سخنگوی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این مجمع، قطعنامهای تصویب كرده است كه هرگونه اقدام علیه كتابهای مقدس را نقض قوانین بینالمللی میداند.
سازمان ملل هتك حرمت به كتابهای مقدس را محكوم كردبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از تاس، سخنگوی رئیس مجمع عمومی سازمان ملل گفت این مجمع، قطعنامهای را درباره ترویج گفتگوی بین ادیان به تصویب رسانده است كه از جمله در مورد هرگونه اقدام علیه كتابهای مقدس به شدت ابراز تأسف میكند و اینگونه حوادث را نقض قوانین بینالمللی میداند.
این سند با عنوان «ترویج گفتگوی بیندینی و بینفرهنگی و تساهل در مقابله با سخنان مشوق نفرت»، دارای یك بند است كه «در مورد تمام اعمال خشونتآمیز علیه افراد بر اساس دین یا عقیدهشان و همچنین هرگونه اعمالی كه علیه آنها باشد، به شدت ابراز تاسف میكند. این بند همچنین درباره اقدامات ضد نمادهای دینی، كتب مقدس، منازل، مشاغل، املاك، مدارس، مراكز فرهنگی یا عبادتگاهها و همچنین هرگونه حمله به محل ها، اماكن و زیارتگاههای دینی و ناقض قوانین بینالمللی، به شدت ابراز تاسف میكند.
پائولینا كوبیاك سخنگوی رئیس هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی گفت نماینده اسپانیا درخواست كرده است كه آخرین كلمات آن بند - «ناقض قوانین بینالمللی» - از متن حذف شود، اما سایر كشورها این نظر را نپذیرفتند.
این سخنگو افزود: «قطعنامه با اجماع به تصویب رسید.»
اسناد مشابهی در جلسات قبلی مجمع عمومی به تصویب رسید، اما ماده مربوط به نمادهای دینی و كتب مقدس، جدید است.
گروه كوچكی از معترضان دوشنبه مقابل سفارت عراق در كپنهاگ، قرآن را سوزاندند. به گزارش رویترز، این اقدام را گروه راستگرای دانماركی پاتریوتز انجام داد. اعضای این گروه همچنین 21 ژوئیه (30 تیر) كتاب مقدس مسلمانان را در همان مكان سوزاندند.
سوزاندن قرآن 28 ژوئن (7 تیر) در جریان یك تظاهرات مورد تأیید پلیس در میدان مدبورگارپلاتسن استكهلم رخ داد. سلوان مومیكا، یك مهاجر 37 ساله عراقی، صفحات قرآن را پاره كرد و آن را به آتش كشید. در آن روز، مسلمانان سراسر جهان، عید قربان، یكی از اعیاد مذهبی مهم اسلام را جشن میگرفتند. این اقدام، واكنش منفی و شدید مردم و مقامات كشورهای اسلامی به ویژه كشورهای عرب را در پی داشت. در همین راستا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با تأكید بر اینكه روسیه به قرآن و اعتقادات مذهبی مسلمانان احترام عمیقی میگذارد، خاطرنشان كرد: بی احترامی به این كتاب مقدس در فدراسیون روسیه جرم است.
مقامات سوئدی مجوز برگزاری یك اقدام مشابه در استكهلم را در 20 ژوئیه (29 تیر) دادند. این بار مومیكا قصد داشت یك نسخه از قرآن و پرچم ملی عراق را بسوزاند. آنطور كه خبرنگار تاس گزارش داد، این فرد مهاجر به كتاب مقدس لگد زد، اما آن را نسوزاند. سفارت سوئد در بغداد پنجشنبه شب مورد حمله معترضانی قرار گرفت كه از تصمیم استكهلم برای موافقت با این اقدام جدید ناراضی بودند. دولت عراق بعداً تصمیم گرفت سفیر سوئد در عراق را اخراج كند.