رهبر انقلاب: امروز بشریت بویژه نسلهای جوان به شدت نیازمند حرفهای نو هستند و اسلام حرفهای نو و جذابی در زمینه انسان، جامعه و سیاست دارد كه اگر به گوش جهانیان رسانده شود، قطعاً پذیرنده بسیاری خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای، صبح امروز و در آستانه آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه در دیداری 3 ساعته با جمعی از فضلا و طلاب حوزهی علمیه استان تهران با ابراز خرسندی از دیدار با طلاب جوان و شنیدن سخنان خوب و امیدواركننده آنان، افزودند: شما طلبههای جوان همچون نهالهای قدكشیده بوستان امامت و ولایت هستید و پیشرفتهای فكری و افزایش تواناییهای عملی شما موجب شگفتی پرورشدهندگانتان خواهد شد و خشم دشمنان را برخواهد انگیخت.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به آیهای از قرآن كریم مبنی بر خشم كفار از رویشهای برجسته اسلامی، گفتند: اگر دشمنانِ اسلام و حاكمیت قرآن از وجود، قاطعیت و حركت ما خشمگین نباشند، باید در مفید بودن خود شك كنیم.
رهبر انقلاب اسلامی، روحانیت را ادامه دهنده وظیفه و رسالت انبیا برشمردند و خاطرنشان كردند: همانگونه كه انبیاء بدنبال ایجاد زمینه ای برای حاكمیت جهان بینی توحیدی و ایجاد حیات طیبه بودند، مهمترین وظیفه روحانیت نیز ایفای همین رسالت است.
حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: ایجاد حیات طیبه قطعاً معارضانی خواهد داشت همانگونه كه در مقابل انبیاء نیز معارضان وجود داشتند، بنابراین روحانیت باید خود را برای كار و تلاش پر زحمت و بلندمدت و در عین حال تأثیرگذار، ماندگار و نتیجه بخش، آماده كند.
ایشان به تشكیل نظام اسلامی در ایران و امتیازات این دوران برای انجام وظیفه روحانیت اشاره كردند و افزودند: «حاكم بودن فضای اسلامی بر جامعه» یكی از این ویژگیها است، علاوه بر آن، در سطح جهانی نیز یك خلأ فكری ناشی از سرخوردگی از بی نتیجه بودن تفكرات ماركسیستی و لیبرالیستی وجود دارد كه زمینه را برای ارائه حرفهای نوی تفكر اسلامی فراهم كرده است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: اگر بتوانیم حرفهای نو و جذاب اسلام را درخصوص انسان، جامعه و سیاست به گوش جهانیان و بویژه نسل های جوان برسانیم، قطعاً مورد قبول قرار خواهند گرفت.
حضرت آیت الله خامنهای وجود وسائل و ابزارهای ارتباطاتی و رسانهای فراگیر بواسطه شكلگیری فضای مجازی را یكی دیگر از ویژگیهای دوران كنونی برای رساندن پیام حیات بخش اسلام، برشمردند و گفتند: یكی دیگر از امتیازات این دوران، كثرت سؤالها و شبهه ها در ذهنها است كه همین زیاد بودن سؤالها، ذهن ها را برای یافتن پاسخ ها فعال و زمینه را برای عبور از مرزهای علم فراهم خواهد كرد.
ایشان تأكید كردند: همانگونه كه در سؤالها و شبههها نباید متوقف بمانیم، در یافتن پاسخ نیز باید بدنبال پاسخ های منطقی و صحیح برویم.
حضرت آیت الله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مطالب مطرح شده از جانب طلاب، در این دیدار اشاره و نكاتی را در خصوص آنها بیان كردند.
رهبر انقلاب اسلامی طلاب را به «جدیگرفتن درس و بحث علمی» توصیه كردند و در این خصوص گفتند: شرط تأثیرگذاری در جامعه، افزایش سواد و ارتقاء نصاب علمی است، همچنانكه امام بزرگوار كه در نصاب كامل علمی قرار داشت، توانست مبارزه و حركت عظیم انقلاب را به ثمر برساند.
ایشان، لازمه پیشنهادات اصلاحی برای حوزههای علمیه را «عملیبودن» آنها برشمردند و افزودند: برنامه در واقع كشیدنِ راه و جاده به سمت مقصد است، بنابراین باید بر اساس واقعیتها تنظیم، و موانع احتمالی و راهحلها در آن گنجانده و پیشبینی شود.
