فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بیان اینكه چشم در چشم و دست به ماشه با دشمن مماشات نمی كنیم، گفت: ما در پی جنگ نیستیم اما سرباز و گوش به فرمان فرماندهی كل قوا هستیم، حرفمان را در عرصه نبرد می زنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امیر فرزاد اسماعیلی در برنامه نگاه یك شبكه یك سیما افزود: در كشور هیچ كس دنبال مماشات با دشمن نیست و ما نیز نیستیم.
وی گفت: ما در پی جنگ نیستیم اما سرباز و گوش به فرمان فرماندهی كل قوا هستیم، حرفمان را در عرصه نبرد می زنیم كه پیش از این نیز زده ایم.
امیر اسماعیلی با اشاره به روند شكل گیری قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: فرماندهی معظم كل قوا با ژرف نگری به موقع دستور شجاعانه تفكیك پدافند هوایی از نیروی هوایی و ایجاد قرارگاه و متصل شدن پدافند هوایی همه قوای مسلح در این قرارگاه را دادند كه اختیارات این قرارگاه فرانیرویی باشد.
وی گفت: در آن زمان حداكثر در 400 نقطه كشور پدافند هوایی وجود داشت اما بر اساس تجارب و جنگ های بین المللی، امروز 3700 نقطه كشور پدافند هوایی وجود دارد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با بخش كشوری در این زمینه در ارتباط است و در حالی كه نیروها و سازمان های مختلف از پرواز پهپادها، بالگردها و هواپیماهای خود ناآگاه هستند، این قرارگاه از همه آنها مطلع و فضای امنی را برای پرواز آنها ایجاد كرده است.
امیر اسماعیلی درباره اخطار به هواپیمای شناسایی U2 آمریكایی گفت: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء از 10 دقیقه پیش از اخطار و زمانی كه این هواپیما از پایگاه خود پرواز كرد، آن را رصد می كرد و زمانی كه متوجه شد این هواپیما تمایل به جاسوسی دارد به خلبان آن تذكر داد.
وی افزود: هواپیمای U2 تا 80 هزار پا بالا می رود و در زمان اخطار، قرارگاه پدافند هوایی به آن 20 كیلومتر، معادل 60 هزار پا و نزدیك جو ارتفاع داشته است.
امیر اسماعیلی گفت: زمانی كه به خلبان این هواپیما در دهانه تنگه هرمز اخطار داده شد، می دانست دو رادار همزمان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء به آن اخطار می دهند و سیستم های موشكی روی آن متمركز شده اند و هواپیماها و پهپادهای كشورمان آماده اند سینه اش را بشكافند و نوع پروازش را به هم بریزند.
وی افزود: بر این اساس، خلبان پاسخ اخطار را داد در حالی كه خلبان های این نوع هواپیماها اجازه هیچ گونه صحبتی را ندارند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: در جمهوری اسلامی ایران هیچ چیز بلوف نیست و آنها نیز این را می دانند.
امیر اسماعیلی افزود: كل این عملیات 30 ثانیه طول كشید و ساعت 9:30 صبح روز نخست فروردین 96 و چهار ساعت مانده به سال تحویل اتفاق افتاد.
وی درباره اخطار به هواپیمای RQ4 بدون سرنشین گفت: این عملیات ساعت 6:30 صبح چهار شهریور هفته گذشته انجام شد و 40 ثانیه زمان عملیات بوده است.
امیر اسماعیلی افزود: این نوع هواپیما را فقط رادارهای خاص كشف می كنند و اخطار ما به این هواپیما نشان می دهد ما با لبه فناوری استكبار روبرو شده ایم.
وی گفت: با اخطار به این هواپیما، خلبان های آن كه صدها كیلومتر دورتر آن را كنترل می كنند مجبور به پاسخ شدند و تغییر مسیر داده و از منطقه خارج شدند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: امریكا چون نقطه نفوذ برای هواپیماها نمی بیند از بكارگیری آنها هراس نمی كند اما ما چشم آنها را كور كرده ایم.
