رئیس سازمان برنامه و بودجه: بعداز اجرایی شدن برجام سرمایه گذاری مستقیم خارجی در كشور به 5 میلیارد و 168 میلیون دلار رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای نوبخت در نشستی با خبرنگاران افزود: در سه ماهه پایانی امسال سرمایه گذاری مستقیم خارجی در 28 طرح به مبلغ 2 میلیارد و 873 میلیون دلار و در چهارماه و نیم امسال در 38 طرح به مبلغ 2 میلیارد و 295 میلیون دلار انجام شده است كه در در مجموع سه ماهه پایانی سال گذشته تا نیمه مرداد امسال سرمایه گذاری مستقیم خارجی در 66 طرح كشور به مبلغ 5 میلیارد و 168 میلیون دلار رسید.
وی گفت: این 66 طرح عمدتا در بخشهای حمل و نقل ، انرژی های تجدید پذیر، گردشگری، بازیافت، صنایع الكتریكی، غذایی و ماشین آلات بوده است و كاملا مشخص است و می توان از نزدیك آنها را مشاهده كرد.
وی گفت: البته از سرمایه گذاری تا تولید محصول مدتی زمان می برد كه باید تحمل داشته باشیم و واقعیات را بپذیریم.
نوبخت افزود: این درحالی است كه پیش از اجرای برجام یعنی در سال 93 در 41 طرح كشور تنها 920 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی انجام شد.
وی گفت: اما در سال 94 در 63 طرح در مجموع 6 میلیارد و 711 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی انجام شده است.
معاون رئیس جمهور گفت: یكی از مباحث برجام این بود كه اگر برجام را اجرا كنیم چه دستاوردی دارد؟ كه یك عده می گفتند هیچ و یك عده می گفتند می توانیم با اجرای برجام برخی از موانع اقتصادی كشور را برداریم.
وی با سپاس از موضع روشنگرانه و شجاعت مقام معظم رهبری نسبت به بدخواهان انقلاب اسلامی گفت: این مواضع و مطالبه گری ایشان ما را نیز در مذاكرات از مطالبه گری بیشتری برخوردار می كرد.
وی افزود: یكی از بزرگترین تحریمها، تحریم نفتی بود كه آنها توانستند با زورگویی میزان صادرات نفت خام كشور را به 1 میلیون بشكه در روز تقلیل دهند درحالی كه ما پیش از آن 2.5 میلیون بشكه نفت صادر می كردیم.
وی با بیان اینكه آنها قصد داشتند كاهش صادرات نفت ایران را به حدی ادامه دهند كه مجبور شویم نفت را در برابر غذا بفروشیم گفت: اولین كار دولت این بود كه جلوی كاهش صادرات نفتی را گرفت.
وی گفت: آیا كسی هست كه بگوید ما نتوانستیم تحریمهای نفتی را بهم بزنیم و صادرات را از یك میلیون بشكه به بیش از 2 میلیون بشكه در روز برسانیم؟
نوبخت افزود: امروز اگر موفق شده ایم پول گندم گندمكاران و هزینه های جاری كشور را پرداخت كنیم بخش قابل توجهی از آن به خاطر آن است كه از تحریم نفتی خارج شده ایم و توانستیم پول نقد را به ریال تبدیل و آن را خرج هزینه های جاری و عمرانی كنیم.
وی گفت: از رهبر معظم انقلاب سپاسگذاریم كه هدایت می كنند و راه را با فشار و منطق به طرف خارجی برای ما هموارتر می سازند.
نوبخت با اشاره به بحث پرداخت 400 میلیون دلاری آمریكا به ایران در روزهای اخیر گفت: در واقع با احتساب سود ، این مبلغ بالغ بر 1 میلیارد و 700 میلیون دلار بود كه از مطالبات ایران پرداخت شد.
*بیش از 10 میلیون تن گندم از كشاورزان خریداری شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه كشور گفت: تا صبح امروز بالغ بر 10 میلیون و 151 هزار تن گندم خریداری شد.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست با خبرنگاران با بیان اینكه در صدد بودم آمار رشد اقتصادی فصل بهار را در جلسه امروز مطرح كنم گفت: متاسفانه تا الان این آمار قطعی نشده و تا هفته آینده آن را اعلام می كنم اما آمار بخش كشاورزی موید رشد خوب در این بخش است.
وی به دو كالای گندم و چای بعنوان كالاهای راهبردی بخش كشاورزی اشاره كرد و گفت: ارزش گندم خریداری شده از كشاورزان بالغ بر 12 هزار و 964 میلیارد تومان است كه تا امروز 6 هزار و 95 میلیارد تومان آن را پرداخت كردیم و در صدد هستیم 6 هزار و 800 میلیارد تومان باقی مانده را در اسرع وقت بپردازیم.
معاون رئیس جمهور گفت: در مقایسه با سال گذشته از نظر وزنی تا امروز خرید گندم كشاورزان بیش از 35.9 درصد افزایش نشان می دهد كه نشانگر رشد خوب اقتصادی در بخش كشاورزی است.
وی افزود: اگر همین روند در بخش خرید گندم ادامه یابد گندمكاران ما را از واردات این كالای راهبردی بی نیاز می كنند.
نوبخت گفت: همچنین تا صبح امروز بالغ بر 90 هزار و 500 تن چای با ارزش 165 میلیارد تومان از چای كاران خریداری شد كه از این مبلغ 140 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی به تولید و صادرات نفت در سال گذشته كه حدود 1 میلیون و 200 هزار بشكه در روز بود اشاره كرد و گفت: این در حالی است كه در چهارماهه اول امسال روزانه حدود 2 میلیون و 568 هزار بشكه نفت صادر می كنیم كه نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.