معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شركت آبفای كشور از تدوین سند مدیریت تنش آبی سالانه در كنار اجرای 80 پروژه اضطراری برای مقابله با بحران آب در كشور خبر داد و گفت: هماكنون فرآیند آبرسانی به 10 هزار روستای كشور به صورت سیار انجام میشود.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پاون، آقای هاشم امینی با اشاره به كاهش ذخایر منابع آبی كشور، از پیشبینی برنامههای مقابله با تنش آبی در شهرها و آبرسانی سیار در روستاهای كشور خبر داد.سند مدیریت تنش آبی كشور تدوین شد
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شركت آبفای كشور در همین زمینه تصریح كرد: هماكنون 257 تصفیهخانه فاضلاب در دست بهرهبرداری است.
تدوین سند مدیریت تنش آبی سالانه در كنار اجرای طرحهای اضطراری
وی از پیشبینی برنامههای مختلف برای مقابله با تنش آبی سال جاری و سال آینده خبر داد و گفت: این مهم شامل طرحهای اضطراری، طرحهای اولویتدار، تدوین سند مدیریت تنش آبی سالانه، تدوین برنامه جامع چهار ساله و برگزاری جلسات فنی و كارشناسی با شركتهای آبفا و آب منطقهای میشود.
امینی در تشریح تدوین برنامه جامع چهار ساله توضیح داد: افزایش ظرفیت مخازن آب؛ حفر، تجهیز و بازسازی چاه؛ پروژههای ارتقای كیفی و احداث و بازسازی خطوط انتقال، توزیع و ایستگاه پمپاژ از جمله مواردی است كه در این حوزه پیگیری و اجرایی میشود.
پیشبینی 80 پروژه اضطراری برای تامین آب شرب
معاون شركت آبفای كشور با اشاره به برنامهریزی برای پیشبرد 80 پروژه اضطراری در تامین آب شرب، اضافه كرد: هماكنون 287 شهر در معرض تنش آب شرب هستند كه از این بین 87 شهر در وضعیت اضطراری قرار دارند؛ اعتبار مورد نیاز برای اجرای پروژههای اضطراری تامین آب شرب برابر با 108 هزار میلیارد ریال است.
اجرای طرح جهاد آبرسانی به 10 هزار روستای كشور توسط وزارت نیرو
وی در ادامه به طرح آبرسانی سیار در روستاهای كشور اشاره كرد و افزود: بهرغم سرمایهگذاریهای صورت گرفته در سالیان اخیر برای ایجاد تاسیسات آبرسانی در روستاها و شهرها و همچنین اجرای طرح جهاد آبرسانی برای تامین آب 10 هزار روستای كشور توسط وزارت نیرو، همچنان تعداد قابل ملاحظهای از روستاهای كشور به دلایل مختلف از جمله خشكسالی و از بین رفتن منابع آبی، كمبود آب در فصول گرم سال، سختگذر بودن و فاصله زیاد از منابع آبی و یا عدم توجیه اقتصادی؛ توسط تانكرهای سیار، آبرسانی میشوند.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شركت آبفای كشور در پایان با تاكید بر ضرورت تامین اعتبار به منظور اجرای طرحهای آبرسانی سیار، خاطرنشان كرد: با توجه به لزوم تجهیز ناوگان آبرسانی تانكری در سطح كشور به منظور پاسخگویی به شرایط اضطراری، در سالهای 1401 و 1402، خریداری 500 دستگاه تانكر آبرسانی ضروری است.