تولید سالیانه فولاد خام ایران از مرز 31 میلیون تُن گذشت

انجمن جهانی فولاد در تازه‌ترین گزارش خود اعلام كرد: صنایع فولاد سازی ایران «دسامبر» امسال (10 آذر تا 10 دی 1402) با تولید 2 میلیون و 900 هزار تُن فولاد خام به ركورد تولید سالیانه 31 میلیون و یكصد هزار تُن رسید.

1402/11/07
|
11:54
|

انجمن جهانی فولاد در گزارش میزان تولید جهانی فولاد خام برای ماه «دسامبر» 2023 میلادی (10 آذر تا 10 دی 1402) 135 میلیون و 700 هزار تُن اعلام كرد كه 5.3 درصد نسبت به تولید «دسامبر» سال 2022 كاهش داشته است.
این سند كه بر اساس اطلاعات گزارش شده 71 كشور تولید كننده فولاد به این انجمن گردآوری شده است، نشان می‌دهد كه با وجود كاهش تولید 2 كشور چین و آلمان در دسامبر امسال، بقیه كشورهای تولید كننده اصلی فولاد جهان شامل ژاپن، هند، آمریكا، روسیه، كره جنوبی، تركیه، برزیل و ایران در ماه «دسامبر» امسال نسبت به همین ماه در سال گذشته رُشد تولید را تجربه كرده‌اند كه ایران پس از تركیه بیشترین رشد تولید را در بین 10 تولید كننده برتر جهان داشته است.
گزارش انجمن جهانی فولاد حكایت از رُشد نقطه‌به‌نقطه 12.1 درصدی تولید فولاد ایران در ماه «دسامبر» دارد
براساس این گزارش، صنعت فولاد ایران با ثبت تولید 2 میلیون و 900 هزار تُن فولاد خام در ماه «دسامبر»، از نظر میزان تولید ماهیانه در رتبه هشتم فولادسازان برتر جهان قرار دارد هرچند كه از نظر تولید كل در 12 ماهه منتهی به «دسامبر»، ایران با تولید 31 میلیون و یكصد هزار تُن كماكان دهمین فولادساز برتر جهان است.
تولید 2 میلیون و 900 هزار تُنی فولاد خام در «دسامبر» امسال (10 آذر تا 10 دی1402) بار دیگر نشان داد، در صورت نبود محدودیت تامین برق و گاز، صنایع فولاد ایران این ظرفیت را دارد كه به رتبه هشتم و یا حتی هفتم برترین فولادسازان جهان صعود كند.
تولید سالیانه فولاد خام ایران از مرز 31 میلیون هزار تُن گذشت
ایران همچنان در میان 10 فولادساز برتر جهان است
بر اساس آخرین گزارش «میزان تولید جهانی فولاد خام» تهیه شده توسط انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در 12 ماه منتهی به انتهای «دسامبر» 2023 به 31 میلیون و 100 هزار تُن رسید و ایران همچنان در میان 10 فولادساز برتر جهان قرار دارد.
نزدیك‌ترین رقیبان ایران بین 10 فولادساز برتر جهان به ترتیب برزیل، تركیه و آلمان هستند، ب به طوری‌ كه در 12 ماهه 2023، برزیل با تولید 31 میلیون و 900 هزار تُن، تركیه با تولید 33 میلیون و 700 هزار تُن و آلمان با تولید 35 میلیون و 400 هزار تُن فولاد خام، رتبه های هفتم تا نهم تولید فولاد خام جهان را به خود اختصاص دادند.
درصد تغییرات میزان تولید فولاد در ماه‌ «دسامبر» سال 2023 نسبت به همین ماه در سال پیش از آن نشان می‌دهد: بیشترین افزایش مربوط به 2 كشور تركیه و ایران است كه تركیه رُشد 21.2 درصدی و ایران رُشد 12.1 درصدی را تجربه كردند و در رتبه های بعدی هند با 9.5 درصد و ایلات متحده با افزایش 7.6 درصد و پس از آن روسیه با 4.3 درصد افزایش تولید در جایگاه‌های بعدی بیشترین «افزایش نقطه به نقطه» در مقایسه ماه «دسامبر» امسال نسبت به ماه «دسامبر» سال قبل قرار دارند.59 درصد فولاد خام تولید شده خاورمیانه در ایران تولید می‌شود

كشورهای تولید كننده فولاد در خاورمیانه كه شامل ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، «دسامبر» امسال در مجموع چهار میلیون و 900 هزار تُن فولاد خام تولید كردند كه 9.6 درصد افزایش نسبت به تولید ماه «دسامبر» 2022 را نشان می‌دهد و 59 درصد فولاد خام تولید شده در خاورمیانه از آن جمهوری اسلامی ایران است.
كارشناسان بر این باورند كه افزایش 12.1 درصدی تولید فولاد خام ایران در ماه «دسامبر» امسال نسبت به همین ماه در سال پیش، عامل اصلی افزایش 9.6 درصدی تولید فولاد خاورمیانه است، زیرا حدود 2 سوم فولاد تولیدی در خاورمیانه در ایران تولید می‌شود.
تولید سالیانه فولاد خام ایران از مرز 31 میلیون هزار تُن گذشت
نقش اصفهان در موفقیت صنعت فولاد كشور
بی شك سهم استان اصفهان در تولید 2 میلیون و 900 هزار تُن فولاد خام تولیدی كشور در ماه «دسامبر» امسال كه موجب شد جایگاه صنعت فولاد ایران بین 10 تولیدكننده جهانی فولاد حفظ شود و از نظر تولید ماهانه كشورمان بعد از تركیه به رتبه هشتم در تولید فولاد برسد، بسیار مهم و اثرگذار است و شركت‌های فولاد سازی اصفهان نقش پُررنگی در كسب این موفقیت داشته‌اند.
هم اكنون میزان تولید فولاد در ایران به 31 میلیون و یكضد هزار تُن در سال رسیده است كه بیش از 40 درصد آن در استان اصفهان تولید می شود، در افق چشم انداز 1404، مقرر شده است، ایران 55 میلیون تُن ظرفیت تولید فولاد داشته باشد و میزان صادرات فولاد از 9.5 میلیون تُن فعلی به 15 میلیون تُن در سال افزایش پیدا كند.
چُدن، آهن و فولاد بیشترین صادرات استان اصفهان را تشكیل می‌دهد و حتی محصولات تولیدی از آهن و چُدن نیز رتبه سوم، در بین اقلام صادراتی استان را دارند.
به گزارش ایرنا، انجمن جهانی فولاد (worldsteel) یكی از بزرگترین و پویاترین انجمن های صنعتی در جهان است كه تمامی كشورهای بزرگ تولید كننده فولاد در آن عضویت دارند. این انجمن نماینده تولید كنندگان فولاد، انجمن های ملی و منطقه ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است و اعضای آن شامل 71 كشور تولید كننده فولاد هستند كه میزان تولید خود را به این انجمن گزارش می دهند.

دسترسی سریع