وزیر صنعت،معدن و تجارت از آغاز نهضت برقی سازی حمل و نقل شهر تهران خبر داد و گفت: حضور 200 هزار موتور و 50 هزار خودروی برقی تا پایان سال در تهران برنامه ریزی شده است.
به گزارش رادیو پیام از خبرگزاری صداوسیما از وزارت صمت؛ آقای عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت در دومین جلسه برقی كردن حملونقل شهر تهران، با بیان اینكه حملونقل برقی كشور را یكی از اولویتهای اصلی وزارت صمت در دوره جدید عنوان كرد و گفت: از همان روزهای ابتدایی شروع به فعالیت در وزارتخانه به همكاران اعلام كردیم تا برنامه جامع و دقیقی را در خصوص طرح حملونقل برقی آماده كنند و شهر تهران را به عنوان شهر پایلوت (آزمایشی) برای این امر مشخص كردیم.
وی ادامه داد: از امروز میتوانیم با قدرت اعلام كنیم كه نهضت برقی سازی حمل نقل تهران آغاز شده و به همین منظور با همكاری شهرداری تهران، وزارتخانههای كشور، نفت و نیرو برنامه داریم تا پایان سال شاهد حضور 200 هزار موتور و 50 هزار خودروی برقی در شهر تهران باشیم.
وزیر صمت با بیان اینكه برقی سازی خودرو برای شركتها جذابیت سرمایهگذاری دارد، افزود: براساس توافقاتی كه در این جلسه انجام شده، قرار است 5 هزار ایستگاه شارژ سریع و كند جهت شارژ خودروهای برقی در سطح تهران نصب و راهاندازی و در مرحله نخست با همراهی شهرداری تهران 50 هزار تاكسی تهران برقی شود.
وی همچنین در ادامه ارائه كارت نیرو (دریافت برق) به جای كارت سوخت از سوی وزارت نفت به رانندگان خودروهای برقی را یكی از پیشنهادهای اصلی این طرح عنوان كرد و گفت: در جلسهای آینده بین 4 وزارتخانه صمت، نفت، نیرو و كشور با شهرداری تهران برگزار خواهد شد عملیات اجرایی طرح برقی سازی شهر تهران آغاز میشود.
علیآبادی ایجاد مشوقهای لازم و تعرفههای ویژه را از جذابیت لازم جهت سوق دادن خودروسازان و مردم برای واردات خودروهای برقی دانست و افزود: خودروسازان با تعرفههای ویژه میتوانند از امروز به سمت واردات خودروهای برقی سوق پیدا كنند كه در ادامه با حمایت وزارت صمت باید به سمت تولید خودروها برقی حركت كنند.
وی ادامه داد: امروز مصمم هستیم تا حملونقل شهر تهران را برقی كنیم و برای این امر تا زمانی كه زیرساختهای برقی سازی مهیا شود، همه تلاش خود را خواهیم كرد تا برای صرفه جوی و محیط زیستی پاك گام برداریم و شاهد واقعیت بخشی به رؤیای تهران پاك باشیم.
وزیر صمت تولید خودروی برقی را از اولویتهای اصلی نظام در جهت آبادانی كشور برشمرد و گفت: از امروز با همكاری خودروسازان و ارادهای كه در سازمان استاندارد ایجادشده و با حمایتهای ویژه وزارت صمت در راستای خودروهای برقی گامهای محكم و بلندی برخواهیم داشت و در همین راستا معاونت حملونقل وزارت خانه فراخوانی را جهت حضور خودروسازان در این طرح را صادر خواهد كرد.
آمادگی شهرداری برای واردات موتورسیكلت برقی
علیرضا زاكانی شهردار تهران در این جلسه گفت: اگر بتوانیم براساس برنامهریزی، نوسازی تاكسیرانی را با 50 هزار خودروی برقی و 200 هزار موتور برقی در شهر تهران داشته باشیم جوانب محیط زیستی و رفاهی خوبی نصیب مردم شهر تهران خواهد شد و سرمایهگذاری در این زمینه بیشترین ارزش افزوده را برای شهرداری تهران خواهد داشت.
وی ادامه داد: شهرداری تهران موافق بحث راهاندازی و نصب ایستگاههای شارژ سریع و كند برای خودروهای برقی است و در آینده نزدیك قرارداد آن نهایی خواهد شد.
شهردار تهران گفت: پیشنهاد اولیه این است تا طرح برقی سازی شهر تهران با تمركز بر محدوده بازار و مركز شهر آغاز و منطقه بندی شود و در بحث واردات موتورسیكلت برقی، شهرداری آمادگی لازم را دارد تا با استفاده از تبصره 18 و سایر منابع، هزینه 150 هزار موتور برقی را حمایت كند تا حداقل (موتورهای كار) ما كه نزدیك به 10 درصد موتورهای موجود در شهر تهران هستند برقی و بهینه شوند.