امیر اسماعیلی گفت: اجازه نمی دهیم این هواپیماهای نجس وارد كشوری شوند كه 200 هزار شهید داده است و برای زدن آنها مماشات نمی كنیم.
وی افزود: ما در سال به دلیل تهدید دائم و تحریم بودن بارها با این مسائل روبرو هستیم.
امیر اسماعیلی درباره اخطار ناو آمریكایی در جریان رزمایش مدافعان آسمان ولایت 7 به هواپیمای قزاقستانی نیز گفت: در زمان برگزاری این رزمایش و زمانی كه ما آزمایش موشكی در آن منطقه داشتیم ناو هواپیمابر امریكایی در جنوب خلیج فارس و آب های بین المللی به هواپیمایی كه از آلماتی قزاقستان به سمت دوبی در حال حركت بود اخطار داد تا آن را بزند و غائله راه بیندازد زیرا حركت این هواپیما در مسیر موشك های ما بود.
وی افزود: ناو هواپیمابر در اخطار به این هواپیما اولاً آن را هواپیمای ناشناس اما در ادامه آن را با كد شناسایی خطاب كرد كه این اشتباه ناو امریكایی بود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: زمانی كه كد شناسایی هواپیما اعلام می شود یعنی ناو هواپیمابر از همه جزئیات آن هواپیما آگاهی دارد.
امیر اسماعیلی افزود: ناو امریكایی به هواپیمای قزاقستانی می گوید شما به محدوده ناو نزدیك می شوید در حالی كه 140 كیلومتر هوایی با ناو فاصله داشته است.
وی گفت: در حالی كه این هواپیما بیش از 100 كیلومتر از مرز جمهوری اسلامی ایران دور و از آسمان كشورمان خارج شده است قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء به ناو هواپیمابر مشخصات هواپیمای قزاقستانی را اعلام می كند.
امیر اسماعیلی افزود: پس از این اعلام، ناو هواپیمابر از قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء تشكر كرد و غائله پایان یافت.
وی گفت: حتی فرودگاه دوبی نیز كه 60 كیلومتر با هواپیما فاصله داشته است به هواپیما نمی گوید كه ناو امریكایی در حال اخطار به شماست.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: نكته مهم این عملیات این بود كه ما ادعا داریم برای هواپیماهایی كه از فضای ایران عبور می كنند و كسی به آنها كمك نكرد حقوق بشر ایرانی و اسلامی را اجرا می كنیم.
امیر اسماعیلی گفت: با توجه به اینكه در سال 95 ، 500 هزار هواپیما كه 60 میلیون مسافر خارجی را از فراز جمهوری اسلامی ایران عبور داده اند، قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء دوش به دوش سازمان هواپیمایی كشوری به این هواپیماها كمك كرده است و كسانی كه ما را به نقض حقوق بشر محكوم می كنند خجالت بكشند.
وی افزود: هواپیمای قزاقستانی خودش هم از این تهدید خبر نداشت.
امیر اسماعیلی گفت: كشورهایی كه پول ملت خود را به باد می دهند و سیستم های نظامی می خرند، چه چیز آنها در خطر است و كی تحریم شده اند كه پول ملتشان را در جوی آب می ریزند.
وی افزود: این كشورها حتی نمی توانند از بسیاری تجهیزاتی كه خریده اند استفاده كنند و آسمان آنها امن نشده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء اضافه كرد: این در حالی است كه ایكائو آسمان ایران را امن ترین آسمان برای پرواز هواپیماها اعلام كرده است.
امیر اسماعیلی گفت: توان ما؛ نیروی انسانی، دانش و تجهیزات است كه با دل، عقل و فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی آنرا به كار گرفته ایم و از ظرفیت دانشگاه ها استفاده كرده ایم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: ما لبه فناوری U2 و RQ4 را نشانه گرفته ایم و از آن نیز فراتر می رویم.
امیر اسماعیلی افزود: اكنون 750 دانشمند كشورمان در قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء رادار كیهانی با برد 3 هزار كیلومتر ساخته اند كه نفس دشمن را حس می كند.
