تحلیگر سیاسی مقیم لندن؛ عربستان عامل تمام مشكلات یمن است

تحلیلگر مسائل سیاسی در لندن: سازمان ملل اذعان كرده است عربستان از جمله تامین كنندگان مالی و تسلیحاتی برخی گروه های مسلح در یمن است.

1396/06/06
|
11:18
|

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبكه تلویزیونی پرس تی وی، محمد علی كارتر روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی در لندن گفت تا زمانی كه عربستان مجبور به كنار گذاشتن سیاست خصمانه خود در یمن نشود، امید چندانی به بهبود اوضاع در این كشور نمی رود.
كارتر درباره در خواست دبیركل سازمان ملل برای بازگشایی بندرهای یمن بعد از بحران انسانی در این كشور و اوج گرفتن موارد ابتلا به بیماری وبا گفت واقعیت این است كه این بندرها باید باز شوند زیرا همه مردم یمن به خاطر محاصره اقتصادی در رنج هستند و این امر نه فقط بر شمال و مركز تاثیر گذاشته است ، بلكه همه یمن از این اقدام متاثر شده اند.
وی افزود: من به صورت مستقیم با كاركنان سازمان های انسان دوستانه كه به صورت خاص درباره یمن فعالیت می كنند صحبت كرده ام و آنها تاكید كرده اند كه كار برای آنان، حتی در تامین مایحتاج اساسی مانند غذا به شكلی باور نكردنی دشوار است و این وضع را ائتلاف سعودی بر این كشور تحمیل كرده است. شكی نیست كه اجازه داده نمی شود هیچ چیزی وارد این كشور شود.
می دانیم نفوذ عربستان سعودی بر سازمان ملل خود یك مشكل عمده به شمار می آی
وی ادامه داد تنها مشكلی كه در این میان مطرح می شود این است كه این نخستین بار نیست كه سازمان ملل چنین درخواستی را مطرح می كند و از سابقه طولانی مدتی كه وجود دارد می دانیم نفوذ عربستان سعودی بر سازمان ملل خود یك مشكل عمده به شمار می آید. برای همین آنچه كه سازمان ملل بیان می كند یا می خواهد انجام دهد، در صورتی كه برای عربستان سعودی چالش ساز باشد، به دشواری برمی خورد زیرا عربستان سعودی یكی از عمده ترین تامین كنندگان مالی این سازمان به شمار می آید.
كارتر ادامه داد عربستان سعودی خود مسئول این وضع است زیرا عامل محاصره اقتصادی یمن است و بخش های عمده ای از این كشور را در محاصره دارد.
سازمان ملل نیز خود اذعان كرده است كه عربستان سعودی از جمله تامین كنندگان مالی و تسلیحاتی برخی گروه های مسلح در یمن است.
متاسفانه كلید این مشكل در دست سعودی هاست. برای همین هم اجازه نمی دهد اوضاع در این كشور تغییر یابد. شاهدیم كه بهانه های بی شماری می آورد.

وی گفت: می دانیم كه موضوعی به نام وبا مدت هاست كه ریشه كن شده است و در كشورهای غربی چنین چیزی اصلا مطرح نیست ولی میزان ابتلا به این بیماری در یمن آماری بی سابقه از همه گیری را نشان می دهد و با وجود همه درخواست و فشارهایی كه بر عربستان سعودی وارد می شود، این كشور اجازه بازگشایی بندرهای یمن را نمی دهد. متاسفانه فشار آوردن به عربستان تنها راه حل این مساله است و در عین حال، این كشور ماهیتی برای ورود به گفتگوهای منطقی ندارد و ترجیح می دهد از تخاصم و دشمنی غیر ضروری در سیاست خارجی خود استفاده كند و یمنی ها نیز بزرگترین قربانی این تخاصم در سیاست خارجی عربستان هستند.
تحلیلگر سیاسی در لندن گفت: تا زمانی كه عربستان مجبور به كنار گذاشتن اقدامات دهشتناك خود در یمن نشود، امید چندانی نمی رود كه سازمان ملل بتواند خواست های خود برای بازگشایی بندرها و فرودگاه های یمن را عملی كند تا كمك هایی كه یمنی ها به شدت به آن نیاز دارند، به دستشان برسد.

دسترسی سریع