مونه معیار تولید جت آموزشی یاسین رونمایی شد و خط تولید انبوه این هواگرد آموزشی نیز با حضور وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی رادیو پیام، فروند اول یاسین كه حدود سه سال پیش رونمایی شد با پرواز خود طراحی آیرودینامیكی و معماری سازهای و دستیابی به فناوری ساخت را محقق كرد. این فروند كه امروز رونمایی شد در ابعاد تخصصی و تاكتیكی درمقایسه با نمونه قبلی توسعه و تكامل یافته و دستاوردهای مختلفی داشته است. اویونیك كاملاً بومی، و بومی سازی زیر سامانههای عمده مانند صندلی پران، موتور و ارابههای فرود بخشی از توانمندیهای به دست آمده در این فروند میباشد. در برخی اقلام دیگر مانند رادار هواشناسی نصب شده در دماغه هواپیما نیز از توان شركتهای دانش بنیان استفاده شده است. فن آوری بال این هواپیما به فن آوری بال با تعبیه نصب مخازن سوخت در آن تغییر یافته است.م همترین عامل در بحث آموزش خلبانی در این فروند پایش دائمی و ثبت دادههای پروازی هنگام و پس از پرواز (نمایش و تحلیل سه بعدی دادههای سورتی و پروازی) میباشد كه یك تحول در بحث آموزش خلبانی میباشد. البته از لحاظ تخصصی بسیاری از این سامانهها، تستهای استاندارد را طی نموده و آزمونهای تعدادی از آنها در این فروند تكمیل میشود. به این جهت این فروند معیار تولید بوده و این فرصت را فراهم كرد خط تولید آن امروز استقرار یابد. لازم به ذكر است چندین كشور در جهان جت آموزشی ساخته یا در حال ساخت میباشند و لیكن زیر سامانههای عمده همچون موتور یا اویونیك را از بازار بین المللی تهیه نمایند. یك نكته بسیار مهم این است كه ایران امروز با وجود تحریمها در همه فناوریهای این محصول به خوداتكایی رسیده است.
نخستین نمونه این هواپیمای آموزشی مادون صوت،25 مهر سال 1398 اولین پرواز رسمی خود را بر فراز پایگاه شهید نوژه اجرا كرد.
سقف پرواز جت آموزش پیشرفته یاسین دستكم 12 كیلومتر است.
بال این هواپیما به شكلی طراحی شده است تا این هواپیما بتواند با حداقل سرعت 200 كیلومتر بر ساعت در دسته بهترین هواپیماهای آموزشی دنیا در نشست و برخاست قرار گیرد و سرعت خود را در سطح دریا به سرعت زیر صوت برساند.
وجود یك باله افقی كاملا چرخان در دم این هواپیما محدودیت خلبان را برای انجام مانورهای مختلف و بهخصوص خروج از حالت «اسپین» یا سقوط دورانی برطرف میكند.
جت آموزشی پیشرفته یاسین از دو موتور توربو جت با قدرت رانش 7000 پوند بهره میبرد كه از نظر قدرت در رده موتور هواپیماهای جنگنده دنیاست.
كابین این هواپیما با چینش پشتسر هم و غیر همسطح به گونهای طراحی شده است تا میدان دید راحت و وسیعی را برای شاگرد در كابین جلو و بهویژه استاد خلبان در كابین عقب فراهم كند.
صندلی پران این هواپیما نسبت به نمونههای خارجی خود قادر است در سرعت صفر یعنی روی باند و در هر شرایطی فعال شده و سرنشینها را در كسری از ثانیه تا صد متر به بیرون از هواپیما پرتاب كند.
میزان مسافت باندی كه این هواپیما برای فرود احتیاج دارد تنها 700 متر است و هواپیمای یاسین حتی قابلیت فرود روی باندهای كوتاه را داراست.