مدیر اچ اس ای شركت ملی صنایع پتروشیمی فصل مشترك حوادث آتش سوزی اخیر در این صنعت را رعایت نشدن الزامهای فنی، ایمنی و خطای انسانی اعلام كرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حمیدرضا عجمی، در نشست خبری «واكاوی دلایل حوادث آتش سوزی های اخیر در صنعت پتروشیمی» گفت: حوادث اخیر آتش سوزی در این صنعت با حادثه آتش سوزی در مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا آغاز شد اما پیش از آن حوادث كوچك دیگری در این صنعت وجود داشت كه محدوده وسیعی درگیر آن نشد.
وی با اعلام این كه دلیل ریشه ای حوادث در صنعت به پیش از حادثه باز می گردد، یادآور شد: به عنوان نمونه در حادثه آتش سوزی مجتمع پتروشیمی بیستون مجموعه عوامل مختلف سبب شد كه این حادثه به بحران بدل شود.
مدیر اچ اس یی شركت ملی صنایع پتروشیمی حادثه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا را نیز خارج از این چارچوب ندانست و درباره دلیل حادثه خط لوله اتیلن غرب توضیح داد: فعالیت شركت ملی گاز در اطراف این خط منجر به حادثه شد.
عجمی با ابراز تاسف از حوادث آتش سوزی اخیر در صنعت پتروشیمی گفت: البته خوشحال هستیم كه در مجموعه این حوادث آسیب جانی نداشته ایم و صدمه ها به صورت جزئی بوده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره مشكوك بودن حوادث اخیر آتش سوزی در صنعت پتروشیمی توضیح داد: سریالی شدن حوادث صنعت پتروشیمی دغدغه ما هم بود، احتمالهای مربوط به سایبری بودن حوادث را بخشهای مربوط به آن باید پاسخگو باشند و شركت ملی صنایع پتروشیمی از نظر در اختیار گذاشتن كاركنان، متخصصان، سیستمهای كنترل و آی تی و .. نهایت همكاری را خواهد داشت.
مدیر اچ اس یی شركت ملی صنایع پتروشیمی درباره خصوصی سازی و كاهش نظارت شركت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه اچ اس یی وظیفه شركت ملی صنایع پتروشیمی را سیاست گذاری، تدوین و تصویب برنامه و گاه نظارت های تصادفی خواند و یادآور شد: قوانینی همچون قانون نفت، تكلیف ما را در خصوصی سازی پتروشیمی مشخص كرده است.
عجمی گفت: پیش از حوادث اخیر در نامه ای به هلدینگها از آنها خواستیم تا برنامه ریزی سالانه بدهند و در مقاطع سه ماه گزارش ارائه دهند.
به گفته وی، با وجود افزایش تعداد مجتمعهای پتروشیمی نیروهای بخش اچ اس یی افزایش نیافته است كه در تلاش هستیم با برون سپاری بخشی از كمبودها را مرتفع كنیم.
مدیر اچ اس یی شركت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به این كه اقدامهای پیشگیرانه پس از حوادث اخیر در این صنعت چه میزان افزایش یافته است، گفت: حداقل پنج تا 6 بخشنامه برای كل صنعت پتروشیمی ارسال كردیم كه همان یادآوری نكات ایمنی است.
عجمی افزود: پس از حادثه آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی سینا با مدیران این مجتمع مكاتبه داشته ایم تا برای بازسازی نكات ایمنی مورد نیاز را رعایت كنند.
وی با اشاره به فضای ایجاد شده پس از برجام گفت: با مشاوران داخلی و خارجی در ارتباط هستیم و در دوره پسابرجام فضای بین المللی بهتر شده است.
عجمی در ادامه نشست خبری درباره دلیل انتقال مدیریت بحران به شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب توضیح داد: روبرو شدن با این حریق و اطفای آن تخصص خاصی را لازم دارد كه با توجه به این كه شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب با حوادث مشابه آتش سوزی پتروشیمی بوعلی سینا مبارزه كرده و موفق بودند، مدیریت به آنها سرده شد.
مدیر اچ اس یی شركت ملی صنایع پتروشیمی همچنین در پاسخ به این كه چه تعداد حوادث پتروشیمی را در آینده پیش بینی می كنید، به ضرورت رعایت دستورعملهای اچ اس یی اشاره كرد و گفت: حوادث غیرقابل پیش بینی است.
این مدیر شركت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه به موضوع یكپارچه سازی اچ اس یی در عسلویه توضیح داد: پیش از خصوصی سازی پتروشیمیها حدود هشت سال پیش بیش از 30 میلیارد تومان در زمینه اچ اس یی در عسلویه هزینه و به بهترین تجهیزات مجهز شد كه پس از خصوصی سازی این موارد زیرمجموعه شركتها قرار گرفت و اكنون آنچه در عسلویه وجوددارد، مربوط به سازمان منطقه ویژه اقتصادی شد كه همكاری نزدیكی با ما دارند.
وی یكپارچه سازی اچ اس یی در شركت ملی صنایع پتروشیمی را مورد تاكید قرار داد.