وی گفت: همه كارها در نیروهای مسلح نیست اما برای جوانان در نیروهای مسلح كار هست.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: هر چه مقاومت كنیم دشمن عقب تر می رود.
امیر فرزاد اسماعیلی افزود: مقاومت در انسان هاست و ما این را در هشت سال دفاع مقدس و رفتار مدافعان حرم می بینیم كه همه چیزشان را در كف دست گرفته اند و در مقابل دشمن ایستاده اند.
وی گفت: سربازان پدافند هوایی اعتقاد دارند لنگرگاه كشور؛ ولایت و شهادت است.
امیر اسماعیلی افزود: قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء تهدیدها را می شناسد و ابتكار عمل را در دست دارد و می داند از كدام زاویه و با چه كیفیت و كمیتی ضربه بزند.
وی گفت: در استقرار سامانه های دفاعی، هم خود را جای حمله كننده و هم جای خودمان می گذاریم تا نقاط دلخواه را مشخص كنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء درباره سرنگونی هواپیمای جاسوسی رژیم صهیونیستی گفت: سیستم پدافند هوایی كشور به هواپیمای جاسوسی صهیونیستی هرمس در آسمان كشور فرصت داد و كانالی برای آن درست شد كه از چهار هواپیمای مسافری عبور كند و سپس با موشك توانمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این هواپیما تكه تكه شد.
امیر اسماعیلی گفت: این هواپیمای رادار گریز با سطح مقطع بسیار كم از مسیری كه هواپیماهای مسافربری وارد می شوند وارد كشور شد و چهار خط هواپیمایی كنار این هواپیما وجود داشت اما هیچ خلبانی نگفت موشكی را كه هرمس را نابود كرد دیده است.
وی افزود: این هواپیما می توانست خیلی كارها كند اما باید به تور می افتاد و یك ساعت و 15 دقیقه به آن اجازه داد در آسمان ایران باشد.
امیر اسماعیلی گفت: پس از سرنگونی هواپیمای جاسوسی صهیونیستی، این رژیم ابتدا آن را انكار می كرد اما زمانی كه اطلاعات را اعلام كردیم، آنها اعتراف كردند.
وی افزود: هواپیمای ایساف نیز كه حامل 108 نظامی ناتو بود و می خواست از فراز ایران عبور كند خود را هواپیمای مسافربری اعلام كرد اما فهمیدیم كه این هواپیما حامل نظامیان ناتو است و در بندرعباس آن را به زمین نشاندیم و خلبان آن به صورت مكتوب عذرخواهی كرد و این عذرخواهی منتشر شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: در آن زمان هشت فروند F18 آمریكایی رجزخوانی كردند در حالی كه رجزخوانی آنها به درد خودشان می خورد.
امیر اسماعیلی افزود: در ماجرای بازداشت تفنگداران امریكایی نیز F18 های آمریكایی رجزخوانی و ایجاد هراس كردند اما این هراس جایی در دل نیروهای مسلح كشورمان ازجمله قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء ندارد.
وی گفت: زمانی كه سیستم های دفاعی كشورمان ساخته افراد بومی و جوانانمان هستند، تحریم ها در این سیستم های دفاعی جایی ندارند.
امیر اسماعیلی افزود: هر ساعت حدود 80 فروند هواپیما از فراز ایران عبور می كنند و اگر هماهنگی میان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء با سازمان های دیگر نباشد هر روز یك فاجعه اتفاق می افتد.
وی گفت: ممكن است گاهی هواپیماها از مسیر خود منحرف شوند و بر فراز مناطق حساس پرواز ممنوع حركت كنند كه در این صورت ما افزون بر ایجاد امنیت زمینی، امنیت را برای عبور سالم آن هواپیماها نیز ایجاد می كنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: اگر تهدیدها پدافند هوایی كشورمان را تقویت نكند ما باخته ایم و تهدید موجب ابتكار عمل در قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء می شود.
امیر اسماعیلی گفت: در مدت شش سال گذشته دو بار از همه مراكز پدافند هوایی بازدید كرده ایم و در این بازدیدها اگر یكی از جوانان طرحی را ارائه می دهد آن را بررسی و در صورت صلاحدید اجرا می كنیم.
