رئیس سازمان حج و زیارت: اعزامهای آزادبر حج شایعه است و مردم برای سفر به سرزمین وحی فریب این وعدهها را نخورند.
سعید اوحدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، افزود: اگر تبلیغاتی مبنی بر اینگونه اعزام ها وجود دارد توصیه می كنیم مردم به دلیل عشقی كه به زیارت دارند به دنبال این وعده های اغواكننده و وعده های خالی از واقعیت این موسسات نروند.
وی خاطرنشان كرد: با توجه به اشرافی كه به موضوع دارم تاكید می كنم كه اعزام های آزادبر حج كار سختی و شاید غیرممكن است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در سال های گذشته حتی دیپلمات های ما كه دارای گذرنامه ایرانی هستند امكان سفر از كشور محل ماموریت خود را در خارج كشور به مناسك حج نداشتند.
اوحدی با تاكید بر شایعه بودن موضوع آزادبرها تصریح كرد: ویزای عربستان سعودی الكترونیك است و در این قالب اصلا امكان گرفتن ویزا از كشور ثالث وجود ندارد زیرا درگاهی كه باز می شود خاص آن كشور است.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در همه جای جهان عرف است كه وقتی كشوری حاضر نیست كمترین امكانات و تضمینی را در خصوص تامین امنیت حتی در حد یك جمله بدهد، دولت ها و وزارت امور خارجه به اتباع خود توصیه می كنند كه به كشور موردنظر سفر نكنند.
وی افزود : همین چند روز پیش نیز دولت آمریكا طی بیانیه ای از اتباع آمریكایی خواست به دلیل وجود تهدید امنیتی به جده عربستان سفر نكنند.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین در واكنش به ادعای اعزام ارزان قیمت به عتبات عالیات از سوی برخی دفاتر گفت: برخی از این دفاتر خود را تحت نظارت سازمان حج و زیارت اعلام می كنند كه صحیح نیست.
اوحدی افزود: 2 هزار و 200 دفتر دارای مجوز سازمان حج و زیارت در سراسر كشور وجود دارد كه ما فقط از طریق همین دفاتر نسبت به ثبت نام عتبات عالیات اقدام می كنیم.
وی گفت: كسانی را می شناسیم كه به دلیل اعزام از طریق این دفاتر خدمات وعده داده شده را دریافت نكردند و به دلیل عدم پرداخت هزینه های هتل و سایر هزینه ها متأسفانه در كشور عراق متوقف شده اند كه هم برای كنسولگری ایران، هم برای سازمان حج و زیارت و هم برای خود زائران و خانواده هایشان ایجاد زحمت كرده است.
رئیس سازمان حج و زیارت تاكید كرد: بیش از 20 نفر از زائرانی كه با كاروان های غیرمجاز به كربلا مشرف شدند به دلیل انجام نشدن تعهدات كاروان برایشان مشكل پیش آمده است و هم اكنون در زندان های عراق به سر می برند.
اوحدی با تاكید بر اینكه تجاوز به حریم قانون به معنای تجاوز به حق الناس است، گفت: ما به عنوان سازمان حج و زیارت اجازه نخواهیم داد به حریم قانون و حق الناس در حوزه اعزام زائران تجاوز شود اما در این راه قطعا به كمك مردم نیاز داریم.
وی با رد ادعای این كاروان ها مبنی بر ارزان تر تمام شدن سفر، گفت: مجموع هزینه ها را حساب كنید همان مبلغ یك میلیون و چهارصد یا یك میلیون و پانصد هزار تومانی می شود كه سازمان حج و زیارت از زائران دریافت می كند با این تفاوت كه كاروان های حج و زیارت، پوشش تأمین امنیت، خدمات درمانی و پوشش بیمه ای دارد؛ پس چه نیازی هست كه متقاضیان به دنبال پلاكاردهای تبلیغاتی این دفاتر برویم.
رئیس سازمان حج و زیارت تاكید كرد: با كمك نیروی انتظامی و قوه قضائیه با این دفاتر غیر مجاز برخورد می شود.