معاون سازمان سنجش گفت: كنكور قطعاً در آخر هفته برگزار میشود و از نظر وسایل گرمایشی نیز با همه دستگاهها هماهنگیهای لازم انجام شده است.
حسن مروتی ،معاون سازمان سنجش، امروز در یك برنامه تلویزیونی با اشاره به برگزاری كنكور در روزهای 29 و 30 دی 1401 و درخواست از وزارت ارتباطات برای قطعی اینترنت گفت: قطعی اینترنت یكی از راهكارهای كنترل تقلب در كنكور است، ولی خانوادهها بدانند كه در پی كشف یكی از شبكههای تقلب در لپ تاپ فرد دستگیر شده در سال 1401 آماری به دست آمد كه 5 هزار و 500 دستگاه الكترونیكی متصل به اینترنت كه برای تقلب در كنكور به كار میروند به خانوادهها و داوطلبان فروخته شده است.
وی افزود: درخواست ما این است كه خانوادهها وارد این موضوع نشوند. این دستگاهها بسیار پیشرفته هستند و وارد كشور میشوند.
مروتی یادآور شد: درخواست سازمان سنجش از وزارت ارتباطات این بود كه در ساعات برگزاری كنكور به ویژه آزمون علوم تجربی اینترنت قطع شود، چون پیش از این كارشناسان وزارت ارتباطات گفته بودند كه قطع نقطهای چندان موثر نیست و امكان دریافت آنتن وجود دارد. ضمن اینكه در هیچ كشوری در دنیا به شیوهای كه ما كنكور برگزار میكنیم كنكور برگزار نمیشود كه بخواهیم مقایسه كنیم.
وی بیان كرد: سازمان سنجش درخواست خود را برای قطعی اینترنت ارائه داده ، اما تصمیم گیرنده اصلی وزارت ارتباطات است چرا كه از نظر فنی آنها میتوانند نظر بدهند. ضمن اینكه ما همه راههایی كه امكان تقلب در آن باشد را بررسی كرده ایم و قطعی اینترنت نیز یكی از این راهها است.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش گفت: اینكه گفته میشود سوالات در كانالها و فضای مجازی با جواب منتشر شده و برخی خریداری كرده اند قطعاً شیادی است. سوال فقط در سر جلسه امتحان به صورت پلمب شده در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
وی یادآور شد: متاسفانه وسایل الكترونیكی متنوعی كه امكان اتصال به اینترنت را دارند وارد كشور شده اند كه از آن جمله موبایل وارههایی هستند كه در قالب خودكار، پاك كن، عینك و ... در اختیار افراد است. افراد با این وسایل از سر جلسه از سوالات عكس میگیرند به بیرون میفرستند، عدهای در بیرون به سوالات پاسخ میدهند و دوباره جواب را به آن افراد بازگو میكنند. در كنكور 1401 بیش از 5000 وسیله تقلب از برخی داوطلبان گرفته شد.
مروتی اظهار كرد: در سنوات گذشته ما سعی كردیم با دستگاههای سیگنال یاب و آشكار ساز برخی را در سر جلسه پیدا كنیم. اما با وجود بیش از 2 هزار حوزه فرعی ما احتمال میدهیم كه برخی از داوطلبان این وسایل را همراه داشته باشند بنابراین با بازرسی بدنی و دستگاههای آشكار ساز سعی در كشف آنها داریم.
وی گفت: راه دیگر بررسی سوابق تحصیلی فرد است كه اگر ناهمخوانی داشته باشد حتماً بررسی میشود و با نتایج كنكور فرد آنالیز میشود. پاسخنامههای داوطلبان در دست ما امانت است و باید میان بچهای كه شبانه روز درس خوانده و فرد متقلب تفاوت باشد و عدالت آموزشی خدشه دار نشود.
