رئیس جمهور تاكید كرد : رسیدن به مبادلات تجاری 30 میلیارد دلاری هدف گذاری ایران و تركیه برای توسعه روابط اقتصادی است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی همچنین از چهارمین نشست مشترك راهبردی دو كشور خبر داد و گفت: دو كشور ایران و تركیه به عنوان دو كشور اسلامی، دوست و قدرتمند در منطقه، امروز لنگر ثبات در منطقه و خاورمیانه هستند.
وی با ابراز امیدواری برای توسعه روابط دو كشور در سال های آینده خاطرنشان كرد: در سال های اخیر روابط دو كشور در زمینه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی روز به روز در حال توسعه بوده است.
رئیس جمهور با اعلام اینكه امروز جلسه ای خصوصی با رئیس جمهور تركیه داشته است گفت: در جلسه مشترك راهبری درباره توسعه روابط دو كشور تصمیمات مهمی اتخاذ شد.
وی افزود: توسعه روابط بانكی بین دو كشور و تجارت با پول ملی ایران و تركیه از تصمیمات مهم امروز بود.
رئیس جمهور نهایی شدن این تصمیمات را تا پایان هفته آینده اعلام كرد.
هدفگذاری ایران و تركیه برای رسیدن به مبادلات 30 میلیارد دلاری
رئیس جمهور تاكید كرد : رسیدن به هدف 30 میلیارد دلار مبادلات تجاری هدف گذاری ایران و تركیه برای توسعه روابط اقتصادی است .
آقای روحانی در مصاحبه مشترك با همتای تركیه ای خود از امادگی جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش سرمایه گذاران تركیه در بخشهای گردشگری، نفت و گاز خبرداد و افزود : در مذاكرات دوجانبه مقرر شد برای تسهیل در تبادلات تجاری و توسعه ترانزیت كالا فعالیت در سه نقطه مهم مرزی بین دو كشور 24 ساعته شود.
وی اضافه كرد: برهمین اساس دو مرز مشترك كشور از فردا آماده ارائه خدمات 24 ساعته هستند و یك مرز نیز پس از اتمام كارهای ساختمانی 24 ساعته خواهد شد .
رئیس جمهور از آمادگی پذیرش سرمایه گذاران تركیه در زمینه گردشگری و فعالیت مشترك آژانس های مسافرتی دو كشور خبرداد و گفت : در مذاكرات دو جانبه مقرر شد تا طرف تركیه گاز بیشتری از ایران خریداری كند و برهمین اساس مذاكرات بین دو وزاتخانه مربوطه اغاز خواهد شد و ایران اماده پذیرش سرمایه گذاران تركیه در بخش گاز است .
اقای روحانی با بیان اینكه بحث در مورد مسائل منطقه و مسئله همه پرسی در اقلیم كردستان محور دیگر مذاكرات با اقای رجب طیب اردوغان بود افزود: هدف نهایی دو كشور ایجاد صلح و ثبات و امنیت در منطقه است و همكاری های سه كشور ایران تركیه و روسیه برای ایجاد ثبات و امنیت در سوریه و همكاری های سه جانبه ایران و تركیه و عراق در زمینه مسئله اقلیم كردستان عراق مورد تاكید قرار گرفت .
وی با تاكید براینكه دو كشور به هیچ وجه تجزیه طلبی در عراق وسوریه را نمی پذیرند گفت : دو كشور تشدید اختلافات قومی و مذهبی را كه از سوی طایفی گران و بیگانگان برای منطقه طراحی شده است به هیچ عنوان نمی پذیرند و براین باوریم كه عراق وسوریه یك كشور واحد هستند و تجزیه این كشورها به هیچ وجه قابل قبول نیست.
قدرت های منطقه اجازه فعالیت به تروریسم نمی دهند
رئیس جمهور مبارزه با تروریسم را یكی از اهداف مهم ایران و تركیه دانست و گفت: تروریست ها بدانند كه قدرت ها و دولتهای منطقه اجازه فعالیتهای ناجوانمردانه و ضد انسانی را به آنها نخواهند داد.
آقای روحانی در ادامه نشست خبری مشترك با همتای تركیه ای خود، مردم كردستان عراق را همسایگانی خوب و برادرانی عزیز برای ایران خواند و تصریح كرد: ما نمی خواهیم بر مردم كردستان عراق فشاری وارد كنیم اما تصمیمات اشتباهی كه از سوی برخی از سران این اقلیم اتخاذ شده است باید جبران كنند.
وی افزود: بنابراین سه كشور تركیه، ایران و عراق ناچارند تا با اقدامات جدی و ضروری اهداف راهبردی خود را در منطقه تامین كنند.
رئیس جمهور مبارزه با تروریسم را یكی از اهداف مهم دو كشور خواند و گفت: ما با هر گروه تروریستی در هر كجا و با هر نامی چه داعش ، چه جبهه النصره و چه پ ك ك و یا هر اسم و عنوان دیگری باید مبارزه كنیم.
آقای روحانی خاطرنشان كرد: تروریسم باید بداند كه قدرت های منطقه اجازه فعالیتهای ناجوانمردانه و ضد انسانی را به آنها نخواهند داد.