوه بر پذیرایی، ظرفیت اسكان زائران را نیز دارد.

آب و هوای كردستان بستر مناسبی برای تردد زائران از مرز باشماق است

دبیر ستاد مردمی اربعین كشور گفت: آب و هوای خوب كردستان بستر مناسبی برای تردد زائران از مرز باشماق است و پیشنهاد می‌شود زائران این مرز رسمی برای تردد انتخاب كنند.

رحیم آبفروش در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار كرد: میزبانی كردستان و مریوان به عنوان یكی از دروازه‌های اربعین اجر و مزدی است كه از شهدای انقلاب اسلامی به یادگار مانده است.

وی افزود: شوق مردم در اربعین سال جاری به دلیل دو سال تعطیلی مراسم اربعین به واسطه شیوع بیماری كرونا، بسیار متفاوت‌تر از سال‌های گذشته است لذا باید تمام امكانات و زیرساخت‌ها برای حضور حداكثری مردم در این مراسم معنوی فراهم شود.

دبیر ستاد مردمی اربعین كشور تصریح كرد: انتخاب مرز رسمی باشماق مریوان به عنوان یكی از دروازه‌های اربعین اقدام بسیار خوبی است چرا كه آب و هوای مناسب كردستان می‌تواند مسیر مناسبی را برای تردد زائران فراهم كند.

وی افزود: زیرساخت‌ها و امكانات لازم برای تردد زائران اربعین حسینی از مرز باشماق مریوان در حال انجام است و بدون شك این مهم می‌تواند باعث دیده شدن استان كردستان در زمینه‌های مختلف عمرانی، اقتصادی و فرهنگی باشد.

دسترسی سریع