نخست وزیر انگلیس و همسرش كه پیش تر به فرار مالیاتی متهم شده بودند، اكنون به فساد مالی متهم شده اند و موضوع برای بررسی به كمیته رسیدگی به تخلفات دولت در مجلس ارجاع شده است.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صداوسیما ، نخست وزیر انگلیس و همسرش متهم هستند با استفاده از رانت اطلاعاتی و تصمیمهای مالی دولت به پولهای نامتعارف دست یافته اند.
همسر ریشی سوناك (آكشاتا مورتی) سهامدار یك مركز مراقبت از كودكان به نام كورو كیدز (Koru Kids) است كه تصمیم دولت در كمك به آنها امكان سوء استفاده مالی برایشان فراهم كرده است.
در پی نشست پرسش و پاسخ روسای كمیسونهای مجلس با ریشی سوناك نخست وزیر انگلیس در این باره، برخی رسانههای انگلیسی نوشتند نخست وزیر در این نشست به سوالهای چالشی درباره این پرونده و بخش جذاب پرسشها پاسخ نداده است.
اما دفتر نخست وزیری با تاكید بر آمادگی سوناك برای برطرف كردن ابهامات گفته او تمام دارایی هایش را به پارلمان و نهادهای مربوطه ارائه كرده است.
اما رهبران و نمایندگان احزاب مختلف در انگلیس نخست وزیر را به پنهان كاری متهم كرده و بررسی دقیق این پرونده را خواستارشده اند.
ریشی سوناك زمانی كه وزیر خزانه داری بود به همراه جانسون نخست وزیر اسبق این كشور به علت نقض قوانین همه گیری كرونا و شركت در مراسم جشن دسته جمعی، در زمانی كه هر گونه اجتماع ممنوع بود با جریمه مجازات شد. دولت جانسون تلاش كرد خود و همراهانش را از این رسوایی نجات دهد و بارها در مجلس گفت كه هیچ قانونی را نقض نكرده است، اما پس از ماهها كشمكش و پیگیری احزاب و انتشار اسناد و عكسهای غیر قابل انكار ارتكاب او به جرم محرز و مجبور به عذر خواهی و پرداخت جریمه شد.
در پی افشای آنچه پرونده فساد مالی سوناك و همسرش خوانده شده، آنجلا رینر نماینده ارشد حزب كارگر انگلیس در پارلمان این كشور گفت: بی توجهی درباره به روز رسانی قوانین یا انتشار فهرست منافع وزرا سیاهچاله شفافیت در كشور ایجاد كرده است كه برای نخست وزیر و منصوبانش، این امكان را فراهم میكند تا بتوانند از بررسی دقیق امور خود طفره بروند.
حزب لیبرال دموكرات انگلیس چهارمین حزب بزرگ این كشور هم شفاف سازی از جانب نخست وزیر را خواستار شد و افزود: مردم پس از رسواییهای پی در پی در حزب حاكم محافظه كار انتظار دارند دولتی بر سر كار باشد كه به جای منافع شخصی و حزبی منافع ملی و حقوق مردم را مد نظر قرار دهد.
مشكلات متعدد انگلیس و اختلافات درون حزب حاكم محافظه كار سبب شده است در مدت پنج سال چهار نخست وزیر در این كشور تغییر كند كه لیز تراس با 44 روز نخست وزیری ركورد دار زود گذرترین دولت تاریخ انگلیس شد.