دستگاه‌ها مكلف به اجرای قانون هوای پاك شدند

در نشست قانون هوای پاك به ریاست وزیر كشور و نمایندگان دستگاه‌ها، عملكرد هر یك از مجموعه‌ها بررسی و تصمیمات مهمی در اجرای این قانون اتخاذ شد.

1401/09/30
|
12:41
|

جزییات تصمیمات مهم نشست قانون هوای پاكبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت كشور، در این نشست سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت عمران، توسعه امور شهری و روستایی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت نفت، وزارت صمت، وزارت نیرو، استانداری تهران شهرداری تهران، و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر كشور به ارائه گزارش عملكرد خود در اجرای قانون هوای پاك پرداختند.

در این نشست مقرر شد، استانداری تهران نسبت به برگزاری ماهانه جلسات كارگروه اجرای قانون هوای پاك، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط ویژه شهر تهران با حضور نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های اجرائی استان و با دبیری اداره كل محیط زیست استان اقدام و گزارش این نشست‌ها را به صورت مستمر برای وزارت كشور ارسال كند.

استانداری تهران همچنین مكلف شد با همكاری سازمان جنگل‌ها و مراتع كشور، سازمان برنامه و بودجه استان، شهرداری تهران، اداره كل منابع طبیعی استان، شركت آب منطقه‌ای و شركت آب و فاضلاب استان نسبت به تدوین بسته ارتقاء فضای سبز مقاوم به خشكی و بوستان‌های اطراف شهر‌های استان تهران اقدام كند.

همچنین با توجه به تكالیف مقرر برای رفع آلودگی هوای شهر‌های استان تهران مقرر گردید، در لایحه پیشنهادی قانون بودجه سال 1402 مبلغ 10همت برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی شهر‌های استان تهران پیش‌بینی و مصوب شود.

ارائه برنامه زمان بندی اجرای كامل طرح كهاب (كاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین) در جایگاه‌ها، تانكر‌های حمل و مخازن سوخت در سطح استان تهران از سوی وزارت نیرو، از دیگر موضوعات مورد بررسی در نشست قانون هوای پاك بود و در این خصوص تاكید شد: این وزارتخانه به همراه دستگاه‌های متناظر استانی، برنامه سوخت مصرفی نیروگاه‌های خود در سطح استان‌های تهران و البرز را به صورت ماهانه به وزارت كشور و سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كند.

در ادامه این نشست وزارت نفت و دستگاه‌های تابعه استانی آن مكلف شدند: برنامه چگونگی توزیع سوخت منابع ثابت و متحرك در استان‌های تهران و البرز را برای وزارت كشور و استانداری تهران در بازه‌های زمانی یك ماهه ارسال نمایند.

لزوم كاهش استفاده از خودرو‌های شخصی تا پایان شرایط اضطرار آلودگی هوا در شهر تهران، محور دیگر این نشست بود و در این خصوص تكلیف شد: شهرداری تهران نسبت به تحفیف 50% قیمت بلیط ناوگان حمل و نقل عمومی درون‌شهری اتوبوس و قطارشهری، اقدام نماید.

بررسی تكالیف وزارت صمت دیگر دستور كار نشست قانون هوای پاك بود و در این خصوص با توجه به نقش مهم اتوبوس‌های گازسوز در كاهش میزان تولید آلاینده‌های هوا، وزارت صنعت، معدن و تجارت بایستی زمینه‌های لازم برای تولید و تحویل 5000 دستگاه اتوبوس درون شهری پایه‌گازسوز تا پایان سال 1402 از محل تولید داخل و یا واردات، برای شهر‌های استان تهران فراهم آورد.

در پایان نشست مقرر گردید پلیس راهور شهر تهران نسبت به تشدید برخورد با خودرو‌های فاقد معاینه فنی و دودزا عمل نموده و با همكاری شهرداری تهران و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مانند سنوات گذشته با تشكیل گروه های سیار كنترل معاینه فنی ناوگان سنگین اقدام نماید.

با توجه به درگیری برخی از كلان شهر‌های كشور با پدیده آلودگی هوا مقرر شد در جلسات بعدی مدیران ارشد این كلان شهر‌ها هم در نشست برای ارائه گزارش حضور داشته باشند

دسترسی سریع