رئیس مجلس در مصاحبه مشترك با رئیس نمایندگان پارلمان آفریقای جنوبی با تاكید بر افزایش مناسبات اقتصادی و تجاری تهران - پرتوریا گفت: همكاریهای پارلمانی ایران و آفریقای جنوبی تقویت میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای لاریجانی در نشست خبری مشترك پس از دیدار با رئیس مجلس نمایندگان افریقای جنوبی افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید انرژی برق می تواند در آفریقای جنوبی سرمایه گذاری و به این كشور كمك كند و ما هم از سرمایه گذاری آفریقای جنوبی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی در ایران استقبال می كنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر خانم بالكا امبته و هیئت همراه كه به دعوت رئیس مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است افزود : روابط جمهوری اسلامی ایران و آفریقای جنوبی در دو دهه گذشته روابط خوب و دوستانه ای بوده است و دو كشور درخصوص مسائل مهم بین المللی رایزنی های مناسبی داشتند.
آقای لاریجانی همچنین با اشاره به سفر گذشته رئیس جمهور آفریقای جنوبی به ایران و گفتگو با رئیس جمهور كشورمان و تاكید بر افزایش سقف روابط تجاری فیمابین در این گفتگوها خاطرنشان كرد: ما امروز مذاكرات خوبی با رئیس پارلمان آفریقای جنوبی داشتیم و مهمترین محورهایی را كه می تواند زمینه را برای سرمایه گذاری دو كشور آماده سازد مرور كردیم و اینكه چگونه می توان در زمینه تجاری انتظارات دو رئیس جمهور را برآورده كرد.
وی با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی ایران در زمینه تولید انرژی برق می تواند در آفریقای جنوبی سرمایه گذاری و به این كشور كمك كند تصریح كرد: ما همچنین از سرمایه گذاری آفریقای جنوبی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی در ایران استقبال می كنیم.
لاریجانی گفت : همكاری در زمینه حمل و نقل، مبارزه با تروریسم و همچنین گروه های دوستی پارلمانی از جمله دیگر محورهای مذاكرات ما بود.
وی همچنین از مواضع خوب و مناسب آفریقای جنوبی در دفاع از احقاق حق مردم فلسطین تقدیر كرد و گفت: امیدوارم سفر وی و هیئت همراه به گسترش همكاری ها كمك و زمینه ای برای محقق شدن توافقات روسای جمهور ایران و آفریقای جنوبی به منظور افزایش سطح همكاری های اقتصادی و تجاری فراهم كند.
رئیس پارلمان افریقای جنوبی: الحاق ایران به گروه بریكس در دستور كار است
رئیس مجلس نمایندگان افریقای جنوبی با تاكید بر نقش پارلمان ها در افزایش و ایجاد امنیت و تعامل هر چه بیشتر مردم در كشورهای مختلف گفت: الحاق ایران به گروه بریكس در دستور كار است.
خانم بالكا امبته با اشاره به ساختار پارلمان و مسائل مهمی كه آقای لاریجانی مطرح كرد افزود: ما در نشست های پارلمانی خود در نقاط مختلف دنیا دارای همكاری و روابط بسیار خوب و متنوعی هستیم.رئیس مجلس نمایندگان افریقای جنوبی با اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور این كشور به ایران به مسئله الحاق ایران به بریكس اشاره كرد و گفت: ما این مهم را در دستور كار خود و دارای اهمیت بالقوه قرار می دهیم چرا كه اعتقاد داریم با اضافه شدن اعضای جدید این سازمان نقش سازنده ای نسبت به گذشته داشته باشد و ما باید به پیشرفت ملت ها اهتمام داشته باشیم.
وی افزود: ما با بزرگی و وسعت و جمعیت 80 میلیونی ایران آشنا هستیم و همچنین می دانیم كه در آموزش ، این كشور چه موفقیت هایی داشته است به همین جهت امیدواریم كه ایران هم عضو این سازمان شود همچنین با موفقیت راهبردی ایران نیز آشناییم.
رئیس مجلس نمایندگان افریقای جنوبی ابراز امیدواری كرد پیش از پایان سال جاری میزبان سفر رئیس جمهور ایران به كشور افریقای جنوبی باشیم.
بریكس (به انگلیسی: BRICS) نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است كه از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی كشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی تشكیل شدهاست. در ابتدا این گروه بریك نام داشت اما پس از پیوستن افریقای جنوبی، به بریكس تغییر نام یافت.
دیدار رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی با لاریجانی
در دیدار رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی با رئیس مجلس شورای اسلامی بر تقویت و گسترش روابط دو جانبه تاكید شد.
خانم بالكا امبته امروز میهمان دكتر علی لاریجانی بود كه در آغاز این دیدار آقای لاریجانی ضمن خوشامدگویی به وی به روابط گسترده ایران و آفریقای جنوبی بویژه در 20 سال گذشته اشاره كرد و افزود: روابط دو كشور دوستانه بوده و رایزنی ها در مسائل منطقه ای و بین المللی در سال های اخیر میان دو كشور بسیار سازنده بوده است.
وی اضافه كرد: سفر رئیس جمهور كشور شما به ایران سفری سازنده و نشانگر توسعه روابط روز افزون دو كشور بود و سفر جنابعالی نیز می تواند دریچه های جدیدی را برای همكاری باز كند.
لاریجانی از اعزام وزیر داخلی آفریقای جنوبی برای حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهور كشورمان تشكر و آن را نشانگر عمق دوستی دو كشور عنوان كرد.
رئیس مجلس نمایندگان آفریقای جنوبی نیز با قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری كرد بتواند بر تعمیق و گسترش روابط دو جانبه بیفزاید.