وی افزود: در این زمینه ممكن است در برخی موارد تغییر آمایش نیز ایجاد شود.
امیر اسماعیلی گفت: یكپارچگی در سیستم دفاع هوایی كشور یعنی هر جا هستیم بتوانیم تصمیمی سریع و قاطع بگیریم.
وی افزود: جوانان می دانند چگونه همان بلایی را كه سر هرمس آوردند، كاری را كه با ایساف كردند، كاری كه با F18 ها در غائله تفنگداران دریایی امریكا كردند و همان كاری كه با هواپیماهای ریاست جمهوری هایی كه پیش از برجام می خواستند بدون مجوز از آسمان كشور عبور كنند، درآورند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: آنها این مسائل را با ما كسب تكلیف نمی كنند و خودشان می دانند كه بر اساس دستورالعمل چگونه اقدام كنند و هر كدام برای خود فرمانده اند مگر اینكه خط قرمزی برای شروع التهاب باشد كه در آن زمان شبكه هایمان در منطقه، مراكز دفنی و فرماندهی كنترل یكپارچه تصمیم قاطع را زیر دو دقیقه باید به آنها بدهند.
امیر اسماعیلی افزود: اگر قطع ارتباط شود یا هواپیماها را مجاب می كنند برگردند یا اگر بخواهد جنگی همه جانبه اتفاق بیفتد، سینه ما چاك است.
وی اضافه كرد: ما سربازیم و می دانیم چكار كنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: فردا آنچه را كه پدافند هوایی در شش سال اخیر به دست آورده است و فناوری كه بالا بدنه و موتور آن را به ما نمی دادند با تعداد زیاد و انواع مختلف رونمایی می كنیم.
امیر اسماعیلی افزود: این تجهیزاتی است كه در نیروهای مسلح وجود دارد اما در پدافند هوایی كشور وجود نداشت و اكنون همه اینها به كمك موشكها قلب دشمنان را نشانه می گیرد.
وی درباره سامانه محاسب گفت: این سامانه؛ تاكتیكی است و روی خودرو سوار می شود.
امیر اسماعیلی افزود: اندازه گیری سیستم فنی موشك، ارزیابی اپراتور و ارزیابی خود سیستم فنی، كارهایی است كه سامانه محاسب انجام می دهد.
وی گفت: در سیستم نگاه نیز شش سامانه در یك سامانه متمركز شده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: در این سامانه گیرنده های چینی و امریكایی از رده خارج شده اند.
امیر اسماعیلی با بیان اینكه در كشور هر سیستمی كه تولید می شود بلافاصله استقرار می یابد، گفت: رادارهای قدیمی سیستم دفاعی هوایی به روز شده است كه نمونه آن اخطار یكی از این رادارها به هواپیمای U2 آمریكایی بود.
وی درباره عملیاتی شدن سیستم دفاع هوایی S300 نیز افزود: زمان دوره آموزشی این سیستم در كشور سازنده برای ما نصف زمان دیگر كشورهای خریدار بود و این نشان دهنده قابلیت ها و توانمندی های سیستم دفاعی كشور است.
امیر اسماعیلی گفت: در رزمایش دماوند، آزمایشی از S300 انجام شد كه در كشور سازنده، این آزمایش را انجام نداده و فقط گفته بودند این قابلیت را دارد.
وی افزود: در رزمایش دماوند با سامانه S300 موشك زمین به زمینی را كه با سرعت فراصوت به سمت این سامانه شلیك شده بود با دو موشك نابود كردیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: تمام اهداف و همه آزمایش های S300 را كاركنان جوان ایرانی انجام دادند.
امیر اسماعیلی افزود: كل زمان این آزمایش 200 ثانیه بود و دو موشك به سمت موشك زمین به زمین شلیك شد كه تیر اول؛ خود موشك و تیر دوم سر جنگی موشك را منهدم كرد.
وی گفت: سامانه S300 آزمایش شده و در جای جای كشور مستقر شده است.
