با حذف واسطه ها بازار گوشت به ثبات می رسد

وزیر جهادكشاورزی گفت: با توجه به زمان بر بودن ایجاد چرخه صنعتی در تولید گوشت قرمز، شركت پشتیبانی امور دام با رویكرد جدید در تولید قراردادی برای كوتاه شدن دست سوداگران و برچیدن واسطه‌ها از مسیر تولید تا سفره، بازار آن را به ثبات خواهد رساند.

1402/08/08
|
12:56
|

محمدعلی نیكبخت در جلسه شورای معاونین و سازمان‌های تابعه گفت: این برنامه‌ها شامل اجرای كامل رفع تداخل و صدور سند اراضی، كاشت یك میلیارد درخت، مولدسازی، تداوم پایداری بازار مرغ و گوشت قرمز، نهاده‌های كشاورزی، خودكفایی در محصولات راهبردی و افزایش ضریب خودكفایی در تولید سایر محصولات، توسعه كشت گلخانه‌ای، آموزش و ترویج، احیای واحد‌های تعطیل و نیمه تعطیل تولیدی، مدیریت عرضه و تقاضای بازار محصولات كشاورزی است.
وی با برشمردن صدور اسناد و رفع تداخل به عنوان اولویت اول نشست، تاكید كرد: در بحث امور اراضیِ قرارگاه صدور سند و رفع تداخل، پایان سال جاری برای رفع تداخلات در نظر گرفته شده و عملیات صدور سند هم در سال آینده خاتمه می‌یابد.
وی طرح كاشت یك میلیارد درخت را تعهد ملی و مورد تاكید اركان نظام دانست و گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری؛ ظرفیت وزارت، بسیج، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها و مشاركت مردمی را پای كار آورده و این طرح بزرگ، ملی و مورد تاكید مقام معظم رهبری را با موفقیت به پایان رساند.
وزیر جهاد كشاورزی مولدسازی را اولویت دیگر این نشست دانست و تصریح كرد: در این مورد 25- 30 همت پیش‌بینی بودجه برای وزارت جهاد كشاورزی شده است و مسئولیت اجرای آن بر عهده قائم‌مقام وزیر است.
نیكبخت تداوم افزایش تولید و جوجه‌ریزی را عامل مدیریت عرضه و تقاضا عنوان كرد و روند موفقیت‌آمیز تنظیم بازار مرغ را در ماه‌های پیش‌رو با توجه به حجم بالای مصرف این ماده غذایی در كشور، منوط به حفظ میزان مرغ پای كشتار با كمك همه عوامل دخیل از جمله بازرگانی و تامین به موقع نهاده دانست.
وی در این باره افزود: بازسازی ظرفیت‌های تولید انجام شود و تا پایان اسفند سال جاری تجهیز در جوجه‌ریزی مادر و اجداد سرعت گرفته و شرایط پایداری تولید مرغ كشور برای سال نو و ماه مبارك رمضان تداوم یابد.
وزیر جهادكشاورزی با تاكید بر تولید گوشت قرمز افزود: با توجه به زمان بر بودن ایجاد چرخه صنعتی در تولید گوشت قرمز، شركت پشتیبانی امور دام با رویكرد جدید در تولید قراردادی برای كوتاه شدن دست سوداگران و برچیدن واسطه‌ها از مسیر تولید تا سفره، بازار آن را به ثبات خواهد رساند، ورود به واحد‌های صنعتی، پرواری‌بندی، عشایری و بنگاه‌های اقتصادی برای انعقاد قرارداد تولید گوشت و دام نرینه برای كشتار از جمله این راهكار‌ها است.
نیكبخت در تولید نهاده‌های كشاورزی از لزوم خودكفایی در تامین كود مورد نیاز كشاورزی گفت: بیش از 30 كارخانه برای تولید كود پتاس و فسفات در كشور ایجاد شده است و با توجه به فراوانی معادن پتاس می‌توانیم در این ماده علاوه بر تامین نیاز داخل، صادركننده آن هم باشیم.
وزیر جهادكشاورزی با اشاره از حمایت تولید داخلی گفت: باید؛ صنعت و بازرگانی در خدمت تولید داخل قرار گیرد، بازرگانان برای كسب مجوز واردات و ثبت سفارش تعهد خرید محصول داخلی ارایه دهند، این موضوع در مركبات، دانه‌های روغنی، چای و برنج و دیگر كالا‌های كشاورزی تولید داخل مورد توجه قرار گیرد؛ وارد كنندگان روغن خام و دانه روغنی موظف به خرید دانه داخلی شود.
نیكبخت معطل ماندن بیش از 5 هزار طرح صنعتی نیمه كاره با 40 - 95 درصد پیشرفت كار به ارزش 300 هزار میلیارد تومان را از دیگر موانع تولید برشمرد و گفت: این طرح‌ها برای بهره‌برداری نیازمند 180 همت است كه در صورت اختصاص منابع می‌تواند با فراوری 30 میلیون تن محصول كشاورزی از خام فروشی جلوگیری كرده و با ایجاد اشتغال و خلق ثروت، ارزآوری قابل توجه از طریق صادرات فراورده را برای كشور فراهم كند.
وزیر جهادكشاورزی گفت: كشاورزی مزیت مطلق نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی كشور، حتی بخش خدمات دارد و می‌توان با بكار‌گیری سرمایه مردمی و ترغیب دولت به اختصاص منابع برای احیای طرح‌های بزرگ معطل مانده با تعهد ایجاد اشتغال و ثروت در میان مدت، گام بزرگی در توسعه كشور برداشت.
وی بار دیگر بر اجرای برنامه خودكفایی در 5 محصول راهبردی؛ گندم، برنج، جو، پنبه و شكر و افزایش ضریب خودكفایی در سایر محصولات كشاورزی با شروع فصل زراعی جاری تاكید كرد.

دسترسی سریع