منافع برجام غیرقابل بازگشت است

رییس جمهور با تاكید بر غیرقابل بازگشت بو دن منافع برجام گفت: نه ترامپ و نه 10 تا مثل ترامپ هم اگر در دنیا درست بشوند نمی توانند برجام را برگردانند.

1396/07/15
|
11:28
|

به گزارش خبرنگار خبرگزاری­ صداوسیما،­ آقای روحانی با اشاره به اهمیت مهر ماه و آغاز دوران تحصیلات ابتدایی و دانشگاهی در كشور گفت: ما هر چه در كشور داریم از علم و دانش است .
وی با اشاره به مصادف شدن مهرماه امسال با ایام سوگواری و تعظیم سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) و یاران باوفایش افزود: قیام امام حسین (ع) بزرگ ترین منبع فرهنگی و انگیزشی برای جامعه ما در مسیر معنویت، استقامت و اصلاح جامعه است .
رئیس جمهور حادث شدن فرهنگ عاشورا و مكتب امام حسین (ع) را یك تابلوی كامل با تمام دقت ها و ظرافت ها عنوان كرد و گفت : معمولاً در حادثه عاشورا و قیام امام حسین (ع) بیشتر به گوشه ای از این تابلو نگاه می كنیم در حالی كه آزادی، آزادگی، ایستادگی، فداكاری و ایثار بخش دیگری از این تابلوی بزرگ است . آقای روحانی افزود: ادب، اخلاق، صلح و دوستی، اصلاح جامعه، هدایت مردم و دلسوزی حتی برای دشمنان بخش دیگری از این تابلوی بزرگ است كه ما كمتر به آن توجه می كنیم .
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در خصوص قیام امام حسین (ع) به تشریح اهداف قیام و اینكه امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام با حاكم مدینه صحبت كرد و با وی با استدلال مذاكره كرد، پرداخت و گفت : زمانی كه حاكم مدینه استدلال امام حسین (ع) را نپذیرفت امام می توانست همانجا جنگ را شروع كند اما از شروع جنگ جلوگیری كرد و از مدینه خارج شد و ماه ها در مكه ماند و با گروه ها و افراد مختلف ملاقات و نامه های زیادی را از مردم كوفه دریافت كرد و سپس در یك مقطعی برای نگه داشتن حرمت حرم از مكه خارج شد .
وی در ادامه با اشاره به اینكه حرمت آبروی مؤمن همانند حرمت كعبه است تصریح كرد : امام حسین (ع) برای اینكه حرمت كعبه شكسته نشود از مكه به سوی كوفه خارج شد.
رئیس جمهور گفت : چقدر آسان در جامعه ما حرمت، جایگاه و شخصیت افراد، افرادی كه خدوم و محبوب مردم هستند راحت ازجانب برخی قلم ها و زبان ها شكسته می شود.
آقای روحانی افزود: دانشگاه برای این است كه ما با مكتب امام حسین (ع) آشناتر شویم و به خوبی بیاموزیم و این مكتب را به اذهان جامعه منتقل كنیم.

