زهر زنبور عسل از رشد چندین سلول سرطانی از جمله سرطان خون، كلیه، ریه، كبد، پروستات، مثانه و سلولهای سرطان سینه جلوگیری می كند.
زهر زنبور عسل از رشد چندین سلول سرطانی از جمله سرطان خون، كلیه، ریه، كبد، پروستات، مثانه و سلولهای سرطان سینه در لولههای آزمایشی جلوگیری كرد. فعال سازی فسفولیپاز A2 توسط ملیتین به عنوان مكانیسم اصلی سمی شدن آن برای سلولهای سرطانی پیشنهاد شده است.
عوارض جانبی زنبور عسل
هرچند این موارد به تمام عوارض جانبی روش درمانی زنبور عسل اشاره نمیكند، اما در صورت مشاهده یكی از این علائم حتما با پزشك مراجعه كنید.
یك متاآنالیز از 145 نفر نشان داد كه تقریبا 30 درصد از افراد عوارض جانبی خفیف یا شدید از درمان با زهر زنبور را تجربه میكنند. شایعترین عوارض ناشی از درمان با زهر زنبور عسل، واكنشهای آلرژیك موضعی یا سیستمیك است. حتی در برخی موارد، میتواند سبب واكنشهای تهدید كننده زندگی مانند (آنافیلاكسی) شود.
سایر عوارض جانبی عبارتند از:
سبب بروز بیمایهای پوستی (خارش، كهیر، قرمزی)، درد و تورم محل تزریق، خستگی، هیپرونتیلاسیون و نارسایی تنفسی، از دست دادن اشتها، استفراغ، آسیب كلیه و خون ریزی میشود.
هنگام استفاده از زنبورهای زنده برای درمان، بهبود آن میتواند زمان گیر باشد. زیرا زنبورها كیسه سمی و شبكه عصبی خود را در محل نیش ترك میكنند كه میتواند به عنوان آنتی ژن برای تحریك واكنشهای التهابی عمل كند.
در یك مطالعه دیگر، یك زن 68 ساله به سندرم گیلن-باره مبتلا شد، یك بیماری خود ایمنی كه به اعصاب آسیب میرساند؛ و سبب ضعف عضلانی میشود كه با شروع آن خیلی سریع منجر به فلج شدن فرد میشود.
از هر چیزی كه سبب التهاب میشود دوری كنید!
برخی از افراد ژنهایی دارند كه آنها را بیشتر در معرض التهاب قرار میدهد. از رژیم غذایی، سبك زندگی و روشهای پیش گیری كه برای چنین افرادی آماده شده استفاده كنید. تا از بروز التهابهای مزمن جلوگیری كنید.