امسال تب شیوع آنفولانزا بیماری بسیار سریعتر و سختتر از سالهای قبل آغاز است. بخش های عفونی اغلب بیمارستانها و مراكز درمانی كشور در طول یك ماه اول پاییز مملو از بیمارانی شد كه با علایم آنفولانزا و بیماری های تنفسی كارشان به بستری شدن كشید.
هرساله در فصل پاییز شاهد شیوع و گسترش بیماری آنفولانزا هستیم، اما امسال تب شیوع این بیماری بسیار سریعتر و سختتر از سالهای قبل آغاز است. بخش های عفونی اغلب بیمارستانها و مراكز درمانی كشور در طول یك ماه اول پاییز مملو از بیمارانی شد كه با علایم آنفولانزا و بیماری های تنفسی كارشان به بستری شدن كشید. متخصصان بیماری های عفونی میگویند برای بهبود سریعتر و كاهش علایم این بیماری باید در كنار مراحل درمان به بحث تغذیه نیز توجه ویژه شود. در این گزارش باید و نباید های غذایی و همچنین غذاهای مفید و مضر برای مبتلایان به آنفولانزا را برایتان معرفی كردهایم.
گروه ایرنا زندگی - آنفولانزا ویروس عفونی شایع و متشكل از قطرات عفونی است كه وارد بدن افراد میشود، این ویروس ابتدا در نقاط تحتانی بدن مانند گلو و ریه پخش میشود و بعد از ورود به این بخشها شروع به گسترش میكند. هرساله با شروع پاییز و در ادامه در فصل زمستان ویروس آنفولانزا شایع میشود و افراد بسیاری در جهان به این بیماری مبتلا میشوند. آنفولانزا، ویروسی است كه از راههای مختلف سرایت پذیر میشود. فرد میتواند ویروس را از فرد مبتلا به آنفولانزا كه در نزدیكیاش عطسه، سرفه یا صحبت میكند، بگیرد. این ویروس میتواند بر روی اشیای به مدت دو تا هشت ساعت زنده بماند. در صورتی كه فرد مبتلا به آنفولانزا بر روی سطحی مثل صفحه كلید رایانه یا دستگیره در دست بزند و فرد دیگری آن سطح را لمس كند مبتلا خواهد شد. در واقع همین كه ویروس به روی دستها انتقال یافت، میتواند با لمس دهان، چشمها یا بینی به بدن راه یابد . واكسینه كردن یكی از راه های اصلی مقابله با این ویروس است.در ادامه به معرفی مواد غذایی می پردازیم كه در درمان سریع تر این بیماری عفونی معجزه می كنند.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
موادغذایی مفید برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا
خوردن برخی خوراكیها آنقدر مفید است كه میتواند با تقویت سیستم ایمنی بدن، مانع ابتلای شما به ویروس آنفولانزا شود. همانطور كه گفتیم این بیماری بیشتر در افرادی دیده میشود كه سیستم ایمنی ضعیفتری دارند. پس میتوانید تنها با خوردن برخی مواد مغذی و ویتامینها به تقویت سیستم ایمینی بدن خودتان كمك كنید.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
لبنیات
شاید برایتان جالب باشد اگر بگوییم كه 70 درصد سیستم ایمنی بدن ما به سلامت رودههایمان بستگی دارد. تمام غذاهایی كه میخوریم، همگی برروی سلامت روده ما اثرگذار هستند. از بهترین باكتریهایی كه میتواند سیستم ایمین بدن و رودههای ما را تقویت كند، پروبیوتیكها هستند. منبع اصلی این پروبیوتیكها لبیات و میوهها است. ماست یكی از اصلیترین مواد خوراكی است كه سرشار این باكتری مفید است.
ماهی سالمون
ماهی سالمون از منابع اصلی امگا 3 است. امگا 3 به بهبود عملكرد سیستم ایمنی بدن و كاهش التهابها كمك بسیاری میكند. این ماده میتواند در درمان یا پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا موثر باشد چراكه در دوران بیماری بدن ما التهابهای زیادی از درون دارد.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
پرتقال
پرتقال از منابع اصلی ویتامین C است كه میتواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت كند. از همین رو از پرتغال و سایر مركبات در این فصل نباید غافل شد.
گردو
مغز گردو سرشار از ویتامین B6، E، مس و امگا3 است. آنتی اكسیدانهای موجود در گردو میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت كند و خطر ابتلا به آنفولانزا كمتر شود.
انار
انار حتی بیشتر از چای سبز در خاصیت آنتی اكسیدان دارد. آنتی اكسیدانها باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن برای مقابله با بیماریهایی مثل آنفولانزا میشوند.