معاون سازمان سنجش درباره تفاوت كنكور 1402 با گذشته اظهار كرد: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1402 كنكور دوبار برگزار میشود و پذیرش یك بار انجام میشود. 40 درصد سابقه تحصیلی به صورت قطعی در نمره فرد موثر است. نسبت به گذشته نیز تعداد سوالات تعدیل شده است و در زمان آزمون فقط دروس تخصصی دارای دفترچه هستند و هر كدام پاسخنامه جداگانه دارند.
داوطلبانی كه در دو یا سه گروه آزمایشی علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود شركت كرده اند باید كارت آن را به صورت جداگانه دریافت كنند
وی با اشاره به انتشار كارت ورود به جلسه كنكور از روز شنبه 24 دی گفت: كارت ورود به جلسه در اختیار داوطلبان قرار گرفته است و داوطلبانی كه در دو یا سه گروه آزمایشی علاوه بر گروه آزمایشی اصلی خود شركت كرده اند باید كارت آن را به صورت جداگانه دریافت كنند. در صورت نقص كارت نیز دقت كنند كه برخی موارد از طریق سایت سنجش قابل انجام است و برخی از آنها باید در باجه رفع نقص تصحیح شود.
مروتی درباره وضعیت آب و هوایی و تاثیر آن در برگزاری كنكور 1402 گفت: كنكور قطعاً در آخر هفته برگزار میشود و از نظر وسایل گرمایشی نیز با همه دستگاهها هماهنگیهای لازم انجام شده است و با توجه به اینكه محل برگزاری آزمون در مراكز آموزشی آموزش و پرورش، پیام نور، دانشگاه آزاد و دانشگاههای دولتی است برای این منظور تمهیدات اندیشیده شده است.
وی درباره برگزاری دوبار كنكور در سال گفت: اصل دو بار برگزاری خوب است و استرس داوطلبان را كاهش میدهد، اما نقدهایی هم به مصوبه شورا وجود دارد كه آیا سابقه تحصیلی دقیقی برای همه اجرا میشود كه امیدواریم دقیق اجرا شود.
معاون امور آزمونهای سازمان سنجش یادآور شد: اگر ادوات لازم فراهم شود سازمان سنجش ماهی یك بار هم حاضر است آزمون را برگزار كند. ضمن اینكه در كنكور 1402 نیز نمرات افراد تا دو سال اعتبار دارد.
وی درباره حذف كنكور و ایده آل آن برای داوطلبان گفت: كنكور به دلیل اینكه صندلی كافی برای برخی رشتههای پرطرفدار نداریم حذف شدنی نیست. چرا كه در چرخه تحصیل و شغل تا زمانی كه اختلاف درآمد وجود دارد رقابت رشتهای نیز وجود دارد. اكنون 70 درصد رشتهها عملاً بدون كنكور و با معدل پذیرش دارند این دلیل بر بی اهمیت بودن این رشتهها نیست بلكه دلیل بر كم درآمدی آن رشتهها است كه موجب شده كم طرفدار باشند.
مروتی در خصوص رعایت عدالت آموزشی با اعمال 40 درصدی سابقه تحصیلی گفت: سازمان سنجش یك سازمان اجرایی است و نظر خود را اعمال نمیكند، اما معتقدیم برای بررسی تاثیر این 40 درصد باید كار تحقیقی صورت گیرد.
وی افزود: منتقدان و موافقان این موضوع باید بر اساس تحقیق نظر دهند. منتقدان میگویند كه به دلیل سطح آموزشی بسیار متفاوت كه از كپر تا غیر انتفاعی را دربرمی گیرد اعمال 40 درصد سابقه تحصیلی یكسان از عدالت آموزشی به دور است. از سوی دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی و آموزش و پرورش معتقد هستند با این سابقه تحصیلی، تحصیل دوران دبیرستان اهمیت پیدا میكند و سرنوشت بچهها در سه ساعت كنكور تعیین نمیشود.
معاون سازمان سنجش گفت: ایده آل این است كه كنكور حذف شود، اما با حرف و عمل نمیشود، زیرا یك متغیر به تنهایی در آن دخیل نیست.