مدیركل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش پیگیری حذف سقف سنی 24 سال برای ورود به دانشگاه فرهنگیان

مدیركل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش، از رایزنی با سازمان سنجش و وزارت علوم در خصوص چگونگی اجرای رای دیوان عدالت اداری مبنی بر برداشتن سقف سنی 24 سال برای ورود به دانشگاه فرهنگیان برای كنكوری‌هایی كه مهر امسال دانشجو می‌شوند، خبر داد.

1402/06/11
|
13:36
|

منصور اردستانی، درباره رای دیوان عدالت اداری مبنی بر برداشتن سقف حداكثر 24 سال سن برای ورود به دانشگاه فرهنگیان و اجرا شدن یا نشدن این رای برای كنكوری‌هایی كه مهر امسال دانشجو می‌شوند، اظهار كرد: در خصوص اینكه این رای دیوان عدالت اداری برای امسال قابلیت اجرا دارد یا خیر و آیا داوطلبانی كه بالاتر از 24 سال سن دارند می‌توانند امسال رشته‌های دانشگاه فرهنگیان را انتخاب كنند؛ در حال هماهنگی با سازمان سنجش و وزارت علوم هستیم تا چگونگی اجرا این رای نهایی شود.

وی با اشاره به اینكه رای مذكور دارای اشكالات حقوقی است، توضیح داد: مغایرت قانونی این رای را با سیاستهای كلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش و قانون خاص متعهدین خدمت به آموزش و پرورش و نیز آثار و تبعات احتمالی آن را برای ریاست دیوان عدالت اداری در قالب درخواست اعمال ماده 91 قانون دیوان عدالت اداری تقاضا كردیم.

اردستانی با بیان اینكه قرار شد كارگروه كارشناسی مربوطه در دیوان عدالت اداری این تقاضا را بررسی كند و در صورت پذیرش، موضوع حسب دستور ریاست دیوان در صحن هیات عمومی دیوان مطرح شود، افزود: دوستان دیوان عدالت اداری وجه غالب بحث پذیرش و ورود به دانشگاه فرهنگیان را دانشجو معلمی نمی‌دانند بلكه وجه غالب این امر را برابر ماده 6 و 7 قانون متعهدین استخدام رسمی و آزمایشی تلقی می‌كنند و با مقررات استخدامی قانون مدیریت خدمات كشوری تطبیق می‌دهند.

مدیركل دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش، تاكید كرد: همه حرف ما این است كه وجه غالب این موضوع ورود و پذیرش در دانشگاه فرهنگیان است و دانشگاه فرهنگیان با توجه به قانون خاص متعهدین خدمت، پذیرش دانشجو معلم می‌كند. یعنی اگر دانشجو تعهد داد و پذیرفته شد، آنوقت برای اینكه از حقوق كارآموزی برخوردار شود حكم رسمی آزمایشی برایش صادر می‌شود. یعنی ابتدا داوطلب دانشجو می‌شود و سپس اگر شرایط قانون را داشت و تعهد داد به عنوان متعهد به خدمت، حكم استخدام رسمی و آزمایشی برایش صادر می‌شوند. ما همه حرفمان این است كه از همان ابتدا كارمند استخدام نمی‌شود.

وی از پیگیری رای مذكور در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و عنوان كرد: با الحاقیه جدید قانون دیوان عدالت اداری، حدود صلاحیت مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از نظارت قضایی دیوان عدالت اداری خارج است و دیوان نمی‌تواند به آن ورود كند. در واقع مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اثر قانونی دارد و دیوان نمی‌تواند به مصوبات این شورا ورود و آن را ابطال كند.

اردستانی خاطر نشان كرد: پیشنهاداتی برای بررسی این رای دیوان عدالت اداری داریم كه یكی از آنها پیگیری امر از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی است. ما در حال بررسی همه گزینه‌های پیش رو هستیم. این امر را هم از طریق داشتن یك مصوبه در این خصوص در شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم از طریق اعمال ماده 91 قانون دیوان عدالت اداری و هم نهایتا از طریق قانون گذاری در مجلس پیگیری می‌كنیم.

دسترسی سریع