فلفل دلمهای قرمز
فلفل دلمهای قرمز هم از دیگر منابع آنتی اكسیدان است. یك فلفل دلمهای قرمز متوسط میتواند دوبرابر نیاز شما به ویتامین سی را در روز برآورده كند. ویتامین سی میتواند به تقویت گلبولهای سفید خون و درنتیجه تقویت سیستم ایمنی بدن كمك كند.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
سیر
سیر خاصیت ضدالتهابی و ضدمیكروبی دارد. این ماده مقوی میتواند به بهبود عفونت موجود در بدن شما و كمشدن التهابها كمك كند. اگر مزه سیر برایتان خوشایند نیست، آن را با سایر غذاها میل كنید.
عسل
عسل هم خاصیت آنتی اكسیدانی دارد كه در بهبود و تقویت دستگاه ایمنی بدن شما اثرگذار است. همچنین خوردن عسل به نرم شدن گلوی شما و كاهش سرفههایتان در دوران ابتلا كمك خواهد كرد.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
روغن زیتون
روغن زیتون خاصیت ضدالتهابی دارد. برخی تحقیقات هم ثابت كرده كه خاصیت ضدمیكروبی هم دارد. بااینحال خوردن این روغن با غذا، سالاد و … میتواند به كاهش علائم آنفولانزا شما كمك كند.
در زمان ابتلا به آنفئلانزا چه بخوریم؟
اگر دچار بیماری آنفولانزا شده اید و اكنون در جال طی مراحل درمانی هستید می توانید با استفاده از مواد غذایی كه به شما معرفی می كنیم، روند درمان این بیماری را سریعتر كنید.
مصرف مایعات برای كاهش تب
در زمان تب ،مایعات بدنتان كاهش پیدا میكند، پس در این مدت باید مصرف نوشیدنی و آب را بیشتر كنید. از نشانههای كم آبی، غلیظ شدن و پر رنگ شدن ادرار است. پس اگر به آنفولانزا مبتلا هستید و تب دارید، نوشیدن مایعات را فراموش نكنید. مایعات گرم و بخار آن به روان شدن مخاط بینی و گرم شدن گلویتان كمك میكند. آب نارگیل، آب پرتغال، دمنوش های بدون كافئین، آب گرم با عسل و لیمو و زنجبیل از جمله مایعات مفید برای دوران ابتلا به آنفولانزا هستند.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
چای زنجبیل برای درد و تهوع
شكم درد یكی از رایجترین علائم آنفولانزا است. نوشیدنیهای گرم مثل چای زنجبیل همانطور كه گفتیم، میتواند در تسكین درد شكم شما موثر باشد. همچنین مصرف غذاهای بدون ادویه و كم چرب به راحتی در معده هضم میشوند و درد شكم شما را بیشتر نمیكنند. همچنین زنجبیل درد شكم، حالت تهوع شما را كمتر میكند.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
ماست برای درمان اسهال
اگر درزمان ابتلا به آنفولانزا به اسهال نیز مبتلا شدید، غذاهایی مصرف كنید كه راحتتر هضم میشوند و دارای پروبیوتیك هستند. خوردن ماست كه منبع اصلی پروبیوتیك است میتواند به بهبود اسهال شما كمك كند. البته در برخی از مبتلایان مصرف ماست می تواند علایم بیماری را تشدید كند به همین دلیل با احتیاط این ماده غذایی را در این دوران مصرف كنید.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
چای داغ برای كاهش التهاب گلو
سرفههای بیش از حد در آنفولانزا میتواند گلوی شما را زخم و پر از التهاب كند. در چنین شرایطی نوشیدن یك فنجان چای داغ میتواند گلوی شما را گرم و آرام كند. طعمدار كردن این چای با هل، دارچین، میخك و زنجبیل هم میتواند گرفتگی بینی شما را باز كند و تنفستان راحتتر شود. در چای سبز هم آنتی اكسیدانهای بسیاری یافت میشود كه به تقویت سیستم ایمنی شما كمك خواهد كرد.
باید و نبایدهای غذایی در دوران ابتلا به آنفولانزا
سوپها بهترین درمان برای آنفولانزا
از چند دهه گذشته اولین غذایی كه برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی به بیماران توصیه می شود، سوپ ها هستند. البته دلیل قانع كننده ای نیز برای این پیشنهاد وجود دارد. سوپ ها منبع عالی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و كالری هستند. از جمله سوپ های مفید برای درمان آنفولانزا سوپ مرغ، سوپ و آش كدوحلوایی، آش سرماخوردگی (این آش از مقدار مساوی پیاز، سیب درختی، هویج، شلغم،برنج، به و سبزی سوپ تشكیل شده است) ، فرنی، شوربای گشنیز و اسفناج، سوپ شلغم و سوپ جو است.
در دوران ابتلا مصرف این غذاها ممنوع است
خوردن برخی از مواد غذایی كه سالم هم تلقی می شوند، در دوران ابتلا به آنفولانزا می توانند مشكل زا شوند و علایم بیماری را تشدید كنند. این مواد غذایی شامل پنیر، شكلات، چیپس، فست فودها، قهوه، فلفل تند، موز، ماهی تن، بادام زمینی، بیسكوییت، میگو، نوشیدنی های انرژی زا، سركه، سیب زمینی سرخ شده، آناناس و بادمجان است.