اولین جشنواره موسیقی "سنه" ویژه اقوام ایرانی در سنندج، شهر خلاق موسیقی با شركت گروه هایی از 18 قوم آغاز بهكار كرد.
دبیر اجرایی اولین جشنواره موسیقی"سنه" ویژه اقوام ایرانی در مراسم افتتاحیه این جشنواره در سالن پردیس سینمایی بهمن سنندج، اظهار كرد: از زمان فراخوان جشنواره، 4521 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد كه از میان آنها 280 اثر توسط هیات داوران انتخاب و تایید شد.
علی مرادی افزود: 25 گروه از 18 قوم مختلف از سراسر كشور برای اجرای در اولین جشنواره موسیقی اقوام ایرانی در كردستان انتخاب شده ایت كه از 8 تا 11 مهر در مناطق مختلف سنندج، برنامه اجرا میكنند.
وی با بیان اینكه هفت گروه موسیقی از كردستان نیز در این جشنواره حضور دارند، اضافه كرد: تاریخ اقوام ایرانی سرشار از اسطورههای بی بدیل است كه در كردستان هم، آوازه این هنر به بلندای قلههای سر به فلك كشیدهاش استوار است.
وی با ابراز امیدواری مبنی بر اینكه نتهای زندگی همه مردم ایران آنگونه شاد باشد كه در سرچوپی كردی روایت می شود، ادامه داد: هر قوم در ترانه و روایت موسیقیاش داستانی دارد كه یا روایت عشقی آسمانی است و یا اسطورههای مهر و ظلم ستیزی را در متن خود دارد.
مدیركل صداوسیمای مركز كردستان، این جشنواره را ضرب آهنگ حماسه و پاسداشت همدلی اقوان ایرانی برشمرد كه با هر زادبوم و هر نگاهی، سرودشان ملی و پرچم همیشگی با نشان الله دیدنی است.
مرادی گفت: اقوام ایرانی، رنگینكمانی هستند كه هر رنگش به تنهایی نمی تواند كمال را به زیبایی روایت كند.
وی افزود: در این جشنواره، سفیرانی از 18 قوم از ایران زمین را پذیرا هستیم.
9 آبان 1398 با اعلام یونسكو، سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در فهرست ثبت جهانی قرار گرفت.
ثبت جهانی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی از سوی سازمان فرهنگی یونسكو اتفاقی تاریخی برای كردستان بود و رسانهها، هنرمندان این عرصه و مسوولان اجرایی نقش بزرگی در پایداری نام این شهر در لیست آثار جهانی داشتند.