كاهش سهم تولید پسته ایرانی از سبد جهانی

معاون وزارت جهاد كشاورزی گفت: در چند سال اخیر تولید پسته ایران دیگر مقام اول را در جهان ندارد. تولید پسته در 10 سال گذشته در جهان از 800 هزار تن به 1 میلیون و 400 هزار تن افزایش یافته است.

1401/07/25
|
10:27
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شاهپور علایی مقدم، معاون وزارت جهاد كشاورزی و رئیس سازمان حفظ نباتات كشور در مصاحبه اختصاصی با تحریریه تجارت خارجی گفت: پسته محصول ارزآور كه بزرگترین میزان زیر سطح كشت را در محصولات كشاورزی را در كشورمان دارد. در چند سال اخیر تولید پسته ایران دیگر مقام اول را در جهان ندارد، بلكه آمریكا این جایگاه را گرفته است. ایران، آمریكا، تركیه و چین چهار تولیدكننده پسته در جهان هستند.

علایی مقدم با اشاره به گسترش سطح زیر كشت پسته در كشور‌های دیگر افزود: سطح زیر كشت پسته در جهان درده سال گذشته از 770 هزار هكتار به یك میلیون یكصد هزار هكتار افزایش یافته است. تركیه از 42 هزار هكتار به 400 هزار هكتار، آمریكا از 52 هزار هكتار به 150 هزار هكتار و چین هم از 27 هزار هكتار به 72 هزار هكتار افزایش سطح زیر كشت پسته داده است.

رئیس سازمان حفظ نباتات كشوردرباره افزایش تولید پسته در ده سال گذشته در جهان بیان كرد: تولید پسته در ده سال گذشته در جهان از 800 هزار تن به یك میلیون و 400 هزار تن افزایش یافته است. گردش مالی این محصول نیز در دنیا از 2 میلیارد و 500 میلیون دلار در سال 1990 به 3 میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 2022 رسیده كه سهم پسته ایران از این سبد جهانی در حال كاهش است.

وی در ادامه گفت: كشورمان به دلیل مشكلات اقلیمی، كمبود آب و مسائل دیگر 432 هزار هكتار زیر كاشت بارور پسته و 110 هزار هكتار نیز زیر كشت باغات جدید پسته دارد.

علایی مقدم با اشاره به كاهش سهم ارزش افزوده پسته ایران اضهار كرد: اگر به استاندارسازی در انبار‌ها، بسته بندی و عنوان گذاری پسته ایران توجه نكینیم سهم این محصول در بازار‌های جهانی از این میزان نیز كمتر می‌شود.

وی گفت:سازمان حفظ نباتات در زمینه ارتقاءكیفیت با مراكز تحقیقات و بخش خصوصی جلساتی برگزار كرده تا بتواند در گسترش صادرات این محصول گام‌های بردارد.

معاون وزارت جهادكشاورزی درباره مبارزه با آفت‌های در باغات پسته گفت: بر اساس آخرین یافته‌های تحقیقاتی و استاندارد‌های جهانی آفت كش‌هایی برای باغات پسته بكار گرفته شده است. سبد آفت كش‌ها در كشورمان نرمال است، ولی باید میزان استفاده از آن‌ها توسط پزشگ گیاه شناس تجویز شود.

دسترسی سریع