امیر اسماعیلی افزود: در زمان گارانتی كه یك سال است قرار شد این سامانه كار رزمی نیز انجام دهد.
وی گفت: در حالی كه S300 برند كشور سازنده اش است اما پیش از ورود این سامانه به كشورمان، هواپیمای جاسوسی هرمس نابود و RQ4 به زمین نشانده شد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: این عملیات ها با سیستم بومی انجام شده است.
امیر اسماعیلی گفت: سامانه S300 در هر نقطه ای كه خودمان بخواهیم و علاقه داشته باشیم مستقر می كنیم.
وی درباره سامانه باور 373 نیز گفت: این سامانه همه زیرسیستمهایش تكمیل و آزمایش شده و كاملاً ایرانی و برخی بخش هایش با سامانه S300 متفاوت است.
امیر اسماعیلی گفت: می خواهیم از این سامانه همراه با سامانه S300 استفاده كنیم و سامانه باور 373 تحویل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء خواهد شد.
وی افزود: برای دوره آموزشی آن نیز كار سختی نداریم و به محض اینكه سامانه باور 373 را تحویل بگیریم، آن را عملیاتی خواهیم كرد.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: اینكه می گویند سامانه S300 كد دارد و ممكن است این كد به كشورهای دیگر داده شود بستگی به این دارد كه كشور خریدار این كد را چگونه به بازی بگیرد.
امیر اسماعیلی افزود: البته این كد جزو حقوق سازنده و خریدار است و كشور سازنده این كد را در اختیار دیگر كشورها قرار نمی دهد.
وی درباره قرار دادن موشك صیاد 3 بر سامانه تلاش نیز گفت: سامانه تلاش با سامانه S200 تلفیق شده است و سامانه ای تركیبی با برد بلند و برد متوسط را ایجاد كرده است.
امیر اسماعیلی افزود: كمتر سیستم موشكی در دنیا این قابلیت را دارد و این سیستم در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 7 آزمایش شد و پهپاد هدف را منهدم كرد.
وی گفت: طول موشكی كه پهپاد را منهدم كرد سه برابر طول پهپاد بود و این كار بسیار سخت و پیچیده است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: سامانه S200 بومی شده و فقط اسمی از آن باقی مانده است.
امیر اسماعیلی گفت: سامانه مرصاد؛ شكوفایی در سیستم دفاعی برد متوسط است كه شاید مانند سیستم هاگ باشد اما قابلیت های بسیار پیچیده ای دارد و در محیط اشباع جنگ الكترونیك بسیار خوب عمل می كند.
وی افزود: این سامانه بومی است و هر زمان بخواهیم آن را ارتقاء می دهیم و امسال می خواهیم سامانه مرصاد 2 و 3 را بسازیم.
امیر اسماعیلی با بیان اینكه خودباوری و مغزهای ما را نمی توانند تحریم كنند، درباره محدودیت های مالی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: با استفاده از روش پس انداز قُلكی، سامانه مرصاد را ساخته ایم.
وی افزود: از نظر ما همانطور كه نیروی بسیج در دنیا بی نظیر است، سامانه های دفاعی ما نیز در دنیا بی نظیرند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: اكنون سامانه مرصاد بر لبه فناوری استكبار قفل و آنرا مجبور به ترك منطقه می كند.
امیر اسماعیلی افزود: ما همیشه گفته ایم مرگ بر آمریكا و تا آخر نیز این شعار را می دهیم و دشمنان بدانند دریا، زمین و هوا را برای آنها جهنم می كنیم.
وی گفت: باید قوی باشیم و قویتر نیز خواهیم شد.
امیر اسماعیلی افزود: سامانه سماء؛ كاوشگر جو بالاست و شرایط جوی، رطوبت و سرعت را از نظر هواشناسی نظامی و بر اساس فناوری خاص بررسی می كند.
وی گفت: سامانه سمیع؛ تحلیلگر و كنترل كننده ترافیك هوایی كشور است و در زمینه این سامانه در منطقه بی نظیر و جزو شش كشور برتر دنیا هستیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء افزود: سامانه بصیر نیز سامانه یكپارچه اطلاعات كشور است.