وزیر فرهنگ: از آثار هنری با موضوعات راهبردی حمایت می‌كنیم

مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت برگزار شد.

1402/10/03
|
09:46
|

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه جشنواره سینما حقیقت گفت: جشنواره امسال به لحاظ كمی و كیفی، به نظر می‌رسد كه راه رشد خود را طی كرده است. این‌جا دوستانی كه موفق به كسب جایزه شدند نیز گلایه‌های درستی را مطرح كردند. در فضای مدیریتی سینمایی كشور باید به راه‌حل‌های روشنی برای حمایت‌های دقیق و نقطه‌ای از فعالان این حوزه برسیم.
اسماعیلی بیان كرد: در سال جاری برای فیلم كوتاه، با همكاری انجمن سینمای جوانان ایران، بیش از 180 میلیارد تومان در اختیار سازمان سینمایی قرار گرفت. در حوزه حمایت از تولیدات شهرستان‌ها عدد حمایت قابل توجه است. شاید یك سوم كار‌ها از شهرستان‌ها به دبیرخانه می‌رسد و شاید ما از 70 فیلم مستند حمایت كردیم و این حوزه همچون سایر حوزه‌ها كار ساخت پرهزینه‌ای دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تا همین دو سال پیش با بودجه‌ای كم می‌شد از فیلمی حمایت كرد، اما امروز كار حمایت گران‌تر و به تبع آن سخت‌تر شده است. برای مثال ما شبكه نمایش خانگی را داریم. هدف ما حمایت جدی از این حوزه است. بخش عمده‌ای از حمایت‌های ما خارج از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و نیازمند توسعه است. ما آمادگی این حمایت را داریم و دوستان من در سازمان سینمایی باید طرح‌هایشان را ارائه دهند. این نكته را همین‌جا عرض می‌كنم كه اگر امسال از 70 اثر مستند حمایت شده است، ما این آمادگی را داریم كه سال بعد با دو برابر بودجه، تعداد دو برابری اثر را حمایت كنیم.
او گفت: مساله مهم امروز كشور موضوع آب است. ما از وزارت نیرو برای ساخت سریالی در حوزه آب درخواست حمایت كردیم. سینمای مستند بهترین دریچه برای آشنایی مردم با واقعیت‌ها است. این را باید بگویم كه سینماحقیقت، جشنواره‌ای است كه به نام و عنوان خود وفادار است. امسال بسیاری از مستند‌ها در حمایت غزه بود كه بیش از بیست هزار نفر جلوی چشم همه مردم دنیا در آن‌جا به قتل رسیدند. آیا خون مردم فلسطین كمرنگ‌تر از انسان‌های شریف دیگر نقاط دنیا است؟ چرا هیچ واكنشی نمی‌بینیم؟ قطعنامه‌ها هم با حدف موضوع آتش بس راضی به حرف شده است.
اسماعیلی ادامه داد: اقلیت نژادپرست ظالم، خشن و خونخوار كه مدیریت این فضا را در سازمان‌های جهانی جلو می‌برند، آنها دوست ندارند صدا و تصویری از ظلمشان پخش شود، اما مستندسازان این مهم را انجام می‌دهند. از محمد خزاعی درخواست حمایت بیشتر از مستندسازان را دارم تا امكان فعالیت بیشتر فیلمسازان جوانان فراهم شود. در پایان نیز از هیئت داوران، فیلمسازان، اهالی رسانه و علاقه‌مندان به حوزه فرهنگ و رسانه تشكر می‌كنم.

دسترسی سریع