هیچ تغییری را در مرز‌های قفقاز جنوبی نمی‌پذیریم

سخنگوی وزارت امور خارجه تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه تغییری در جغرافیای سیاسی در منطقه قفقاز جنوبی را نمی‌پذیرد.

1401/06/28
|
14:40
|

به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صداوسیما؛ «ناصر كنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد.

هیچ تغییری را در مرز‌های قفقاز جنوبی نمی‌پذیریم

هیچ تغییری را در مرز‌های قفقاز جنوبی نمی‌پذیریم
كنعانی در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما گفت: موضع صریح و واضح جمهوری اسلامی در قبال تحولات در منطقه قفقاز جنوبی بار‌ها و در سطوح مختلف به طور رسمی بیان شده است و در این باره هیچ ابهامی وجود ندارد.

وی افزود: اخیراً و از سه شنبه گذشته شاهد آغاز درگیری‌های جدید مرزی میان دو كشور همسایه؛ جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان هستیم كه متاسفانه به كشته و زخمی شدن جمع زیادی از دو طرف منجر شده است.

كنعانی گفت: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر سیاست اصولی و همسایگی برای كمك سازنده به حل و فصل بحران‌های منطقه‌ای در سریع‌ترین زمان ممكن وارد عمل و تلاش شد تا از راهكار‌های سیاسی در چارچوب گفتگو‌های مسالمت‌آمیز استفاده كند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: در این چارچوی رییس جمهور با نخست وزیر ارمنستان گفتگو و تبادل نظر كردند و آقای رئیسی دیدگاه‌ها و مواضع جمهوری اسلامی را بیان و توصیه‌های سیاسی اش را به طرف ارمنستانی منتقل كرد.

وی گفت: در ادامه؛ گفتگو‌های تلفنی میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان نیز انجام شد و در این باره جمهوری اسلامی ایران همانند سابق كه از هیچ كمكی برای ایجاد آرامش و پایان درگیری دریغ نكرده بود در این مرحله نیز با سرعت عمل وارد شد و با اقدامات دیپلماتیك تلاش كرد كه آتش بس میان دو طرف برقرار و آرامش به مرز‌ها بازگردد

كنعانی افزود: مواضع اصول جمهوری اسلامی ایران در این باره واضح است و معتقد به ضرورت استفاده از رویكرد و راهكار سیاسی برای پایان درگیری‌ها و و آغاز گفتگو‌های سیاسی به منظور حل و فصل اختلافات دو طرف هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با تاكید بر مخالفت با هرگونه تغییر در مرز‌های جغرافیایی منطقه افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران در این زمینه كاملا واضح است ما بر ضرورت این موضوع همچنان تاكید می‌كنیم و آن چه می‌تواند به حل و فصل بحران كمك كند وجود اراده سیاسی دو كشور برای آغاز گفتگو‌ها و استفاده از چارچوب‌های منطقه‌ای به ویژه در قالب راهكار‌های پیشنهادی همسایگان است كه می‌تواند به رفع اختلافات میان دو طرف كمك كند.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران بر مبنای روابط دوستانه با دو طرف همچنان آماده است كه برای پایان درگیری‌ها و اختلافات، كمك كند.

هیچ گفت‌وگوی دوجانبه‌ای با مقامات آمریكا در نیویورك نخواهیم داشت
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به این سؤال كه آیا امیرعبداللهیان و باقری دیداری با مقامات آمریكایی در نیویورك خواهند داشت، گفت: هیچ گفت‌وگوی دوجانبه‌ای با مقامات آمریكا در نیویورك نخواهیم داشت.
در حوزه مذاكرات رفع تحریم‌ها ارتباطات و تماس‌ها از طریق هماهنگ‌كننده اتحادیه اروپا ادامه دارد و هرگونه تحولی در همین چارچوب رخ خواهد داد.
سفر باقری ارتباطی به گفت‌وگوی دوجانبه با مقامات آمریكایی در بحث هسته‌ای و هیچ موضوع دیگری ندارد و نخواهد داشت.

رویكرد نظامی مخل شكل‌گیری دولت فراگیر در افغانستان است
كنعانی افزود، از زمان خروج نیرو‌های اشغالگر آمریكایی از افغانستان، جمهوری اسلامی در جهت حفظ ثبات و امنیت در این كشور، ارتباط خود را با همه طرف‌های موثر و ذی‌نقش حفظ كرده است.
رویكرد ایران از ابتدا رویكردی سیاسی، پرهیز از درگیری‌های افغانستانی با افغانستانی و شكل‌گیری بستر سیاسی فراگیر برای تشكیل دولت متحد و فراگیر بود.
مواضع ایران در قبال تحولات داخلی افغانستان مبتنی بر كمك به ثبات و آرامش و جلوگیری از درگیری‌های افغانی-افغانی است؛ مصلحت افغانستان برای ما یك اصل بنیادی است.