عاشورا بزرگ ترین دانشگاه است
رئیس جمهور عاشورا را بزرگ ترین مكتب آموزشی دانست و گفت: عاشورا بزرگ ترین دانشگاه، معلم و عاملی برای وحدت و امنیت ملی ماست.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها، با اشاره به سوال همراهان امام حسین(ع) از ایشان درباره دلیل حمل مقدار زیادی آب با وجود نزدیكی منزلگاه بعدی تصریح كرد: امام حسین(ع) گفتند وقتی به دشمن می رسیم آنها از مسیر دوری با سرعت آمده اند لذا آب همراهشان نیست و تشنه اند.
رئیس جمهور گفت: آیا این رفتار با شعارهایی كه برخی می دهند، منافات ندارد؟ آدمی به فكر دشمن باشد؟ آن كسی كه آمده روبه روی امام حسین(ع) و شمشیر به رخ ایشان می كشد اما امام حسین(ع) دوست ندارد او تشنه باشد لذا برای رفع عطش دشمن از منزل قبل آب را ذخیره می كند.
آقای روحانی به دیدار امام حسین(ع) با حر اشاره كرد و افزود: وقتی به امام حسین(ع) گفته شد كه الان بهترین وقت برای جنگ است چراكه عدد لشكر دشمن كم است و ما می توانیم با آنها بجنگیم و اگر صبر كنیم به تعداد لشكریان اضافه می شود، اما امام حسین(ع) فرمود كه من هرگز دوست ندارم آغازگر جنگ باشم و من هیچ گاه آغازگر جنگ نخواهم بود.
وی با تأكید بر اینكه باید همه ابعاد زندگی اباعبدالله الحسین(ع) را بیاموزیم، گفت: اخلاق امام حسین(ع) مروت، مردانگی، فتوت و احترام را از ایشان بیاموزیم.
رئیس جمهور با اشاره به مروت امام حسین(ع) درخصوص تشنگی دشمنانش افزود: حتی ایشان گفتند كه به اسب های دشمنان هم آب دهید، آنها تشنه اند؛ ما چنین روحیه و جایگاهی می خواهیم.
آقای روحانی عاشورا را بزرگ ترین مكتب آموزشی دانست و گفت: عاشورا بزرگ ترین دانشگاه، معلم و عاملی برای وحدت و امنیت ملی ماست.
رئیس جمهور افزود: خیلی وارد جزئیات نشویم كه چه كسی به چه زبانی و با چه سبكی عزاداری می كند، اصل عزاداری مهم است.
آقای روحانی گفت: همه به احترام امام حسین(ع) به پا می خیزند، یكی سینه می زند، دیگری زنجیر می زند و دیگری می ایستد و كس دیگری هم شربت پخش می كند، خیلی وارد جزئیات نشویم چراكه اساس مسأله مهم است و آن پیوند یك ملت با یك فرهنگ است.
رئیس جمهور افزود: تمام دانشگاه همین است چراكه دانشگاه پیوند جامعه با فرهنگ متعالی بشری است و چیز دیگری نیست.
آقای روحانی گفت: ما می خواهیم پیوند برقرار كنیم، دانشگاه همیشه گذار بوده است.

