رهبر معظم انقلاب : جمهوری اسلامی ایران به درختی تناور تبدیل شده است

همزمان با سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) و امام صادق (ع)، رهبر معظم انقلاب اسلامی مهمترین نیاز امت اسلامی برای نقش آفرینی و دستیابی به جایگاه رفیع در هندسه جدید قدرت را اتحاد و انسجام دانستند .

1401/07/23
|
10:09
|

به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما ، رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار با تبریك میلاد مكرم رسول اعظم (ص) و امام صادق (ع) با تأكید بر شخصیت منحصر به فرد پیامبر اسلام (ص) كه نقطه اوج آن بعثت آن حضرت است، گفتند: عید گرفتن روز میلاد پیامبر اسلام (ص) باید برای امت اسلامی فرصتی برای درس گرفتن و الگو قرار دادن آن حضرت، به عنوان «اسوه حسنه» باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به آیات قرآنی كه رنج و سختی امت اسلامی را برای پیامبر رنج آور و برای دشمنانِ مسلمانان مایه خرسندی می خواند، به تبیین و تحلیل چرایی رنج‌های امت اسلامی در دنیای امروز پرداختند و افزودند: مشكلات و سختی‌های دنیای اسلام علل متعددی دارد، اما یكی از مهمترین این علت ها، تفرقه و جدایی مسلمانان از یكدیگر است.

ایشان، نتیجه‌ی قهری تفرقه و جدایی را «ذلت» و «دوری از عزت» دانستند و تأكید كردند: وظیفه خواص و افراد تأثیرگذار دنیای اسلام، تمركز بر ایجاد راه‌ها و زمینه‌های عملی برای اتحاد بین مسلمانان است، زیرا دشمن در نقطه مقابل، با ایجاد یك سلول سرطانی در منطقه و در زمین فلسطین، به نام رژیم جعلی صهیونیستی و استقرار صهیونیست‌های خبیث، فاسد، قاتل و بیرحم در آن، به دنبال ایجاد بیشترین اختلاف در میان مسلمانان و كشور‌های اسلامی است.

رهبر انقلاب اسلامی، عادی سازی روابط برخی كشور‌های اسلامی با رژیم صهیونیستی را یكی از بزرگترین خیانت‌ها خواندند و گفتند: ممكن است برخی بگویند تحقق وحدت در شرایط فعلی با وجود برخی رؤسای كشور‌های اسلامی امكانپذیر نیست، اما روشنفكران، علما، فرزانگان و نخبگان دنیای اسلامی میتوانند فضا را متفاوت از خواست دشمن كنند كه در این صورت امكان تحقق وحدت، آسان‌تر خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه ای با طرح این سؤال كه «منظور از وحدت چیست؟» خاطرنشان كردند: آنچه از وحدت در دنیای اسلام مد نظر است، وحدت در حفظ منافع امت اسلامی است و نه وحدت نژادی و جغرافیایی.

ایشان افزودند: فهم صحیح منافع امت اسلامی و اینكه مسلمانان باید با چه كسانی و چگونه دوستی یا دشمنی كنند و به اشتراك عمل در برابر نقشه‌های استكبار برسند، برای تحقق وحدت، بسیار مهم است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه نكته مهم و اساسی در اشتراك عمل، رسیدن به فهم مشترك درباره تغییر هندسه سیاسی در دنیا است، گفتند: نقشه سیاسی دنیا در حال تغییر و نظام تك قطبی در حال حركت به سمت مطرود شدن است و سلطه استكبار جهانی نیز هر روز بیش از گذشته مشروعیت خود را از دست می دهد، بنابراین دنیای جدیدی در حال شكل‌گیری است و سؤال بسیار مهم این است كه جایگاه دنیای اسلام و امت اسلامی در این دنیای جدید كجاست؟

حضرت آیت الله خامنه ای تأكید كردند: در چنین شرایطی امت اسلامی می تواند جایگاه رفیعی داشته باشد و در دنیای جدید، الگو و پیشرو باشد، به شرط آنكه بتواند به اتحاد كلمه برسد و خود را از تفرقه و وسوسه‌های امریكا و صهیونیست‌ها و كمپانی‌های بزرگ رهایی بخشد.

ایشان با طرح یك سؤال دیگر مبنی بر اینكه «آیا اتحاد كلمه مسلمانان و داشتن جایگاه رفیع در دنیای در حال تغییر امكان پذیر است؟»، گفتند: بله، اتحاد بین ملت‌های اسلامی ممكن است، اما نیازمند تلاش و عمل و ایستادگی در مقابل فشار‌ها و سختی‌ها است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه در این زمینه بیشترین امید به خواص دنیای اسلام و جوانان روشنبین و نقشآفرینی آن‌ها در هدایت افكار عمومی است، افزودند: یك نمونه از امكان تحقق تأثیرگذاری، جمهوری اسلامی ایران است كه نهالی كوچك با هدایت‌های امام خمینی (ره) در مقابل دو ابرقدرت آن زمان ایستاد و آن نهال اكنون به درختی تناور تبدیل شده است كه غلط بكند كسی حتی فكر كَندن آن را نیز بكند.

