سخنگوی دولت نوشت: هیئت وزیران، آییننامه اجرایی اختصاص زمین و مسكن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر را به تصویب رساند.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما، علی بهادری جهرمی در صفحه شخصی خود نوشت: «بهمنظور حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و در راستای سیاستهای كلی جمعیت، هیئت وزیران، آییننامه اجرایی اختصاص زمین و مسكن را به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، به تصویب رساند.
زمین یا واحد مسكونی موضوع این آییننامه، بهصورت مشترك و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار میشود.»
تصویب آییننامه اختصاص زمین و مسكن پس از تولد فرزند سوم و بیشتر
گفتنی است، به موجب آیین نامه مذكور، خانوارها در صورتی مشمول استفاده از امكانات دولتی موضوع این آیین نامه هستند كه فرزند سوم یا بیشتر آن خانوار پس از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، متولد و دارای سابقه سكونت در شهر مورد تقاضا بر اساس دستورالعمل وزارت راه و شهرسازی موضوع ماده (1) آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسكن باشد.
همچنین این آیین نامه مشمول خانوارهایی میگردد كه نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بر اساس سرشماری نفوس و مسكن و با اعلام مركز آمار ایران، بالای 2/5 نباشد.
بر اساس آیین نامه یاد شده، وزارت راه و شهرسازی (به نمایندگی از دولت) مكلف است به منظور تأمین مسكن خانوارها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، یك قطعه زمین حداكثر به مساحت 200 متر مربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفكیك بر اساس طرحهای هادی روستایی یا طرحهای جامع شهری مصوب یا واحد مسكونی برای ساكنین در روستاها یا شهرهای كمتر از 500 هزار نفر جمعیت به صورت مشترك و بالمناصفه به پدر و مادر در شهر و روستای محل سكونت فقط برای یك بار و بر اساس هزینه آمادهسازی زمین در زمان واگذاری به صورت فروش اقساطی با 2 سال تنفس و 8 سال تقسیط بدون اعمال تخفیف واگذار كند.
برای ساكنین شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت، زمین یا واحد مسكونی با شرایط مقرر در آیین نامه بسته به اعلام ظرفیت از سوی دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسكونی در شهركهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر و مادر مشروط به اینكه بالاتر از 500 هزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر اختصاص مییابد.
همچنین زمین یا واحد مسكونی موضوع این آیین نامه به صورت مشترك و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار میشود و سند مالكیت حداكثر یك ماه پس از پرداخت آخرین قسط به نام ایشان منتقل میشود. در صورت فوت هر یك از پدر و مادر، مالكیت زمین یا واحد مسكونی بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق میگیرد.
در صورتی كه تعداد خانوار مشمول این آیین نامه در هر شهر و طرح بیشتر از ظرفیت زمین یا واحد مسكونی قابل تأمین از سوی دولت باشد، اولویت واگذاری با خانوارهای فاقد مالكیت و دارای فرم (ج) سبز است.
برای سایر متقاضیان در این شهرها و طرحها، بسته به ظرفیت اعلامی توسط وزارت راه و شهرسازی مبنی بر وجود زمین یا واحد مسكونی در سایر پروژه ها یا در شهركهای اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا شهر زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینكه بالاتر از 500 هزار نفر جمعیت نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر به انتخاب مادر و در صورت فوت پدر و مادر به انتخاب ولی یا سرپرست قانونی، تأمین میشود.
بر اساس این گزارش، اراضی موضوع این آیین نامه شامل اراضی ملی و دولتی واقع در طرحهای هادی مصوب روستایی یا طرحهای جامع شهری و با رعایت مفاد تبصره (2) ماده (9) قانون جهش تولید مسكن است.