دانشگاه محل گذار بوده است
رئیس جمهور گفت : دانشگاه همیشه محل گذار بوده است، گذار از یك جامعه با شرایط استبدادی به سمت یك جامعه آزاد و مستقل و گذار از یك جامعه استثمار شده به سمت استقلال جامعه، گذار از شرایط انحصار قدرت تا رسیدن به شایستگی ها و برجستگی های علمی و اخلاقی افراد جامعه.
آقای روحانی افزود : مگر نبود در جامعه حداقل قبل از مشروطه و سال ها بعد از مشروطه كه در آن دوران چه كسانی حاكم بودند یك روستایی زاده ، یك روستایی ، یك كارگرزاده می توانست حاكم باشد؟ می توانست وزیر یا رئیس جمهور و نماینده مجلس باشد؟ مقامات عالیه یا از آن شاهزادگان بود یا خاندان آنها یا از آن ارباب ها و ملاكین بود.
وی ادامه داد : هر كسی نمی توانست به مقام و مرتبه مدیریتی جامعه برسد. انحصاری بود و این انحصار را چه كسانی شكستند ؟ حوزه و دانشگاه . دانشگاه و حوزه در كنار یكدیگر این انحصار را شكستند و اكنون مدیران عالی جامعه ما اكثریت قریب به اتفاق آنها یا تحصیلكرده دانشگاه هستند و تعدادی از آنها نیز تحصیلكرده حوزه .
رئیس جمهور گفت : مبنا این نیست كه از كدام خانواده اند . اجداد و یا پدرش كه بوده است هیچ وقت ما در انتخاب وزیر و یا انتخاب مدیر كل و یا انتخاب استاد و رئیس دانشگاه آیا فكر می كنیم كه حسب و نسب پدر و مادرش كه بوده است و یا اجداد و جایگاه اجتماعی اش چه بوده است؟ بلكه این انتخاب بر اساس شایستگی خود فرد است.
وی افزود : این خیلی جایگاه مهمی است و در این كشور نبود بلكه حوزه و دانشگاه این كار را كردند ، دانشگاه امروز متولی تربیت مدیران جامعه است و البته استادان برجسته ای كه هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ اخلاقی و هم از لحاظ رفتاری خیلی مهم است كه استاد با شاگرد چگونه برخورد می كند .
آقای روحانی گفت : البته در آن سال هایی كه ما دانشجوی همین دانشگاه تهران بودیم سال های 47 و 48 واقعاً استادان دانشگاه متفاوت بودند همه آنها تحصیلكرده و دارای مدارج عالی بودند اما اخلاقشان ، رفتارشان و برخورد و دلسوزی شان متفاوت بود و یك استاد نیز داشتیم كه استاد اقتصاد ما بود همیشه در ترم اول و در ساعت كلاس اول آنقدر سخنرانی می كرد كه عده ای را از دانشگاه پشیمان می كرد و همیشه در كلاس اول این استاد ده، پانزده دانشجو استعفا و دانشگاه را رها می كردند .
وی افزود : آدم جالبی بود و توضیح می داد كه برای چه به دانشگاه آمده ای و می خواهی چكار كنی، در این دانشگاه پول در نمی آید، اگر می خواهی به پول برسی راه دیگری دارد و یك دانشجوی بااستعدادی نیز داشتیم كه بر همین مبنا از ما خداحافظی كرد و گفت من فهمیدم راه درستی را انتخاب نكردم و به مشهد رفت و مغازه ای باز كرد و تاجر شد و اكنون از پولدارهای بالای مشهد است .
رئیس جمهور گفت: در واقع استادها مختلف و متفاوت بودند بعضی ها انقلابی بودند و بعضی ها نیز بسیار شجاع بودند و افراد متفاوتی بودند اما اخلاق، رفتار و نحوه نمره دادن استاد بسیار تاثیرگذار بود كه البته این مربوط به قدیم است و داستان مربوط به 48 سال پیش است .
وی افزود : یك عده ای از استادان بودند كه در دانشگاه معروف به استادان وجبی بودند و در واقع سوالات تستی كمتر بود و بیشتر تشریحی بود و می گفتند این استاد هر چه بیشتر بنویسی نمره بیشتری می دهد و وجبی است و كاری ندارد كه چه می نویسی و تا حدی نیز درست می گفتند من از خودش پرسیدم كه اینگونه درباره شما می گویند كه می گفت من دو، سه سطری می خوانم وقتی می بینیم درست نوشته و زیاد هم نوشته نمره می دهم .
آقای روحانی گفت : خیلی مهم است كه برخورد استاد حتی در دادن نمره و حتی در تشویق كردن و نگاه به شاگرد همه اینها مهم است و در كنار هم دانشگاه ایده آل را برای ما می سازد .
وی افزود : شما دانشگاهیان تربیت كننده مدیران جامعه و حل المسائل دادن برای مسائل معضل جامعه هستید و اولین معضل نیز خود دانشگاه است اول باید مسئله خود دانشگاه را حل كنید ممكن است شما ایرادهایی به مسئولان داشته باشید و حق هم باشد .
رئیس جمهور ادامه داد : من خودم چون این را صریح در شورای عالی انقلاب فرهنگی زیاد گفته ام و هم در جلسات دولت گفته ام معلوم نیست كه راه خوبی را انتخاب كرده باشیم. ما دانشگاه و مدیریت دانشگاه و اداره دانشگاه را قطعه قطعه كرده ایم و هر جایی یك مسئولی گذاشتیم یكی مسئول دین مردم و یكی مسئول علم مردم است و یكی مسئول انقلاب است اینگونه نیست و نباید این تقسیم بندی ها انجام بگیرد .

