آمریكا در پی ایجاد «اسرائیل جدید» در منطقه است

رهبر انقلاب با اشاره به منافع آمریكا و رژیم صهیونیستی از برگزاری همه‌پرسی در منطقه كردستان عراق، خاطرنشان كردند: آمریكا و قدرت‌های خارجی، غیرقابل اعتماد و در پی ایجاد یك «اسرائیل جدید» در منطقه هستند.

1396/07/13
|
11:36
|

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب (چهارشنبه) در دیدار آقای رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری تركیه و هیئت همراه، با تأكید بر لزوم افزایش همكاری‌های اقتصادی دو كشور، توافق و همكاری ایران و تركیه در مسائل مهم دنیای اسلام را بسیار مهم و اثرگذار خواندند و با اشاره به منافع آمریكا و رژیم صهیونیستی از برگزاری همه‌پرسی در منطقه كُردستان عراق، خاطرنشان كردند: آمریكا و قدرت‌های خارجی، غیرقابل اعتماد و به دنبال ایجاد یك «اسرائیل جدید» در منطقه هستند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به مشكلات جدی در جهان اسلام از شرق آسیا و میانمار تا شمال افریقا، گفتند: در مقابل این مشكلات، اگر ایران و تركیه در مسئله‌ای به توافق دست پیدا كنند، آن توافق قطعاً محقق خواهد شد و نفع آن به هر دو كشور و به دنیای اسلام خواهد رسید.
ایشان با تأكید بر لزوم گسترش همكاری‌های اقتصادی دو كشور، افزودند: متأسفانه با وجود ظرفیت‌های فراوان، سطح همكاری‌های اقتصادی در چند سال اخیر هیچ پیشرفتی نكرده و باید در این خصوص، بیش از پیش تلاش و فعالیت كرد.
رهبر انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی از همكاری‌های ایران و تركیه در اجلاس آستانه و روند رو به بهبود قضایای سوریه در اثر این همكاری‌ها، افزودند: البته مسئله داعش و تكفیری‌ها به این شكل پایان نخواهد یافت و حل این مسئله، نیازمند یك برنامه بلندمدت و واقعی است.
ایشان در ادامه، برگزاری همه‌پرسی در كردستان عراق را خیانت به منطقه و موجب تهدید آینده آن، خواندند و با اشاره به عوارض درازمدت این اقدام برای همسایگان، تأكید كردند: ایران و تركیه باید در مقابله با این حادثه، هر اقدام ممكن را انجام دهند و دولت عراق نیز باید در این قضیه به صورت جدی، تصمیم‌گیری و اقدام كند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، «همكاری، همفكری و تصمیم‌های واحد و جدی سیاسی و اقتصادی» از سوی ایران و تركیه در مقابله با این قضیه را بسیار مهم دانستند و خاطرنشان كردند: نگاه آمریكا و دولت‌های اروپایی به این موضوع با نگاه ایران و تركیه كاملاً متفاوت است و آمریكا مایل است كه همواره یك عامل ایذایی علیه ایران و تركیه در اختیار داشته باشد، بنابراین به آمریكایی‌ها و اروپایی‌ها و مواضع آنها به هیچ‌وجه نمی‌توان اعتماد كرد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور تركیه افزودند: همچنان كه اشاره كردید، از حوادث اخیر در درجه اول رژیم صهیونیستی و بعد از آن، آمریكایی‌ها سود می‌برند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تلاش دشمنان برای مشغول‌سازی ایران و تركیه و دور كردن دو كشور از مسائل مهم منطقه، افزودند: قدرت‌های خارجی و بویژه رژیم صهیونیستی به‌دنبال ایجاد یك «اسرائیل جدید» در منطقه و بوجود آوردن وسیله‌ای برای اختلاف و نزاع هستند.
ایشان تأكید كردند: باید با نگاهی بلندمدت و راهبردی به قضایای اخیر، تصمیمات جدی و سریع گرفت و در قالب اقدام واحد، با این موضوع مقابله كرد.
در این دیدار كه آقای روحانی رئیس جمهور كشورمان نیز حضور داشت، آقای «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری تركیه با تأكید بر لزوم ایجاد اتحاد قدرتمند بین ایران و تركیه در منطقه، گفت: در مذاكرات با رئیس جمهور اسلامی ایران در خصوص سوریه و عراق توانستیم به جمع‌بندی برسیم.
رئیس‌جمهور تركیه با اشاره به لزوم اقدامات مشترك و همزمان ایران، تركیه و عراق در مسئله كردستان عراق، گفت: بر اساس اسناد و شواهد غیرقابل انكار، آمریكا و اسرائیل در خصوص مسئله كردستان به یك توافق كلی رسیده‌اند و بارزانی با برگزاری همه‌پرسی، خطایی غیر قابل بخشش مرتكب شد.
آقای اردوغان با بیان اینكه به‌جز اسرائیل، هیچ‌كس كردستان عراق را به رسمیت نشناخته است، گفت: همسایگان عراق، قطعاً نمی‌توانند این تصمیم را قبول كنند، بنابراین مسئولان كردستان عراق از این پس قدمی نمی توانند بردارند و راه رهایی نخواهند داشت.
رئیس‌جمهور تركیه با بیان اینكه آمریكا، فرانسه و اسرائیل می خواهند كشورها را در خاورمیانه تجزیه، و از این شرایط به نفع خود بهره برداری كنند، خاطرنشان كرد: آنها برای سوریه نیز همین نقشه را دارند و اتحاد و تصمیم واحد ایران و تركیه در این خصوص بسیار مهم است.
آقای اردوغان با تأكید بر لزوم افزایش همكاری‌های اقتصادی دو كشور تا سطح 30 میلیارد دلار، افزود: كارهای فراوانی وجود دارد كه می‌توانیم با همكاری یكدیگر انجام دهیم اگرچه عده‌ای از گسترش این همكاری‌ها خوشحال نخواهند شد و تلاش خواهند كرد كه این گام‌های مثبت را متوقف كنند.
رئیس‌جمهور تركیه ابراز امیدواری كرد با برگزاری سالانه شورای راهبردی در ایران و تركیه، تصمیمات و توافقات به طور جدی عملیاتی شود.

دسترسی سریع