بیمه كردن مشتركان در برابر بی‌برقی‌ها در زمان‌های پیك مصرف/عارضه‌یابی عدم اجرای قوانین

مدیرعامل شتابدهنده انرژی و هوش مصنوعی با اشاره به دستاوردهای استارت‌آپ‌های مستقر در این شتابدهنده، گفت: این دستاوردها در حالی ارائه شده كه علی‌رغم قوانین وضع شده حوزه‌های انرژی و هوش مصنوعی با چالش‌هایی مواجه هستند كه باید عارضه‌یابی شود.

1402/01/29
|
11:48
|

علی شفیعی سروستانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینكه شتابدهنده نیروان در دو حوزه "انرژی" و "هوش مصنوعی" فعال است، گفت: چالش ما این است كه هر فعالیتی كه در این حوزه‌ها اجرایی می‌شود، وابسته به رگولاتوری دولتی است و این در حالی است كه ویژگی فعالیت‌های نوآورانه، "خط شكنی" است و در حالتی كه همه موارد از جمله قانونگذاری، تصدی و اجرای قوانین انحصارا در اختیار دولت است، نیاز است تا متولیان امر فضایی را باز كنند تا فناوران و شركت‌های دانش‌بنیان فرصت ظهور بیابند.

وی با بیان اینكه قوانین زیادی تاكنون برای حمایت از فناوران در كشور وضع شده است، نمونه آن را قانون رفع موانع تولید ذكر كرد و یادآور شد: تاكنون این قوانین كاركردهای لازم را نداشته‌اند كه در این زمینه نیاز به عارضه‌یابی است، ولی در این زمینه لازم است چارچوب قانونی وضع شود و بر اساس آن فعالیت‌های دانش‌بنیان توسعه یابد.

شفیعی ادامه داد: تاكنون قوانین خوبی برای حمایت از فناوری وضع شده است، نمونه آن بند "ز" تبصره 15 قانون بودجه 1400 است كه مبلغ 1300 میلیارد تومان برای فعالیت‌های انرژی و بهره‌وری انرژی در نظر گرفته شد و بند "ط" قانون بودجه 1401 است كه اعتباراتی بالغ بر 2600 میلیارد تومان برای فعالیت‌های بهره‌وری انرژی و هزار میلیارد تومان برای صندوق برق و انرژی در نظر گرفته شد. این قوانین خوب است، ولی نیاز به ضمانت اجرایی دارد.

خدماتی كه دانش‌بنیان‌ها در حوزه انرژی ارائه دادند

مدیر عامل شتابنده انرژی و هوش مصنوعی نیروان سرمایه‌گذاری خطرپذیر را از ماموریت‌های اصلی این شتابدهنده نام برد و افزود: فناوران این شتابدهنده در حوزه انرژی، پلتفرم تبادل P2P را به عنوان ظرفیتی برای مشتركان انرژی ارائه كردند. این پلتفرم یك دستگاه آشكارسازی است.

وی در این باره توضیح داد: سال‌ها است كه موضوع نصب كنتورهای هوشمند برق مطرح است، ولی از آنجایی كه هزینه‌های آن بالا است و بودجه كافی نیست، این طرح اجرایی نشده است و ما مدلی را پیشنهاد دادیم كه بر اساس آن بازاری ایجاد شود تا انرژی كه از سوی مشتركان خانگی در زمان پیك مصرف، صرفه‌جویی می‌شود، این ظرفیت مصرفی صرفه‌جویی از سوی مشتركان به صنایع به فروش برسد.

شفیعی با تاكید بر اینكه برای اجرایی شدن این پیشنهاد نیاز است تا مشتركان برای اثبات میزان صرفه‌جویی خود در زمان‌های پیك، پروفیل بار آنها آشكار باشد، خاطر نشان كرد: برای این منظور به جای آنكه دولت كنتور هوشمند برای مشتركان نصب كند، كاربر یك دستگاه آشكارساز پروفیل بار را نصب می‌كند و بر اساس آن انرژی ذخیره‌سازی شده را به صنایع به فروش می‌رساند.

وی یكی دیگر از فعالیت فناوران این شتابدهنده را طراحی و ساخت BSS یا ذخیره‌سازهای انرژی الكتریكی دانست و گفت: این فناوری در ایران با توجه به اینكه در حال حاضر ظرفیت تولید و مصرف انرژی همخوانی ندارد، صرفه اقتصادی ندارد؛ ولی می‌تواند فناوران را در برابر بی‌برقی بیمه كند، به این صورت كه این دستگاه انرژی را ذخیره‌سازی می‌كند و در زمان‌های خاموشی، مشتركان می‌توانند از این انرژی بهره‌برداری كنند.

شفیعی ادامه داد: این دستگاه كمك می‌كند قیمت‌های مصرف انرژی در زمان‌های پیك واقعی شود.

خدمات ارائه شده به فناوران

مدیر عامل شتابدهنده نیروان ارائه خدمات تخصصی و شتابدهی در مراحل ایده‌یابی، تیم‌سازی، شتابدهی و تجاری‌سازی به تیم‌های پژوهشی و شركت‌های نوپا را از جمله حمایت‌های این شتابدهنده ذكر كرد و گفت: ایران از غنی‌ترین منابع انرژی دنیا بهره‌مند است و با توجه به ظرفیت جغرافیایی كشور و دانش متخصصان هوش مصنوعی، امكان بهره‌برداری از این منابع با فناوری‌های مدرن و هوش مصنوعی در مقیاس‌های وسیع میسر است. از همین رو، شتابدهنده نیروان برای تسریع فعالیت‌های مربوط به صنعت انرژی و حمایت از تیم‌های فعال، به منظور استفاده هرچه بیشتر از این منابع ملی، خدمات شتابدهی عرضه می‌كند.

وی ادامه داد: برای جذب تیم‌ها در دوره شتابدهی نیاز است تا استارت‌آپ‌ها در حوزه زنجیره ارزش انرژی یا هوشمندسازی فعالیت داشته و بازار مناسبی برای رشد داشته باشند، همچنین استارت‌آپ‌ها ایده نوآورانه‌ای در حل یك مساله ارائه دهند.

شفیعی، دارا بودن نگاه كارآفرینی، عدم رقابت با سایر كسب‌وكارهای پذیرفته شده در شتابدهنده و صرفه‌جویی ارزی را از دیگر مشخصات تیم‌های پذیرش‌شده نام برد و یادآور شد: خدمات پیش‌شتابدهی ما شامل "منتورینگ"، "فضای كار اشتراكی"، "سرمایه بذری 100 تا 300 میلیون، 15 تا 25 درصد"، "معرفی به سرمایه‌گذار و در اختیار گذاشتن شبكه كسب‌وكار" می‌شود.

دسترسی سریع