اساس علم و دانشگاه بر مبنای رقابت است
رئیس جمهور گفت : حالا رشته پزشكی و غیرپزشكی هم كه برخی گفته اند در كنار هم قرار بگیرد باید بررسی شود در مجلس شورای اسلامی برخی پزشكان نماینده مجلس این اصرار را كردند البته رای آوردن و نیاوردنش هم خیلی نزدیك بود .
آقای روحانی افزود : باید ببینیم اگر مصلحت جامعه چیز دیگری است بحث كنیم و لایحه آن را تقدیم مجلس كنیم تا این دو رشته در كنار هم قرار بگیرد .
وی گفت : اساس علم و دانشگاه بر مبنای رقابت است، مقام استاد نیز بر مبنای رقابت است حالا رتبه ها بر اساس مقاله و رساله محاسبه می شود شاید درست باشد اما خیلی چیزهای دیگر مطرح است كه ما آن را در نظر نمی گیریم استادی كه جزوه امسالش با جزوه ده سال پیش تفاوتی ندارد آیا باید رتبه بگیرد؟ یا آن فردی كه دائم در حال دانشوری است؟
رئیس جمهور افزود: هیچ گاه ما در علم متوقف نمی شویم در اخلاق و فضیلت هم چنین است، باید مسیر را ادامه داد خداوند در قرآن می فرماید عبادت و پیشرفت معنوی تا روز مرگ یعنی حتی تا آن زمان ادامه دارد.
آقای روحانی گفت : مهم است با چه متدی رقابت ها را درست كنیم؛ بله دانشگاه تهران یك دانشگاه پرآوازه بوده است اما باید در میان دانشگاه های ما و در درون كلاس های ما رقابت باشد باید دانشجوها با همدیگر رقابت كنند .
رئیس جمهور افزود : ما یك رقابت آن هم ناسالم درست كرده ایم از میان جناح های سیاسی كه معلوم نیست درست باشد .
وی ادامه داد: در انتخابات شركت می كنیم همه باید تشویق شوند هر كسی در انتخابات تلاش كرده از هر جناحی به خاطر مشاركت باید جایزه بگیرد اما یك جناح جایزه می گیرد یك جناح تنبیه می شود، این می شود انتخابات، این می شود مشاركت عمومی یا سرمایه اجتماعی؟
آقای روحانی گفت : حالا البته شاید بعضی از دستگاه ها بیكارند و باید یك شغلی داشته باشند و ناچارند عده ای را احضار كنند، یك جناحی از اول دیوارش كوتاه ساخته شده و اگر كسی خیلی تاثیرگذار باشد و مثلا برای تشویق جامعه ، مردم را تَكرار كند كه بیایند پای صندوق اینها نباید تشویق شوند، آیا تشویق و تنبیه برای همین است؟ یك جناح همیشه تشویق می شود و یك جناح همیشه تنبیه؛ باید این مسیر را رها كنیم .
وی افزود : چند بار تجربه كرده ایم؟ یك بار تجربه كردید در سال 92 دوباره در سال 94 و دو مرتبه در سال 96 ؛ از تجربه باید استفاده كنیم بگذاریم یك رقابت آزاد در جامعه باشد.
رئیس جمهور گفت: در اقتصاد و علم و مدیریت انحصار خطرناك است، رقابت و مشاركت را آزاد بگذاریم همه باید برای نقد آزاد باشند به ویژه در دانشگاه ها .
آقای روحانی افزود : اگر كسی حرفی در كلاس بزند ، صحبتی بكند ، بحثی بكند و مورد پسند من نباشد باید تشویق شود و در مسیر تشویق قرار بگیرد و دانشگاه برای این است كه مسائل و پیچیدگی های جامعه ما را حل و فصل كند .