حضرت آیت الله خامنهای، راه رفع نقاط ضعف و رسیدن به وضع مطلوب را در گروی عزم راسخ، حركت پر انگیزه و مبارزه دانستند و خاطرنشان كردند: مبارزه یعنی تلاش و مجاهدت، همفكری و متشكل شدن.
ایشان، برداشت برخی افراد و نویسندگان مبنی بر تمامشدن مبارزه و انقلاب اسلامی را نادرست و «خیانت به انقلاب» خواندند و خاطرنشان كردند: انقلاب، هنجارهای گذشته را بهم میریزد و هنجارهای جدیدی را بوجود میآورد و تداوم انقلاب به معنای حفظ هنجارهای جدید است.
حضرت آیت الله خامنهای، حفظ و تداوم هنجارهای انقلابی را دشوار و نیازمند مبارزه دانستند و افزودند: دستهایی كه با اصل انقلاب مخالفت و كارشكنی میكردند، در مقابل تداوم هنجارهای انقلابی نیز همینگونه عمل میكنند اما همچنانكه پیروزی انقلاب نیازمند مبارزه بود، تثبیت هنجارهای انقلاب و ایجاد جامعه اسلامی همچنان نیازمند مبارزه است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مراحل تمدنسازی، افزودند: بر اساس حركت انقلابی، نظام اسلامی بوجود آمد و این توفیقات بسیار مهم حاصل شد اما تا رسیدن به نقطه مطلوب و تشكیل دولت اسلامی و جامعه اسلامی فاصله زیادی وجود دارد و ما بدون شك در این راه در حال حركت و پیشرفت هستیم.
رهبر انقلاب اسلامی همه طلاب جوان را به تقوا و ورع و عبادت و انس با قرآن و دعا توصیه مؤكد كردند و گفتند: بدانید این مسیر بیشتر از تبلیغ زبانی نیازمند تبلیغ عملی است و ابتدا باید از خودمان آغاز كنیم.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان تأكید كردند: اگر درس و مباحثه علمی و ذهن های فعال با تقوا، همراه شوند، قطعاً جامعه علمی و مذهبی ما كه روحانیت نامیده می شود، آینده ای به مراتب بهتر از امروز خواهد داشت.
در ابتدای این دیدار تعدادی از طلاب حوزهی علمیه استان تهران به بیان نكات و دغدغههای خود پرداختند.
حجج اسلام آقایان:
- حسین حلوائیان، طلبه درس خارج
- امید فَشندی، سردبیر نشریه طلبگی رستاخیز
- مصطفی جلالی، برگزیده جشنواره علامه حلی ویژه طلاب
- سیدمحمدكاظم موسویفر، دبیر نشستهای بصیرت افزایی در حوزه
- محمد عبدالصالح شاهنوش، دكترای حقوق
- حسین صادق زاده، طلبه پایه نهم
- محمدرضا فغانی، فعال فرهنگی و تبلیغی در زمینه كودك و نوجوان
- محمدحسین افشاری، مؤسس گروههای جهادی
و خانم ها:
- خدیجه احمدی، پژوهشگر برتر مركز مدیریت حوزههای علمیه
- رضوان قربانی باوریانی، محقق و طلبه سطح 2
- سمیه احمدی، دانشجوی دكترا
- فاطمه احمدی، مؤلف 7 عنوان كتاب
موارد زیر را مطرح كردند:
- ضرورت ایفای نقش حلقهی رابط بین مردم و حاكمیت از سوی طلاب
- ضرورت تولید علم دینی و انجام عمل انقلابی در حوزههای علمیه
- احیاء مكتب علمی و عملی حضرت امام(ره) به عنوان پادزهرِ انقلاب زدایی از حوزهها
- ضرورت پویا شدن حوزه برای حل مسائل جامعه بویژه موضوعات جدید اجتماعی، اقتصاد، سیاست خارجی و فرهنگ
- ضرورت به روزسازی متون درسی حوزه، متناسب با نیازهای روز جامعه
- ضرورت همكاری حوزههای علمیه با نهادهای عمومی جهت یافتن راه حل برای آسیبهای اجتماعی
- ضرورت شناسایی و جذب نیروهای كارآمد در حوزه
- انتقاد از رها بودن فضای مجازی و بیان ضرورت تولید «فقه فضای مجازی» ناظر به ارزشها و هنجارهای ایرانی اسلامی
- ضرورت توجه به تبلیغ و آموزش در گروه سنی كودك و نوجوان و تدوین متون دینی متناسب با این گروه سنی
- ضرورت تأسیس قرارگاه جهادی و مهندسی فرهنگی در حوزه های علمیه
- ضرورت آماده سازی طلاب برای مواجههی عالمانه با شبهات