وزیر راه و شهرسازی گفت: ایران و تركمنستان توافق كردند در توسعه كریدورهای شمال- جنوب و شرق- غرب با هم بیش از گذشته همكاری كنند.
از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در مراسم افتتاحیه همایش اقتصادی تجار و بازرگانان كه در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه ایران پروژه در تركمنستان برگزار شد، از شكوفایی روابط تجاری میان ایران و تركمنستان خبر داد و گفت: گشایشها میان روابط بازرگانی دو كشور با عزم و اراده و رویكرد هوشمندانه و آینده نگر میان مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی و شركتهای توانمند دو طرف در حال تحقق است.
توافق ایران و تركمنستان برای تكمیل راهگذرهای جهانی
وزیر راه و شهرسازی و رئیس كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی ایران و تركمنستان برگزاری نمایشگاه تخصصی "ایران پروژه" را فرصتی برای ارائه توانمندیهای ایران برای عموم دانست و افزود: زمینه برای تبادل اطلاعات و تجارب و همچنین شناسایی متقابل ظرفیتها و امكانات دو كشور فراهم شده است.
بذرپاش تصریح كرد: بدون شك ظرفیتهای بالقوه و نهان برای انعقاد و اجرای قراردادهای تجاری بین شركتهای ایرانی و تركمنستانی در همه زمینهها فراهم است چرا كه در این رویداد بیش از 90 شركت فعال ایرانی در گروههای تولیدات فولادی، تجهیزات و مصالح ساختمانی، خدمات فنی و مهندسی، آب و برق و انرژی نفت، گاز و پتروشیمی دانش بنیان حضور دارند.
رئیس كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی ایران و تركمنستان گفت: شركتهای حاضر در این نمایشگاه اختصاصی از جمله شركتهای بزرگ و معتبر در سطح ملی و بین المللی به شمار میروند كه خدمات این شركتها قابل رقابت با شركتهای بزرگ و مطرح بین المللی است.
وزیر راه و شهرسازی كشورمان اعلام كرد: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد برای ارتقاء همكاریهای دوجانبه و همچنین در مسیر صلح و دوستی منطقهای و بین المللی تجارب شركتهای ایرانی را با شركتهای سایر كشورها به ویژه كشور دوست و همسایه و برادر تركمنستان به اشتراك بگذارد.
وی تاكید كرد: ایران و تركمنستان بازیگران مهم راهگذرها و كریدورهای شمال- جنوب و شرق- غرب هستند و دو كشور توافق كرده اند در توسعه كریدورها با هم همكاری كنند.
رئیس كمیسیون مشترك همكاریهای اقتصادی ایران و تركمنستان افزود: كریدور شرق- غرب نقش مهمی میان دو كشور در راه ابریشم برعهده دارند. از طرف دیگر باید به این نكته اشاره كنم كه بازارچههای مرزی نقش اساسی در توسعه اقتصادی دو كشور دارد با اینكه مرز خشكی و دریایی مزیت بهره گیری از بازارچههای مرزی را دوچندان كرده است.
بذرپاش افزود: در حوزه برق، حضور شركتهای فعال ایرانی در این بخش به همراه تسویه حساب اجرای طرحها و واردات برق از طریق تهاتر نشان از توسعه و تعمیق روابط دو كشور ایران و تركمنستان است.
وی با بیان اینكه تركمنستان به بندر چابهار ایران از طریق ریل، متصل و این كشور را به دریاهای آزاد فراهم میكند، افزود: تركمنستان برادر و شریك راهبردی ایران است.