بیكاری از 12 و 7 دهم در سال گذشته به 11 و نیم درصد رسید
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینكه براساس نیاز شغلی باید به دانشگاه و كلاس دانشگاه نیاز داشته باشیم، گفت: اگر همینگونه دائم دانشجو تربیت كنیم و بعد به دنبال شغل آن باشیم با مشكل مواجه خواهیم شد، مگر هر شغلی نیاز به دانشگاه دارد و یا نیاز به تحصیلات تكمیلی؟
آقای روحانی با اشاره به اینكه مدیریت نیروی انسانی بر مبنای هرم امكانپذیر است نه استوانه، افزود: چه تعداد دكتر نیاز داریم؟ چه تعداد فوق لیسانس نیاز داریم؟ مدارك تحصیلی زیاد درست می كنیم و بعد می گوییم شغل آن نیست، اما در دنیا كشورهای مختلف بررسی كرده و براساس مشاغل نیاز به تحصیلات را سنجیده اند، نیاز به اینكه چه تعداد تحصیلات لازم است و چند درصد تحصیلات نمی خواهد.
رئیس جمهور با اشاره به اینكه قطعا به تخصص نیاز است، خاطرنشان كرد: خیلی مهم است كه ما دانشگاه را بر مبنای نیاز مدیریتی جامعه و رفع مشكلات جامعه تنظیم كنیم البته این به آن معنی نیست كه اگر همه اینها هم تنظیم شود ما برای اشتغال مشكل نداشته باشیم.
آقای روحانی با اشاره به كم شدن بیكاری از سال گذشته تاكنون گفت: میزان بیكاری از 12 و 7 دهم در سال گذشته به 11 و نیم درصد در سال جاری رسیده و این به آن معنی است كه این مسیر حركت برای اشتغالزایی درست انتخاب شده است اما باید سرعت بیشتری به آن ببخشیم.
رئیس جمهور یكی از مهم ترین اولویت ها را امید دادن به نسل جوان برای آینده كشور دانست.

در مذاكرات هسته ای قدرت سیاسی را برای جهانیان روشن كردیم
رئیس جمهور گفت: ما به عنوان توانمند سیاسی در صحنه مذاكرات با قدرت ظاهر شدیم.
آقای روحانی ادامه داد: امروز دانشجویان باید در مسائل روز پیشرو باشند ما نمی خواهیم بگوییم دانشجویان دیپلمات باشند اما باید دانشجویان مسائل را خوب بدانند سن جوانی و دانشجویی­ سن نقد و انتقاد و خلاقیت است .
وی با تأكید بر اینكه ­­نگذاریم عده ای جامعه ای را مایوس كنند و كار ارزشمند ملت را زیر سوال قرار دهند افزود: اگر معضلی در كشوری ایجاد شد و به سایر كشورهای سرایت كرد ممكن است برما فشار وارد شود؛ چرا عده ای كشور دچار مشكل می شود خوشحال می شوند؛ برخی ها نانشان را در دعوا می بینند.
آقای روحانی تصریح كرد: تفكرات و جناح های مختلفی داشته باشیم اما در منافع ملی همصدا باشیم.
رئیس جمهور گفت: ما در مذاكرات هسته ای و در توافق برجام به موارد و منافعی غیرقابل بازگشت رسیدیم كه هیچ كس نمی تواند برگرداند، نه ترامپ­ و نه ده تا ترامپ هم نمی توانند؛ غیرقابل بازگشت است.
وی ادامه داد: در مذاكرات هسته ای قدرت سیاسی را برای جهانیان روشن كردیم. دیپلمات های ما قوی و قدرتمند هستند كه با شش قدرت جهانی مذاكره كنند؛ توافقی كه آن طرف می گوید فریب خورده است، می گویند ایرانیان ما را فریب دادند، اما مبنای ما برد - برد بوده است.

در این مراسم كه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری‌ست؛ علاوه بر آقای روحانی، سرپرست­ وزارت علوم تحقیقات­ و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی­، روسای دانشگاه های تهران و دانشگاه علوم پزشكی­، یكی از دانشجویان و یكی از استادان دانشگاه سخنرانی كردند.
همچنین در این مراسم ازنفرات حائز رتبه های برتر آزمون سراسری سال­ 1396 تجلیل شد.

خبرهای تكمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد

دسترسی سریع