ارسال سوخت رایگان به لبنان مطرح نیست
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: ایران در چارچوب مناسبات دوستانه با دولت لبنان، گفتگو‌هایی را با وزارت انرژی لبنان انجام داده است. بحث ارسال رایگان سوخت مطرح نیست. امیدواریم مذاكرات پیش‌رو به رفع نیاز‌های ملت لبنان كمك كند.

ایران میزبان هیأت اقتصادی و تجاری بزرگی از روسیه است
كنعانی تصریح كرد: امروز و چند روز آینده، ایران میزبان هیأت اقتصادی و تجاری بزرگی از روسیه شامل بیش از 60 شركت خواهد بود.
تركیب هیأت‌ها متنوع است و زمینه‌های متنوع همكاری را در حوزه‌های كشاورزی، مصالح ساختمانی، قطعات خودرو، تجهیزات پزشكی در بر می‌گیرد.

رئیس جمهور با همتایانش در نیویورك دیدار می‌كند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رئیس جمهور در نیویورك با برخی همتایانش از كشور‌های مختلف جهان دیدار و گفتگو می‌كند.
آقای رئیسی در این سفر همچنین در نشست‌های خبری برنامه ریزی شده شركت می‌كند.
وی، نشست جمعی با با اصحاب رسانه و مدیران مسئول رسانه‌های بین المللی، دیدار با نخبگان و شخصیت‌های دینی و حضور در نشست جمعی از ایرانیان مقیم آمریكا را از دیگر برنامه‌های سفر رئیس جمهور به نیویورك برشمرد.

مقامات آمریكایی در امور داخلی ایران مداخله نكنند
سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره اظهارات مشاور امنیت ملی آمریكا درباره «مهسا امینی» گفت: هرگونه اظهارات مداخله‌جویانه مقامات امریكایی را در موضوعات داخلی ایران قاطعانه مردود می‌دانیم.
دولت آمریكا اگر نگران ملت ایران است، محاصره ظالمانه، یكجانبه و غیرقانونی را علیه ملت ایران بردارد و از سیاست‌های ظالمانه دست بردارد.

مسیر موازی برای مذاكرات رفع تحریم‌ها و نقش عمان
كنعانی تصریح كرد: روند موازی نقش‌آفرینی‌های طرف ثالث، موضوع جدیدی نیست و پیش از این كشور‌های مختلف با علاقه‌مندی و نگاه توام با حسن نیت تلاش كردند در ارتباطات دیپلماتیك نقش سازنده‌ای را برای نزدیك‌كردن دیدگاه‌های طرف‌های مذاكره ایفا كنند.
ایران از این تلا‌ش‌های توأم با حسن‌نیت استقبال كرده است. اگر هر كشوری با نگاه به ضرورت كمك به حل و فصل اختلافات گامی بردارد و نقشی ایفا كند ایران كمافی‌السابق استقبال می‌كند.

آخرین اقدامات دیپلماتیك ایران برای بازگرداندن سران گروهك منافقین
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: درباره اعلان قرمز برای بازگرداندن تروریست‌ها روند‌های شناخته شده‌ای در روابط كشور‌ها وجود دارد. ایران برای استفاده از چارچوب‌های قانونی و زمینه‌های شناخته‌شده رفع تهدید از ناحیه تروریست‌ها دریغ و از حقوق قانونی خود چشم پوشی نمی‌كند.

واكنش ایران به پیشنهاد فرانسه و اردن برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور ایران و عربستان
كنعانی گفت: فضای سیاسی منطقه بیش از هر زمان دیگری مستعد راه‌اندازی ابتكار‌های دوستانه منطقه‌ای است؛ برای این‌كه كشور‌های منطقه بنشینند و از ظرفیت‌های منطقه‌ای برای حل و فصل اختلافات استفاده كنند.

درباره فوت ملكه انگلیس، طبق عرف دیپلماتیك عمل كردیم

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح كرد: ایران درباره فوت ملكه، متناسب با روابط دوجانبه و عمل متقابل در مناسبت‌های مشابه عمل كرده است. اقدام متقابل در این خصوص مبتنی بر عرف رایج و آداب شناخته شده دیپلماتیك است.
وی گفت: به طور طبیعی، مناسبات میان كشور‌ها در خلاء شكل نمی‌گیرد بلكه مبتنی بر چارچوب‌های متناسب و متقابل است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: ما در این زمینه متناسب با عرف و نزاكت دیپلماتیك عمل كردیم و امیدواریم در دوره پیش رو شاهد بهبود و ارتقای مناسبات دو كشور باشیم و بتوانیم در چارچوب منافع مشترك به سمت جلو گام برداریم.

دسترسی سریع