رییس سازمان ثبت احوال كشور گفت: جمعیت ایرانیان داخل كشور 83 میلیون و 500 هزار نفر است و با احتساب ایرانیان خارج از كشور جمعیت ایرانیان حدود 87 میلیون 500 هزار نفر برآورد میشود.
هاشم كارگر گفت: تاكنون هیچ دستگاهی اطلاعات دقیقی از آمار ایرانیان خارج از كشور ندارد ولی حدود 4 تا 4.5 میلیون نفر ایرانیان خارج از كشور زندگی میكنند.
وی با اشاره به وظایف سازمان ثبت احوال كشور در قانون جوانی جمعیت و خانواده مصوب سال 1400 برای برآورد دقیق جمعیت ایران، تاكید كرد: در این قانون یكی وظایف سازمان ثبت احوال كشور این است كه تعداد ایرانیان خارج از كشور را مشخص كند.
رییس سازمان ثبت احوال كشور افزود: این اقدام با كمك و همراهی فراجا و وزارت امور خارجه در حال انجام است و هماهنگیهای لازم نیز صورت گرفته و اطلاعاتی شناسایی شده است تا بتوانیم به صورت دقیق تعداد هموطنان خود را در خارج از كشور مشخص كنیم و به صورت دقیق برای نخستین بار این آمار در دسترس باشد.
ثبت 800 هزار ولادت در 9 ماهه امسال
رییس سازمان ثبت احوال كشور اعلام كرد: براساس آمار مركز رصد جمعیت كشور در این سازمان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال 798 هزار و 550 ولادت در كشور به ثبت رسیده است كه استان تهران ركوردار میزان ولادتها بود.
كارگر ادامه داد: میزان نرخ خام ولادت در كشور برای 9 ماهه امسال برابر با 8.12 در هزار نفر جمعیت بود و استان سیستان و بلوچستان با 9.27 در هزار نفر جمعیت بیشترین همچنین استان گیلان با 7.7 در هزار نفر جمعیت كمترین نرخ خام ولادت را در بین استانها به خود اختصاص دادهاند.
وی تصریح كرد: در 9 ماهه امسال 798 هزار و 550 ولادت در كشور به ثبت رسیده است و بیشترین میزان ولادتها مربوط به استان تهران با 99 هزار و 633 نوزاد و كمترین آن مربوط به استان سمنان با تعداد 5 هزار و 201 نوزاد بود.
وی تاكید كرد: در 9 ماهه سال 1402 بیشترین تعداد ولادتها با 296 هزار و 886 نوزاد مربوط به فرزند دوم بود كه سهم تعداد ولادتها بر حسب مرتبه تولد 36.4 درصد مربوط به فرزند اول، 38.9 درصد مربوط به فرزند دوم، 17.6 درصد مربوط به فرزند سوم، 5.1 درصد مربوط به فرزند چهارم و 2 درصد مربوط به فرزند پنجم است.
جمعیت كشور 83 میلیون و 500 هزار نفر است/شناسایی آمار دقیق ایرانیان خارج كشور
بقاء جامعه با فرزند كمتر یا بیشتر؟
52 درصد از متولدین امسال پسر هستند
32 سالگی، میانگین سن پدران در نخستین فرزندآوری
مدیر جمعیت علوم پزشكی همدان: نگرش برای فرزندآوری باید تغییر كند
تولید و ارائه نرخ باروری مبتنی بر داده های ثبتی
كارگر با بیان اینكه در قانون چندین مورد وظیفه برای ثبت احوال در نظر گرفته شده است، گفت : با همكاری وزارت كشور تولید و ارائه نرخ باروری در سال 1400 برای نخستین بار مبتنی بر دادههای ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت كشور انجام شد.
وی ادامه داد: اكنون میتوانیم سرشماری را از این طریق انجام دهیم و با این روش از هزینههای اضافی جلوگیری كنیم؛ نخستین اقدام سازمان ثبت احوال كشور نیز موضوع نرخ باروری بود و در بازه زمانی كمتر از یك ماه نرخ باروری را براساس اطلاعات دقیق ثبتی تهیه و ارائه كردیم
كارگر، بررسی میزان مهاجرت را یكی دیگر از اقدامات سازمان ثبت احوال برشمرد و گفت: این آمار شامل سه نوع مهاجرت یعنی «از روستا به شهر»، « از شهربه روستا» و «از شهری به شهر دیگر» است كه طبق قانون جوانی جمعیت این آمار از مهاجرت در داخل مورد نیاز است.
رییس سازمان ثبت احوال كشور ادامه داد: این سازمان با استفاده از اطلاعاتی كه در پایگاه نشانی در اختیار دارد و نیز سایر پایگاههای خود، توانست مهاجرتهای داخل كشور را تا سطح شهر و روستا احصا كند و اطلاعات آن در اختیار دستگاههای ذیربط قرار داده شده است.
اعطای شناسه به مادران برای برخورداری از مزایای قانون جوانی جمعیت
كارگر گفت: یكی از كارهای دیگر كه باید توسط سازمان ثبت احوال انجام میشد، اعطای شناسه به مادرانی است كه امتیازاتی بر اساس قانون جوانی جمعیت به آنها اعطا میشود.
رییس سازمان ثبت احوال كشور اظهار داشت: با بهرهگیری از اطلاعات موجود، این مادران توسط ثبت احوال شناسایی شدند و شناسه مربوط به آنها تعریف شد و چنانچه دستگاه باید امتیازاتی به این گروه از مادران بدهد، میتوانند از آن بهرهمند شوند.
به گزارش ایرنا، بسیاری از مواد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به دنبال حمایت مادی و معنوی از خانوادههای پرجمعیت است كه از 19 آبان 1400 اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال آغاز شده است.
ماده 25 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، برای خانوادههایی كه فرزندان دوم و سوم خود را به دنیا میآورند، رویكرد حمایتی در نظر گرفته است ولی هنوز این ماده قانونی به صورت جامع و كامل برای خانوادهها اجرایی نشده است.
بر اساس این ماده سازمان ثبت احوال كشور مكلف است نسبت به ایجاد سامانه برخط برای معرفی و صدور شناسه ویژه برای مادران دارای سه فرزند یا بیشتر اقدام نماید. مدت اعتبار این شناسه 10سال است و در صورت تولد فرزندان بعدی به مدت پنجسال تمدید خواهد شد.
كارگر تاكید كرد: سازمان ثبت احوال خدمات الكترونیكی بسیاری دارد كه به راحتی میتواند افراد را احراز هویت كنند به طوری كه اكنون 200 دستگاه در 200 هزار نقطه در كشور از خدمات و سرویس الكترونیكی این سازمان بهره می برند.