رییس مركز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت: ارسال پیامك به 23 میلیون ایرانی در پویش ملی سلامت/غربالگری بیش از 10 میلیون نفر

رییس مركز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی از ارسال پیامك به 23 میلیون نفر در كشور برای شركت در پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و فشارخون بالا خبر داد و گفت: 10 میلیون و 220 هزار نفر در این پویش غربالگری شدند.

1402/09/18
|
13:55
|

كوروش اعتماد روز شنبه در یك نشست خبری كه در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: در این پویش 145 هزار مورد جدید مشكوك به پرفشاری خون، 85 هزار مورد جدید مشكوك به دیابت، یك میلیون و 780 هزار نفر در معرض فشارخون بالا و 600 هزار نفر در مرحله پیش دیابت شناسایی شدند.
وی تاكید كرد: افراد غربالگری شده در پنج گروه بسته های آموزشی برای ارتقای سواد سلامت دریافت می كنند.
اعتماد، اصلاح رژیم غذایی و پیاده روی به مدت نیم ساعت در روز را در پیشگیری از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا موثر دانست و گفت: دانشگاه علوم پزشكی مازندران و كرمانشاه در رتبه اول اجرای این پویش ملی قرار دارند و اجرای آن 20 درصد پوشش كشوری داشته است.
126 هزار مورد مرگ به علت فشار خون بالا
رییس شبكه مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سالانه 360 هزار مورد مرگ در كشور رخ می دهد كه علت 50 درصد این مرگ ها (180 هزار مورد) بیماری‌های قلبی و عروقی ( 126 هزار مورد مرگ ناشی از فشار خون بالا) است.
محسن بارونی تصریح كرد: باید استقبال مردم از پویش ملی سلامت و دریافت بسته های خدمت در پیشگیری از دیابت و فشار خون بالا افزایش یابد.
وی، فشار خون بالا را بیماری خاموش دانست و درباره این بیماری اظهار داشت: سكته‌های مغزی و قلبی از مواردی است كه به علت فشارخون بالا رخ می‌دهند و هزینه‌های هفتگی را برای بیمار و نظام بهداشت و درمان در پی دارد.
رییس شبكه مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به مشاركت 70 هزار كادر درمان در پویش ملی سلامت از مردم خواست برای غربالگری دیابت و فشارخون بالا به پایگاه‌های سلامت و مراكز بهداشتی مراجعه كنند.
بارونی تاكید كرد: با هر كدملی یك پرونده سلامت تشكیل و با اجرای این پویش‌ها این پرونده تكمیل می‌شود.
وی گفت: 75 درصد مردم ساكن در روستاها سالانه برای دریافت خدمت به مراكز درمانی مراجعه می كنند در حالی كه میزان مراجعه مردم به مراكز درمانی در شهرها 25 درصد است؛ هرچند در همه محلات، پایگاه‌های سلامت شهری وجو دارد و مردم باید به این مراكز مراجعه و بسته های خدمت را دریافت كنند.
افراد مبتلا به فشار خون بالا و دیابت تحت مراقبت قرار می‌گیرند
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز اظهار داشت: افراد شناسایی شده در قالب پرونده الكترونیك تحت مراقبت قرار می‌گیرند.
حسین فرشیدی تاكید كرد: در نتیجه اجرای پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و پرفشاری خون، زیر 30 درصد پوشش انجام شده و از مردم می خواهیم در این پویش مشاركت كنند.
وی با بیان اینكه دیابت و پرفشاری خون بیشترین تاثیر را در مرگ و میر دارد، افزود: پویش ملی سلامت با محوریت دیابت و پرفشاری خون از جمله اقدامات پیشگیرانه برای كاهش مرگ و میر در حال اجراست.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: دسترسی مناسب به مراكز بهداشتی و درمانی، منجر به افزایش پوشش خدمات حوزه سلامت می شود تا در نتیجه اجرای این پویش‌ها، 10 سال دیگر سكته های قلبی، مغزی و قطع عضو كاهش یابد همچنین آموخته های پویش ملی سلامت در برنامه های آینده این وزارتخانه مورد استفاده قرار می گیرد.
فرشیدی افزود: در تهران و شهرهای بزرگ مراكز ثابت سلامت نیاز داریم زیرا بسیاری از آنها استیجاری هستند و دسترسی به تكنولوژی و آموزش جدید برای شبكه مدیریت بهداشت ضروریست.
به گفته وی، محتوای جدید ارائه خدمت نیز برای تقویت شبكه مدیریت بهداشت نیاز است و خود مراقبتی از برنامه های مهم در برنامه سلامت خانواده به شمار می‌آید.



دسترسی سریع