بر اساس یك مطالعه جدید، پتوهای سنگین ممكن است تأثیر قابل توجهی بر كیفیت خواب داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیكال نیوز، با بررسی اثرات پتوهای سنگین، محققان دانشگاه اوپسالا سوئد دریافتند كه این پتوها به طور طبیعی به افزایش تولید ملاتونین در بدن تا حدود 30 درصد كمك میكنند.
تحقیقات گذشته نشان میدهد پتوهای سنگین ممكن است به افرادی كه به دلیل بی خوابی، اختلال بیش فعالی و اوتیسم، دچار اختلال خواب هستند، كمك كند.
اكنون، محققان دانشگاه اوپسالا شواهدی پیدا كردهاند كه نشان میدهد استفاده از یك پتوی سنگین، میزان ملاتونین، هورمونی كه به خوابیدن كمك میكند را افزایش میدهد.
غده صنوبری مغز هورمون ملاتونین را تولید میكند.
بدن به طور طبیعی تولید ملاتونین را هنگامی كه هوا تاریك میشود افزایش میدهد و به بدن سیگنال میدهد كه زمان استراحت است. این هورمون همچنین كمك میكند تا ساعت بیولوژیكی 24 ساعته بدن هماهنگ شده و فرد به راحتی شب بخوابد.
اگرچه بدن ملاتونین طبیعی تولید میكند، اما افرادی كه برای به خواب رفتن و به خواب ماندن دچار اختلال هستند ممكن است قبل از خواب ملاتونین مكمل مصرف كنند.
تحقیقات گذشته نشان میدهد كه مكملهای ملاتونین ممكن است به بروز برخی مشكلات از جمله میگرن، آسیبهای مغزی و وزوز گوش منجر شوند.
پتوی وزن دار و سنگین پتویی است كه مواد وزنی در پارچه آن دوخته شده است. مواد وزنی مورد استفاده در این پتوها معمولاً گلولهها یا مهرههای شیشهای یا پلاستیكی است.
پتوهای وزن دار در وزنهای مختلف موجود هستند كه معمولاً بین 2 تا 13 كیلوگرم متغیر است. پتوی وزن داری كه یك فرد انتخاب میكند باید بین 5 تا 12 درصد وزن بدن او باشد.
«كریستین بندیكت»، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «بسیاری از شركتهایی كه این پتوها را میفروشند، ادعا میكنند كه پتوهای وزندار با افزایش هورمونهای آرام كننده مانند اكسی توسین و هورمونهای تقویتكننده خواب مانند ملاتونین، خواب را بهبود میبخشند. با این حال، هیچ مدرك علمی برای حمایت از این ادعاها وجود نداشت. از این رو، ما این مطالعه كوچك را انجام دادیم.»
برای این مطالعه، محققان مقدار ملاتونین، اكسی توسین و كورتیزول را در بزاق 26 مرد و زن جوان پس از خواب با یك پتوی سبك یا یك پتوی سنگین معادل 12 درصد وزن بدن هر فرد اندازهگیری كردند.
پس از تجزیه و تحلیل، محققان دریافتند كه استفاده از یك پتوی وزن دار، غلظت ملاتونین شركتكنندگان را در بزاق آنها تا حدود 30 درصد افزایش میدهد.
تیم تحقیق هیچ تغییری در میزان اكسی توسین یا كورتیزول در بزاق شركت كنندگان گزارش نكرد. علاوه بر این، دانشمندان تغییر در فعالیت سیستم عصبی سمپاتیك شركتكنندگان را اندازهگیری نكردند.
محققان معتقدند تحریك فشار عمیق با پتوهای سنگین باعث كاهش تحریك نورون سمپاتیك میشود، به این معنی كه فرد هنگام تلاش برای شروع یا حفظ خواب، برانگیختگی یا بیداری كمتری خواهد داشت. این روند میتواند یك عامل تشویق كننده برای ایجاد تغییر در سطوح ملاتونین باشد كه در این مطالعه مشاهده شد.