ایشان خاطرنشان كردند: ما ایستادیم و پیش رفتیم، البته ایستادگی نیز مانند هر كار دیگر سختی‌هایی دارد، اما آن كسانی هم كه تسلیم می شوند دچار سختی می شوند با این تفاوت كه ایستادگی موجب پیشرفت و تسلیم باعث عقب رفت است.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأكید بر اینكه لازمه تحقق وحدت اسلامی، جلوگیری از تبدیل اختلافات مذهبی به تنازع و درگیری است، خاطرنشان كردند: سیاستمداران آمریكایی و انگلیسی كه با اصل اسلام ضدیت دارند در محافل خود وارد بحث شیعه و سنّی شده‌اند كه بسیار خطرناك است.

ایشان با یادآوری تعبیر گذشته خود از «شیعه انگلیسی» و «سنّی آمریكایی» و تلاش برخی برای تحریف آن، گفتند: شیعه انگلیسی و سنّی آمریكایی یعنی كسی كه در هر جایگاه و مقام و كشوری، مانند داعش با ایجاد دعوا و تفرقه و تكفیر در خدمت دشمن است.

رهبر انقلاب اسلامی با ابراز تأسف از جنایات داعش در عراق، سوریه و بخصوص كشتار دانش آموزان در افغانستان افزودند: در هر دو طرف شیعه و سنّی، تندرو‌هایی وجود دارند كه ارتباطی به تشیع و تسنن ندارند و این تندروی‌ها نباید زمینه ساز اتهام زنی به اصل مذاهب شود و باید با كسانی كه به اسم طرفداری از یك مذهب، احساسات طرف دیگر را بر می انگیزند، برخورد جدی انجام گیرد.

ایشان سختی‌ها و فشار‌ها و كشتار‌های روزافزون در فلسطین و دیگر نقاط دنیای اسلام را نتیجه «تشتت امت اسلامی» دانستند و با اشاره به وجوه اشتراك فراوان مسلمانان گفتند: جمهوری اسلامی ایران تاكنون هرآنچه در توان داشته برای تحقق عملی وحدت اسلامی به كار گرفته است كه نمونه بارز آن حمایت همه جانبه از برادران اهل تسنن در فلسطین است كه این حمایت بعد از این هم با همه توان ادامه خواهد داشت.

رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه جبهه مقاومت كه در دنیای اسلام شكل گرفته، مورد حمایت جمهوری اسلامی است، خاطرنشان كردند: ما به لطف و عنایت خداوند ایمان داریم و به تحقق عملی آرزوی بزرگ وحدت اسلامی، امیدوار هستیم.


در ابتدای این دیدار، رئیس جمهور در سخنانی، پیامبر اعظم را برترین دعوت كننده بشر به عدالت، عقلانیت، معنویت و اخلاق خواند و با برشمردن تلاش‌های دشمنان نهضت نبوی برای ترور شخص و شخصیت و دعوت پیامبر، افزود: امروز نیز در صف آرایی جبهه ضدّ اسلام در مقابل پیروان پیامبر، همان تلاش‌ها در قالب تروریزم فرهنگی و اقتصادی جریان دارد، اما همچنانكه آن روز نتوانستند مانع عالم گیری نهضت نبوی شوند امروز نیز نخواهند توانست ملتِ پایبند به ارزش‌های پیامبر را متوقف كنند.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی علت كینه دشمن از ملت ایران را پیشرفت‌های خیره كننده و همه جانبه آن دانست و خاطرنشان كرد: در سفر اخیر به نیویورك، دبیركل سازمان ملل در ملاقات خصوصی عذرخواهی كرد و گفت با وجود تلاش‌های زیاد نتوانستم تحریم‌های مربوط به كرونا علیه ایران را رفع كنم كه به او پاسخ دادم ملت ایران همواره از تهدید و تحریم، فرصت سازی كرده و در قضیه كرونا نیز با فعال شدن شش مركز تولید واكسن به صادركننده تبدیل شدیم و امروز جزو كشور‌های برتر دنیا در مقابله با این بیماری هستیم.

رئیس جمهور با اشاره به آمار‌هایی از پیشرفت علمی، رشد اقتصادی، كاهش تورم و افزایش همكاری‌های تجاری و بین‌المللی كشورمان، از همراهی صمیمانه مردم با دولت بخصوص در اجرای اصلاحات اقتصادی تشكر كرد و گفت: دشمنان ایران در اغتشاشات اخیر نیز به دنبال ایجاد زحمت برای كشور بودند، اما مردم با صبر و ایستادگی همچون گذشته آن‌ها را ناكام كردند.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، پنهان‌سازی حقایق و گسترش جاهلیت مدرن را از جمله ترفند‌های كنونی بدخواهان دنیای اسلام دانست و افزود: راه مقابله با این ترفند، گسترش بیداری بر محور وحدت اسلامی و پرهیز از تفرقه است.

دسترسی سریع